Arkadaşlar Herkase İyi Akşamlar
Bir hafta yoktum maaşallah form durmamış...
Malum emekli olduğumuz için hanımla canımız sıkıldımı yazlığa kaçıyoruz..
Bu yüzden forma aralıklı giriyorum.
İzmirin havası İstanbula göre çok uygun ..Bol güneşli ve İstanbuldan
hava sıcaklığı 5,6 derece daha sıcak..
Allah hepinize emeklilik günlerini göstersin..
Formu 156 ıncı sahifeden itibaren okumaya başladım , AYBERK in yazısını okuyunca Ayberk depo olayını biliyor niye soruyor derken , SERKANZAT cevabı vermiş ...
Gerçekten ZAT ın deposu 13 Lt dir...
Bende test ettim.. Doğrudur..
FAKAT DEPONUZU AĞZINA KADAR ASLA DOLDURMAYIN:
Benim motorun depoyu fazla doldurmadan dolayı başına geleni anlatayım..
Motoru aldığım bey " ben depoyu her zaman fullerim diyordu, Sağolsun motoru alırkende deposu ful bir motor aldım, 40 Ytl İndirim gibi geldi..
Birgün altına su sıkarak temizlerken baktığımda Plastik grenajı dalga dalga gördüm.....Bir düz kağıdı biraz buruşturup bırakın ayni öyle idi...Çarpmadan dolayı değildi ,hiç çizikte yoktu düşmeden dolayıda değildi....Düşündüm onu benzinin eriteceğine karar verdim. Amca devamlı fullüyorum diyordu.Sebebi benzindi...
Bilhassa sıcak havalarda motor güneşin altında kaldığında benzin buharlaşma yapıyor ve basınç depodan akmasına sebep oluyordu....Ayrıca benzincide de aşırı fullemeden depo taşıyor ve alt grenajın üstüne akıyordu....
Buruşuk kağıt haline gelen alt grenajı söktüm. Onu mini tüpün üzerende motor a bakan iç , boyasız yüzünü tüpün 35,40 cm üstüne tutarak ısıttım.Isıtılan plastik hamur gibi oldu.Onu geniş bir tahtanın üzerine kalınca bir bez sererek boyalı tarafı bezin uzerine gelecek şekilde yatırdım. ısıttığım yüzün üzeyine tam ölçüde bir tahta daha koydum ve ayağımla üstüne bastım 3 , 5 dakika basılı vaziyette soğumasını bekledim...
Netice buruşukluk gitmiş ve dümdüz olmuştu , yani grenajı böyle ütüleyerek düzeltmiş oldum..
Eğer Fazla fullemeden dolayı alt grenajı büzülen arkadaşlar var ise bu şekilde düzeltebilirler....
Kazasız , masrafsız ve zevkli sürüşler....