Selam zatçılar hepinize iyi akşamlar...
Alanyada benim makinayı gören şaşırıyor. 06 plakayı gören şaşırıyor demek daha doğru..
Abi sen bununla Ankaradan nasıl geldin diye soruyorlar.
Motoruma bir kere daha aşık oldum bu yolculuk sırasında..
Hepinize kazasız, belasız, arızasız sürüşler dilerim...
fotoda isteriz böyle kuru kuruya olmuyor.farlarında hayırlı olsun bu arada .ben gene kendi ampullerini taktım .benim beyaz ampuller uyduruk çıktı .bombe yapıp patladı.
Tüm ZAT çılara iyi akşamlar
Bu sene 5000 Km de almış olduğum ZAT ımda ayni karbüratör sorunlarını yaşadım . İlk çalıştırmada rolanti düşüklüğü , buna bağlı stop etme , kendiliğinden rolanti yükselmesi , ışıklarda durunca stop etmesi , rolantinin kendiliğinden yükselmesi ile kavramaya geçmesi ve arka tekerin askıda devamlı dönmesi , aşırı benzin tüketimi Vs.....
Tamircim abi gel bu karbüratörü degiştirelim dedi 150 HS nin karbüratörleri buna uyuyor onu takalım başın rahat etsin dedi. Bende tamam dedim.
85 Ytl masraf ile değiştirdik.. ve karbüratörle ilgili bütün problemlerim bitti.
Yeni karbüratör ile 2000 Km yaptım hiç bir sorunum olmadı .
Motor yarım marşta çalışıyor , rolantide tıkır tıkır sayıyor ,kendi kendine ne rolanti düşüyor ne de yükseliyor.... Yakıtta da son derece iktısatlı daha önceki yazılarımda da karbüratör ve yakıt konusunu belirtmiştim.
Ayrıca sadece motorun binerek keyf çatmayın motrunuzu dinleyin nereden ses geliyursa gidermeye çalışın , ayda bir vidaları elden geçirin yani sıkın.
ve hor ve sert kullanmayın ..
Bana görede ZAT iki kişilik motor değil.. İki kişi olunca bilhssa yazın cok çabuk şişiyor hızı kesiliyor , kalkışlarta silkelemeye başlıyor....
Ama yinede gösterişli ve kullanışı güzel bir motor olduğunda hem fikirim..
Heskese kazasız ve keyifli sürüşler..

Selam arkadaşlar epeydir yazmamıştım, geçen yaşadığım bir sorunu yazayım istedim. 2 seneden fazladır Zata biniyorum. 2006 model sıfır almıştım. 4000 km yol yaptım. Ufak tefek sorunlar hep olmuştu. Neyse...
15 gün hiç binmemiştim. Benzin almak için gittim 20 YTL lik benzin aldim geldim iş yerine. Motoru park ediyordum benzin koktuğunu farkettim. Bir de baktımki alttan damlıyor ! Kesilir herhalde dedim. Yok kesilmedi. Hemen servisin yolunu tutayım dedim ama birde baktım ki damlalar oldu sel ! Plastik bardağı akan yere koydum 1 dk içinde bardak doldu. Bunun üzerine içindeki benzini boşalttım.
Sonrasında bir sürü problem ! Servis yetkili mondial servisi olmasına rağmen 2km öteden gelmedi ! Güç bela motoru servise götürdüm benzin hortumu singer gibi olmuş çürümüş akıntı oradan kaynaklanıyormuş.
O an servisde mondial yetkilileri varmış. Yanlarında böyle böyle oldu yanıyordum neredeyse falan dedim. Tık yok bir geçmiş olsun bile demediler !
Sonuç olarak o akan benzin sıcak motora değmiş olsaydı büyük ihtimalle şuan bu yazıları yazamıyor olabilirdim.
Benzin hortumlarınızı mutlaka kontrol ettirin !