Tüm Zat çı arkdaşlara iyi akşamlar
Enis 51
Enis kardeş olmadı sen Ahmet abinide zorda bıraktın..Ben birgün önce zatçı arkadaşlarıma İnce ve kibardırlar dedim sen arkadaşlara tersini söylüyorsun.....Sen henüz ZAT çı olmadın .. Zatçı aday adayısın..
( Askerlikten aklıma geldi Dört ay yedeksubay aday adaylığı yapmıştım..)
Zatını 10 gün sonra aldığında da zatçı olmıyacaksın...Nezaman zatçı olacaksın.....Motoru aldığın ilk günlerde yan ayağı kapatmayı unutup marşa basa basa motoru boğduğunda,,,Sabah kontağı çevirince Tak..tak..tak..seslerini duyup bu seslerin ne olduğunu sorunca..İlk 100 Km de 4.5 - 5 litre benzin yakıp ,,Araba gibi yakıyor diye şikayet edince..Arka frene basıp tutmadığını farkedince..Motoru ilk günleri sehpaya alamayınca..seleyi tam kapatmayıp aküyü bittirdiğinde..
İşte o zaman Tam bir ZAT çı olacaksın...
O günler geldiğinde Formda bol bol konuşuruz..
( Aramıza hoş geldin )
İskendurunlu.
Biz üzerimize alınmıyalım..Sitemin bize değldir herhalde.?....Bir nebzecik bilgilendirirsen memnun oluruz...
Barsgamze , Moner
Arka fren sorunundan şikayet etmeyen arkadaşımız yoktur herhalde..Fabrika keşke önünü disk yapacağına arkayı disk önu kampana yapsaymiş....O Kadar dikkatli kullandığım halde . geçen hafta sırf bu arka frenin orantısız tutması yüzünden motorun ön tekeri kitlendi kaydı ve motor yana yattı..Ufak Bir iki çizik ile atlattım..Bir hasar olmadı.
Fabrika arkayı disk yapmadı ama hiç olmassa önü ABS yapmalıydı .Tekerin kitlenmesini önlerdi....Arka tekerin kitlenmesi fazla sorun yaratmıyor, en fazla kıç atıyor.Ama ön teker kitlendiğinde hele yer hafifte tozlu ise motorun kaymasını önlemek imkansız oluyor..
Bu olaydan bir gün sonra motor ustasına gittim..Gitmeden önce mondial sitesindeki 150 lik diğer motorların fren sistemlerini arştırdım..150 RR nin arka tekeri uyuyor . 12 cant... Cantın fiyatı 90 Tl , Arka fren sistemi komple.. 95 Tl. Ustada 70 , 80 Tl alsa 250 TL civarında arka fren disk olur..Ama adamlar Gamlı Baykuş , Her dediğine olumsuz cevap veriyorlar .. Fren sistemini nereye oturtacağım,onun fabrikasyon yeri yok ,, ABS olmaz.....Ustaların baharla beraber işleri tıkırında vakit alacak işlerle uğraşmak istemiyorlar...Yağ değiştir , akü tak ,,buji değiştir , vida sık,,Adamlar az zaman çok para felsefesi güdüyorlar..
Kazasız ve zevkli sürüşler..