dururken bu parçaların sağlam olup olmadığını anlamak pek kolay değil, yani motorun çalışmasını dinlemek lazım, iyi bir kulak lazım yani. ama en azından rölantideyken düzgün çalışıyormu ona bakabilirsin yada normal sürerken arada bir gazı kökle, silkeleme yapmaması lazım, uzun vadede ise çok benzin yakıyormu ona dikkat edebilirsin
hava filtresi ile ilgili hangi hortumu diyosun bilmiyorum ama ustan çok bilmişsonuçta o yırtıktan içeri ya hava giricektir yada çıkıcaktır. hava girerse içeriye filtreye takılmadan toz, pis vs girer, hava çıkarsada karbüratöre az hava gider, motor fazla yakar, yada ön kapağa soğutma için giden hava kesilir, motor hararet yapar. çin malları zaten her türlü maliyetten kesilerek yapılan aletler, fazladan birşey koymazlar emin ol
(otomatik jikle hariç
)
Evet bilgiler icin teşekkürler gayet acıkca bir anlatım olmus fakat nedense bizim burada [manisada] ustalar böyle acıklama yapamamaktalar. Hortumu mondialin yedek parca sitesinden baktım sekilde ki hortumun ismi HAVA FILTRESI CIKIS HORTUMU olarak adlandırılmış işte benimde bu hortum yırtık ve ben bu hortumu bulamıyorum. İzmirede telefonda sordum ellerinde bulunmadıgını söylediler. ancak parcayı yanımda getirirsem uygun bir parca ellerinde olup olmadıklarını söyleyebilirlermiş nasıl halledecegim bilmiyorum