şu an itibariyle yeni çıktım eve, sabahtan beri bişe yemedim, yemekten sonra bu kadar saat boyunca başıma gelenleride yaziyim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:13 PM ----------
Saat 2de uyanıp aynen aşağı indim tamirat için, kayış acaba nerden nasıl koptu diye merak ettim, zorlu uğraşlar sonucunda varyatör kapağını sökebildim ama kayışın nötron ve protonlarına ayrıldığını gördüm. foto aşağıda
Malum sonra hemen yedek parça almaya çıktım, 835 20 bando kayış aldım, hazır varyatörü açmışken içindeki bilyeleride değiştiriyim diye bilyede aldım (kayış 22,5tl, bilyeler 5tl)
Kayışı zorlanmadan takabildik ama ön varyatörü sökmek için sabitleyici görev yapan o demir olmadığından saçma sapan işlere kalkıştık, önce ingiliz anahtarı benzeri bi aletle pervaneleri kavrayıp öyle sabitleyelim dedik, fotoda gösterilen yerden bi parça kırıldı, sonra tornavida ucunu o deliklere sokup sabitleyelim dedim, orasıda kırıldı

. Neyseki hayati parçalar olmadığından fazla takmadım kafaya, ilerde değiştiririm.
Baktık böyle olmuyo ustaya gidip şu sabitleyici parçayı isteyelim dedik. Gittik ustaya tabanvayla, orası lokma takımıyla açılmaz, kompresörlü gerek, lokmayla yamulur binemezsin vs dedi. Neyse bu seferde motoru götürdüm ustaya, ordaki elemanlar kompresör ile açamadı

benim dediğime geldi olay, bilyeleride değiştirdim, sorunlarımız ortadan kalktı
Şu an nasıl bir performans artışı olduğu anlatamam, korkuyorum motor altımdan fırlicak diye

. Aslında bir hafta 10 gündür bi gariplik vardı motorda, kalkışlarda acayip titreme yapıyodu, 2 gün önce tam kayış ne durumda acaba diyip varyatörün iki vidasını sökmüştümki vazgeçip geri taktım. Kendi tembelliğimin cezasını çektim aslında. Neyseki fazla sorun olmadan, kazasız belasız hallettik sorunu, umarım tamir aşamasında farketmediğimiz bi sorun olmamıştırda yine yolda kalmayız.
Birde ustaya yürüyerek gittiğimde motoru bahçede bırakmıştım, onun bunun şunun çocuğunun biri motorumun yandaki ufak kapağını çalmış. Ne diyim artık, takacak biyer bulur inşallah.
İşte zatla ilk yolda kalışımın hikayesi böyledir. İbret alınız
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:03 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:49 PM ----------
Geçmiş olsun . . Kötü zamanda ve yerde kalmışsın.......Kayışla epey Km yapmışın herhalde ..Kaç bin oldu..Ben 4.500 Km de değiştirdim yepyeniydi atmadım yedeğe aldım ...Kayışın ölçusu 835 x 20 markası Duro japon malı...
231 sahifede varyatörle ilgili bilgileri bulabilirsin...Yalnız sökebilmen için muhakkak aparat ve lokma lazım....
Kolaygelsin....
231. sayfayı arayana kadar zaten 1 saat geçti

google dan arattım bulamadım, forumun arama motoru zaten yalan. Sizin profilden mesajlarınıza tek tek baktım, yine bulamadım, bu sefer kendi mesajlarıma baktım, teşekkür ettiğimi hatırlıyodum çünkü, nihayet buldum

Zaten bulamasaydım bilyeleri değiştirmek aklıma gelmicekti, eski bilyelere baktımda içindeki metal bile erimiş. Başıma ilerde dert açabilirdi. Çok teşekkür o yüzden.
Ben motorun 2.sahibi olduğumdan kayış benden önce değiştimi bilmiyorum ama kopan kayışın parçalarından okuyabildiğim kadarıyla powerlink marka idi, sıfır motorda ne marka kayış geliyo bilmiyorum. Ben motoru 2900km de aldım bu şubatta, şu an 10600 civarı, 8000km ben yaptım yani

Önceki sahibi değiştirmediğini söylemişti, öyle hatırlıyorum.
Aslında kayışın kopucağını hiç düşünmüyodum, çünkü 10-15 gün öncesine kadar gayet kibar kullanıyodum motoru, istanbula gelince hayatta kalabilmek için mecbur sert gaz vermeye başladım, arkadan, yandan,önden azrail gibi geliyolar çünkü.