Öncelikle butun 150 Zat kullanıcısı arkadaslara selamlar.Durumumu özetleyerek konuya girmek istiyorum.
Bende Derbi GPR 125R var 1 seneye yakındır kullanıyorum ve motorumdan memnunum.Tek sorun ve enbuyuk sorun artçımın motoruma bınememesi.Racıng bır motor oldugu için kız arkadasımla bınemıyoruz.
Ayrıyetten evlılık durumlarıda olacağı için paraya ihtiyacım olacak.
Öncelikle motorumu sattıgımda en azından belli bir süre motorsuz kalmamamak için 1500-2000 lira arası artçımla binebileceğim bir çinli maxi-scooter bakıyorum.Mondial 150 Zat yada Bisan senatör dusunuyorum.
Özellikle MOndial 150 Zat daha ön planda benim için.
Kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.Genel anlamda kronik sorunları varmıdır?? haftasonları keyıf ıcın bınecegım ıcın gunluk kullanımdan farklı olarak cıddı sorunlar yaşamayacagımı dusunuyorum,doğrumudur?? Servise abone olmak, devamlı sorun yaşamak gıbı bı durum sozkonusumudur.
Her motosıklet sorun cıkartır ama kabul edılır bır sevıyedeyse sorun yok tabıkı.Zat la ılgılı abartı seyler konusuluyo "dökülüyor" "vidaları gevsıyor" falan dıye soylentıler var.Benım hıc Zat kullanan tanıdıgım yok o yuzden yardımlarınıza ıhtıyacım var.Lutfen sadece "iyidir" yada "kötüdür" şeklinde yorumlar yapmayın arkadaşlar.Tecrübelerinizle ve deneyımlerınızle sabıt bılgıler verırsenız sevinirim.
senin ve önceki iki arkadaşın mailleri aşağı yukarı aynı minvalde,
zat150'yi üç sene 10bin km eşimle beraber kullandım, çok konforlu ve keyifli bir makine. şu anda joyride'ım var, konfor olarak zat daha iyi.
fiyatının tam karşılığı bir makine, keyfinin kaçmaması için dikkat etmen gerekenler :
-
motor yarış motoru değil, sürekli ezerek kullanmıyacaksın.
- bakımını-yağını ihmal etmeyeceksin, arada biraz yağ eksiltebilir (burgman da eksiltiyor) kontrol edip tamamlaman lazım.
- kayışı pahalı scooterlardaki kadar uzun dayanmıyor, her ihtimale karşı 4 bin km de bir değiştir. (hepi topu 50 ytl civarı tutar)
- 100km de 4 litre civarı yakar.
- 70-90km/h civarı inanılmaz konforludur, yolda süzülür. titreşimi yoktur, rüzgar koruması güzeldir. 100km/h den sonra gücü kesilir.
- orjinal lastikleri iyidir ama tırtıklı asfaltda gezinir, farklı desenle bunu engellemek mümkün, ben sadece arkaya enduro tipi takarak bunun üstesinden geldim.
- yağmur-çamur demez çalışır, istanbuldan çınarcık-esenköy vb gibi yerlere gidip gelmişliğim vardır, hiç sorun çıkarmadı yolda...
-kronik sorunu arada gösterge ışığının sönmesidir, kırmızı ibreler yanar, arka aydınlatma söner, genelde kısa süre bunu yapar. bazı modellerde kalkışta silkeleme olur, kullandıkça - gaza alıştıkça bunun önüne geçmek mümkün.
- artçının tutacağı yerin içi
kauçuk kaplamadır el kaymasın diye, ki bu çoğu kalite scooter da yoktur, sele altı aydınlatmalıdır ve sele amotrisörlü kolla açılır.
- her köşebaşında servisi vardır, mondial bu işle başta amatörce olsa bile şimdi daha ciddi ilgileniyor. web sitesinde yedek parça kataloğu vb. bulabilrisin.
- üç sene boyunca parça anlamında hiç sıkıntı yaşamadım. servisine dikkat et, ustasının bakımını yapmasını sağla- bazen çömeze veriyorlar yarım yamalak oluyor.
- egsoz üstü kromajın vidaları kolay gevşer, daha sağlam tip vida veya gevşeme önleyici spreyle takmak lazım.
- bazı modellerde ön cam zangırdar, vidalarını sıkınca geçer...
- farları güçlüdür, honda scooterlardaki gibi gazı bırakınca sönükleşmez.
- ayağını tam olarak boylu boyuna öne uzatıp kullanabilirsin, bunu x8-9-joyride-xciting , satelis vb motorlarda yapamazsın, dizini kırman gerekir.
günün sornunda bakımını eksik etmezsen güzel şık bir makinedir.
tavsiye eder miyim? kesinlikle ederim, bisan mondial kadar iyi değil (servis- yedk parça vb. anlamında)
sana bir de gavur sitesi linki :
http://www.scooter-infos.com/essai-71-jincheng-eupolo.html