--------------------------------------------------------------------------------
AHMET ERŞEN
25-04-2008, 22:13 PM
--------------------------------------------------------------------------------
Cevap : AYBERK..
Teşekkür ederim AYBERK ..
ZAT ın benzin deposu 11 litre olarak geçiyor . El kitabını okursanız yedek 2 litrelik bir deposu olduğunu söylüyor .Tabiiki ayrı bir depo değil .Ayni depo içinde benzin göstergesi onu algılamıyor . Motorlu vasıtalarda Benzin göstergesi kırmızıya geldiğinde mutlaka onu en yakın benzinciye götürecek benzin bulunur.Bu en az 50 KM dir.
Yani sizin benzin göstergeniz birinci kırmızıya geldiğinde daha en az 5 Lt + 2 litre yedek benzininizle birlikte 7 litre benzininiz olmaktadır. Buda yaptığınız Km kadar kilometre yapacağınızı gösterir.
Yani 13 Lt benzin ile 13 Lt / 4 Lt en az 300 Km yapacaksınız demektir.
Tabi ben 100 Km de 6 Lt. yaktığıma göre ancak 22o Km yaparım.
yani ben size göre fazla yakıyorum demektir.....
Sizlerde iyi bilirsiniz... Kişiden kişiye yani kullanım farkına görede yakıt tüketimi çok farklılık gösterir . Ani ve hızlı kalkışlar, çok dur kalklar , iki kişi binme , normal hızın üzerinde gitme..en az % 20 , 30 farkeder...
Selamlar . keyifli ve Kazasız sürüşler..
CEVAP... SUTUND--RİDER 35
Karbürator ayarıdanda yapabilir...Hava ayarında veya benzin ayarında bir ayarsızlık olabilir..Bunu iyi bir ustanın yapması lazım..Fakat karbüratörü elletmeden önce bilmiyorun kaç oktan benzin kullanıyorsun .. Ben shell in 98 oktanını kullanıyorum.. En ucuz yol o . Bir depo doldur ve dene .....
Selamlar...
29-04-2008, 20:20 PM