Merhaba arkadaşlar.
Bugün motorum anormal davranışta bulundu.
Motora binip (16:15 de) ~500 metre giderken birden teklemeye başladı ve motor sarsıntılı şekilde çalışıyordu ama gitmiyordu, elciği çevirmeme rahmen tepki vermiyordu ve 1-2 metre daha yavaşlayarak giderken basınçlı bir pıst sesi geldi(yan ayaklığın bazcık öne doğru ilerisinden geldi sanki gördüğümce). Ve motor istop etti, gözüm ibreye takıldığında akü göstergesinin ibresi akü simgesinin üzerine gelmişti. Motordan indim ne oldugunu anlamaya çalışırken bakındım ama problem yok gibiydi.
Sonra marşa bastım ve sorunsuz çalıştı. Yola devam ederken 20-25 metre sonra tekrar aynı tepkimeyi yaptı ve akü ibresi yine en üstteydi. Motor istop etmeden öyle çalışıyordu ve istop ettirdim. Tekrar marşa bastığımda hiç tepki vermedi(marş motoru bile çalışmadı) orta ayaklığa kaldırıp ayak marşıyla çalıştıracaktım, bir kere daha el marşıyla denereken motor çalıştı. Ondan sonra daha bir sorun olmadı.
30Dk önce geldim sorun yok ama akü ibresi, motor rölentide çalışırken normal ama giderken seviye çizgilerinin biraz (~2mm) üzerine çıkıyor. Yarın ilk işim motoru servise göstereceğim. Ama yinede bilgilerinizi danışayım dedim, neden böyle davrandı?
Şimdiden herkese teşekkür ederim, kazasız belasız sürüşler.