Mondial Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
10
merhabalar yoldaşlar ; bende lastik tavsiyesi almak için girmiştim ama gerek kalmadı emeğinize sağlık :) birde sorum olacak pek ihtimal vermiyorum ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptırdan yola çıkaracak soruyorum benim zat fazla kayıyo bunun lastikten başka bir nedeni olabilir mi ?

kazasız sürüşler...
 
Katılım
21 Kas 2008
Mesajlar
3,845
En kısa sürede bu sorunu gidermeye çalışacağım, bilginiz için teşekkürler.

Son birşey daha sorayım sizlere. Motorumla fazla yol yapmıorum malum ve düz hesap 6000km de motorum. Hazır lastik değişimi yapılacakken frenleride değiştirmeye ihtiyaç varmıdır?

Herkese kazasız belasız sürüşler.

6000deki motorun fren balataları aşınmamıştır ama en az 2006 model olduğunu sayarsak 7 yıllık balata var üzerinde, özelliğini kaybetmiş olabilir.. maddi durumu zorlamayacaksa değiştirmekte fayda var, hele arka teker hazır sökülmüşken daha bir karlı olursun çünkü arka balata için tekerin sökülmesi gerek.



merhabalar yoldaşlar ; bende lastik tavsiyesi almak için girmiştim ama gerek kalmadı emeğinize sağlık :) birde sorum olacak pek ihtimal vermiyorum ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptırdan yola çıkaracak soruyorum benim zat fazla kayıyo bunun lastikten başka bir nedeni olabilir mi ?

kazasız sürüşler...

süspansiyon, ağırlık, fren, vs birsürü sebebi var ama en önemli sebep lastikler tabiki.
şimdiye kadar üç tane lastik kullandım. ilki zatın üzerinde gelen duro idi, lastik değil plastikti resmen. ikincisi dunluptu, bu lastik çok iyi diyordum ki şimdiki kullandığım bridgestone lastiğe kadar. bridgestone-michelin-metzeler-vs bunlar ayrı bir dünya. borca harca girin bunlardan birini alın derim, resmen hayatı değişiyor motorun.
 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
Merhaba arkadaşlar,

Motosiklet lastiği araştırıyordum ama pek bi sonuç elde edemedim. İstanbul Avrupa yakasında lastik satışı (michelin, brishtone, pirelli, metzeler) yapan bir bayi biliyormusunuz?

Birde sitelerde ön ve arka lastik diye ayrım yapılıyor. Ben arka lastiği orjinal (110/70-12) boyutta değilde ön lastik (110/90-12) boyutunun aynısını yapmak istiyorum ve bu boyutta sadece ön lastik diye çıkıyor. Arka lastiğe taksam sorun olurmu ki?

Şimdiden teşekkür eder kazasız belasız sürüşler dilerim.
 
Katılım
21 Kas 2008
Mesajlar
3,845
Merhaba arkadaşlar,

Motosiklet lastiği araştırıyordum ama pek bi sonuç elde edemedim. İstanbul Avrupa yakasında lastik satışı (michelin, brishtone, pirelli, metzeler) yapan bir bayi biliyormusunuz?

Birde sitelerde ön ve arka lastik diye ayrım yapılıyor. Ben arka lastiği orjinal (110/70-12) boyutta değilde ön lastik (110/90-12) boyutunun aynısını yapmak istiyorum ve bu boyutta sadece ön lastik diye çıkıyor. Arka lastiğe taksam sorun olurmu ki?

Şimdiden teşekkür eder kazasız belasız sürüşler dilerim.

arka lastiği büyük takınca çamurluğa değiyor diye hatırlıyorum. 110/90-12 tam sıyırıyordu çamurluğu. zamanla eritiyordu ama büyük sıkıntı yaratmadı bana hiç. hem büyük lastik takınca altının yere vurma olayıda azalıyor.
 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
Merhaba arkadaşlar.

Bahsettiğim üzere lastiklerimi, fren hidrolik borusunu ve balataları alarak bu cumartesi motorun yanına inerek başladım sökmelere.

İlk önce ön lastiği çıkartmak istedim daha basit olduğu için;



Ön fren balatalarımın durumu gayet iyi olduğu için şimdilik yeni balatalarla değiştirmedim.



Daha sonra lastiğin havasını alıyoruz ve yanaklarından bastırıyoruz





Levye yardımıyla lastiği janttan ayırıyoz



Jantta eski lastiğin izleri kalmış ve o izleri fren balata temizleme spreyi ile güzelce temizliyoruz



Daha sonra yeni lastiği levye yardımı ile oturtuyoruz.



Lastiğin yanakları daha iyi oturması ve oksit yapmaması için arap sabunu ile zeytinyağı karışımı sıvıyı sürüyoruz (Bu bilgiyi oto lastikçiden öğrenmiştim)

NOT: İş yaparken foto çekmek dikkatimi dağıttığı için çok ayrıntılı açıklayıcı resim çekemedim.


Sıra şimdi geldi arka lastiğe,

İlk önce egzozu sökmekle başlıyoruz



Bundan sonrası tam bi uğraş çünkü daha sökemedim :pr:

Amartisör'ü ayırdım egzoz bağlantı braketinin üzerindeki somunları ve 24 numaralı lastiğin somununu da söktüm ama braket çıkmıyor. Pas sökücü sıktım yağ sıktım çekiç vurdum nafile yani çıkaracak bi yöntem bulamadım özel bi yöntemi mi var bilemedim. Bu kısım ve balata değişimini artık motorcunun ellerinden öper diyerek söktüğüm somunları ve egzozu geri takarak toparladım.


Ellerim yağdan dolayı resmini çekemediğim çatlak fren hidrolik hortumumu da değiştirdim amma ne yazıkki havasını alamadım. 15dk uğraştım ama fren tutmuyor ve olmadığı için onu da artık motorcuya bıraktım :)


Neye ne kadar ödedin dersen;

- 110/90-12 Michelin Lastik = 123,5TL (130TL - %5 peşin ödeme indirimi)
- 120/70-12 Michelin Lastik = 123,5TL (130TL - %5 peşin ödeme indirimi)
- Arka fren balata takımı = 10TL (Mondial'in ürettiği daha kaliteli bi balata takımıymış - deneyince öğrenecem)
- Ön fren hidrolik borusu = 20TL
- Castrol DOT3 fren hidrolik yağı = 10TL


Şuana kadar işçilik bedavaydı :) ama yarın yarım kalan diğer işleri motorcuya yaptırınca ne kadara mal olacak bilemiyorum

Kazasız belasız sürüşler..
 
Katılım
23 Nis 2013
Mesajlar
1
Arkadaşlar, abiler merhaba; Şuan itibariyle 1 günlük zat 150 sahibiyim. Motorum 4700 km (orjinal) 2009 modeldir. Sormak istediğim birkaç soru bulunmakta. 1. Motorumda 2 kişi seyahat ederken sıfırdan kalkışlarda titreme gerçekleşiyor. 2. Motor yaklaşık 3 saat kapalı ortamda bulundu ve bulunduğu ortama benzin kokusu salımı yaptı. Biraz araştırdım fakat tam olarak cevabımı bulamadım. Yeni bir motor kullanıcı olduğumdan problemlerin henüz neden kaynaklandığını anlayamıyorum. Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Son olarak İstanbul Avrupa yakası kağıthane, levent, maslak yakınlarında işini iyi yapıp ilgilenen esnaf olan bir motor bakımı ve tamircisi gerekli önerilerinize açığım..
 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
Merhaba arkadaşlar. Yarım kalan işlerimi tamamlamak için salı günü mondial servisine motorumu götürdüm.

Takılmış olan arka lastiğim






Hazır arka lastik sökülmüşken balatayı da değiştirdim ama üzerinden çıkan balatanın durumu resimde görüldüğü gibi gayet iyi




Motorumla hep kendim ilgilenmişimdir ve servise götürdüğümde birkez daha anladım ki mondial'in servisi hiç iyi değilmiş. Çünkü anlamayan biri olsaydım çok enayi yerine koyulcaktım.
Örneğin; arka lastiği toplarken çıkarttığı parçaların nerden olduğunu ben daha iyi kavradım ve söyledimde hatta egzozu takıp motoru bana teslim ettiğinde gürültülü çalışıyordu sorduğumda katalizöründen cevabına karşılık sökükmü diye sorduğumda hayır dedi ama kendim el attığımda boruyu geri oturtmamış ve kendim taktım servise kalırsak...
Örnek 2 dersek; frenin havasını tam alamayıp bana öyle teslim etmeye çalışması ve uyarıma karsı manetteki vidayı sıkmış buseferde lastiğim boşta dönmüyordu sıkılı kaldığı için. Tabi geri düzelttirdim.
Örnek 3 ise; Değiştirmek için götürdüğüm lastiği kafasına göre takmak istemesi idi. Michelin lastiğin dönüş yönünü belirtmiş ama servisçi beyfendi ben çok lastik değiştirdim adı altında ters takmaya çalışması idi ve janta geçirdiği lastiği biraz sürtüşmeyle belirtilen ok yönünde paşa paşa geri taktırdım.

Şimdi bunları neden anlatıyorsun diyorsanız; serviste yapılan işleri bilginiz doğrultusunda kontrol edin yoksa yarım yamalak veya yanlış yapılmakta. Ben motoru ilk aldığımda servisten çıkmıyordu taki kendim el atana kadar...

Yukarda frenin havasının alınmasına değinilmişken gözlemlediğim hava alma operasyonunu bide ben anlatmaya çalışayım;



Frenin havasını almak için kırmızı okla gösterilen somunu komple sökmekle başladı. Daha sonra büyük bi şırınga ve ucuna baglı bi hortum. Hortum o somunun yuvasına tam sığacak şekilde bi boyutta idi yani boşluk olmayacak şekilde sıkıştırıyordu. Daha sonra hidrolik borunun içindeki havayı yağ gelene kadar çekti. Yağ gelince biraz damlattıktan sonra kapadı. Daha sonra freni pompalayıp o somunu anlık açıp havadan sonra yağ gelince kapadı. Bu işlemi fren manetinin eski haline gelene kadar devam ettirdi.

Anlatacaklarım bu kadar :) Herkese kazasız belasız sürüşler..
 
Katılım
26 Kas 2006
Mesajlar
776
İyi akşamlar. Bir süredir yaşadığım sorun ve çözümü paylaşmak istiyorum. bir süredir karbüratör sorunu nedeniyle motorumda hem gaz yeme hemde yakıt tüketimi sorunları mevcuttu. Motoruma ait gerek ateşleme gerekse yakıt sistemine ait bütün parçalar değişti. Ancak sorun düzelmemişti. 3 defa 0 km (orjinal olmayan) karbüratör denedikten sonar en sonunda yetkili servise götürdük motoru. sorun olarak motorun üzerindeki jigle sistemi tespit edildi. Üzerindeki karbüratör standart bir karbüratör (Orjinal zat karbüratörü değil) ancak jiglesi sıfır olarak mondial 150 ZAT için üretilen jigleden takıldı ve sorun düzeldi. Aracınızda yakıt tüketimi sorunu başgösterirse....karbüratörünüzü elden geçirin ve mutlaka jiglesini kontrol edin.
 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
Merhaba arkadaşlar.

Yeni bir uygulama ile yeniden aranızdayım. Yeni uygulamam motorum için stereo ses sistemi…
Belki aramızdan arkadaşlar motorda ses sistemi olur mu, sesi verimli duyamazsın motoru sürerken veya milleti rahatsız edersin gibi vs vs…
Bunların hepsinin bilincinde olarak ve müziğe karşı tutkumun olması ile motoruma yeni donanımsal özellikler katma fikriyle bu uygulamayı gerçekleştirdim…

Şimdi gelelim uygulamaya;



Resimde görülen devre 22W stereo anfi devresidir. Devreyi motora özel tasarladım. Devrenin üzerinde soğutucuya bağlı fan mevcuttur çünkü motorun içine gömeceğim için ısınmadan etkilenmemesi gerekir.


Gelelim biraz delme taşlama işlemine;



Motorun gösterge panelini söküyoruz. Çünkü biraz opsiyonel uygulama görünümü katmak için…
Burada delik açtım çünkü;







Anfimizin ses giriş jak ve ses seviye ayarlamasını yapan pot.’u ile açıp kapama tuşunu gömmek için….

Şimdi sıra hoparlörü yerleştireceğimiz torpidoyu sökmekte..



Kumpas ile hoparlörün net ölçüsünü alıp torpidoda uygun yere işaretleme yapıyoruz.
Burada küçük el taşlama makinesinin delme ucuyla kabaca delik açıyoruz.




Daha sonra taşlama makinesi ile güzelce taşlıyoruz hoparlöre uygun çapta ve vidalama deliklerini açıyoruz…


Sıra montaj da;



Oyduğumuz torpidoya aldığım 150W’lık hoparlörü vidalıyorum..



Bu da önden görünümü….



Gerekli bağlantıları yapıyoruz.. Voltaj soketi, ses giriş, ses ayar, hoparlör çıkışı vs….



Burada da bitmiş ve toplanmış hali var.

Gerçi resim sayısı az çünkü bir işi yaparken arada resim çekmek için telefonu elinize aldığında tekrar işe dönerken yaptıklarınızı tekrardan hatırlayıp sırada neler yapılacak diye dikkat dağınıklığı gerçekleşmekte kısa sürelide olsa ve zamanla yarışıyorsanız önemli vakit kaybı.

Zamanla yarışma derken demek istediğim; ben anfi devresini hafta sonu hazırlamıştım ve dün işten gelir gelmez motorumun yanına indim. Saat 19:00 gibi sökmeye başladığım motorumu gece 23:30 gibi anca toplayabildim.

Kısaca motor sevgisi böyle bir şey demek ki :)

Şimdi gelelim böyle bir uygulama bana ne kadara patladı;
1- Anfi devresi ~15TL (Anfi entegresi hariç elimde hepsi mevcuttu, malzeme alımı sırasında entegrenin fiyatını hiç sormadığım için tahmini fiyat belirttim)
2- On/Off tuşu, ses jakı ve ses ayar pot ~2,5TL
3- Skytech 150W hoparlör seti 34TL
4- Delme, oyma, taşlama, montajlama vs. ise bedava :) (Ama titizlikle uğraşılan emeğin karşılığı yok)
Titizlikle uğraşılan emek demişken bir konuya değinmek istedim. Belki aramızda iş için binen var beklide benim gibi tutkunluk hobi için binen.. Ama en güzel yanı motora kendi el emeğiyle bir şeyler katmakmış… (Gerçi motoru biraz biçip diktim ama orijinalliğini bozarken doğal görüntüsünü bozmadan güzellik katmak istediğim yaptığım her uygulamada…)

Evet arkadaşlar bir uygulamamın da sonuna geldik.
Gerçi önceki yaptığım uygulamaları aşağı yukarı biliyorsunuz ve sanki yapılabileceklerin sonuna geldim gibi ama yeni fikirlerim olursa burada tekrardan paylaşırım. Tabi siz değerli motorcu arkadaşlarımın fikirlerine de açığım :)

Herkese kazsız belasız sürüşler dileyerek iyi günler arkadaşlar…
 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
Merhaba arkadaşlar.

Benim bi sorum olacak. Daha doğrusu yakın zamanda lastiklerimi değiştirdim. Lastiği aldığım yerde lastik tamir köpüğünü gördüm ve sordum nedir ne değildir diye.

Ama satıcı firma bi konuyu bana aydınlatmadı galiba. Forumlarda okuduğumca lastik patladığında kullanılıyormuş ve ben bunu direk lastiğe sıktım çivi girerse kapatır düşüncesiyle daha yeni lastik biliyorsunuz.

Bide forumlarda lastik bi daha kullanılmıyor zarar veriyor gibi ibareler gördüm.

Tam araştırma yapmadan direk satıcının az bilgisine güvenmekle hatamı yaptım ne yaptım..

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
 
Katılım
21 Kas 2008
Mesajlar
3,845
Merhaba arkadaşlar.

Benim bi sorum olacak. Daha doğrusu yakın zamanda lastiklerimi değiştirdim. Lastiği aldığım yerde lastik tamir köpüğünü gördüm ve sordum nedir ne değildir diye.

Ama satıcı firma bi konuyu bana aydınlatmadı galiba. Forumlarda okuduğumca lastik patladığında kullanılıyormuş ve ben bunu direk lastiğe sıktım çivi girerse kapatır düşüncesiyle daha yeni lastik biliyorsunuz.

Bide forumlarda lastik bi daha kullanılmıyor zarar veriyor gibi ibareler gördüm.

Tam araştırma yapmadan direk satıcının az bilgisine güvenmekle hatamı yaptım ne yaptım..

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

o ürün köpük gibidir. lastiğin içine sıkılınca genişleyerek deliği kapatır ama kısa vadeli çözümdür, motoru idareten kullanabilmek için yani.
durup dururken sıktıysan kötü yapmışsın. lastik tekrar kullanılıyormu bilmiyorum ama köpük heryere eşit miktarda dağılamayacağı için tekerin balans yapacaktır. bi ihtimal lastik sökülüp içi iyice temizlenebilirse sıkıntı yaratmaz.
 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
o ürün köpük gibidir. lastiğin içine sıkılınca genişleyerek deliği kapatır ama kısa vadeli çözümdür, motoru idareten kullanabilmek için yani.
durup dururken sıktıysan kötü yapmışsın. lastik tekrar kullanılıyormu bilmiyorum ama köpük heryere eşit miktarda dağılamayacağı için tekerin balans yapacaktır. bi ihtimal lastik sökülüp içi iyice temizlenebilirse sıkıntı yaratmaz.

Bilgilerin için teşekkürler.
Dün ilk işim lastikçiye sormak oldu. Bi sıkıntının olmayacağını belirtti. İlk sıkıp turlayınca eşit miktarda yayılcağı için balansına da etki etmez dedi ve zaten kullanımlarımda hiç etkisini görmedim.
Lastiğin yanaklarından kaçak yapması da engeller ve çivi girdiğinde yararınıda görürsün dedi.
Zaten kendileride böyle bi sistem uyluyorlarmış tabi biraz pahalı ve zararsız bir yöntemmiş tabi uyguladıkları sistem.
Lastiğe hiç bir zararı olmaz, lastik değiştirene kadar kullan bi sıkıntı olmaz dedi ama tek dez avantajı 1 yıl gibi süre sonra tamamen kurur demesi oldu ve pütür pütür olacağını belirtti.
Temizlemek istersende su ile güzelce çıkıyor dedi ama dikkat etmem gereken yanak yerlerını güzelce temizlemekmiş.
Şimdilik kısa süreliğine içim rahatlasada en kısa sürede bir levye alıp (tornavida gibi şeylerle zor oluyorda :) ) lastiklerimi sökerek temizliğini yapmam gerek.
Bilgileriniz için teşekkürler..
 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
Merhaba arkadaşlar.

Bugün havanın güzelliğiyle motoruma yaz temizliği yaparken yaptığım amfinin bazı eksik resimlerini çekip paylaşayım dedim :)

Buyurun birkaç foto;





 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
Merhaba arkadaşlar.
Bildiğiniz gibi bilgisizliğimden dolayı sıfır lastiklerime lastik tamir köpüğü sıkmıştım ve internette onca araştırma ve özellikle lastikçiye sormakla çok farklı bilgiler edinmenin sonucunu dün lastiği sökerek öğrenmiş oldum.

Buyurun lastiği söküyoruz;


Size tavsiyem lastiği sökerken iki levye kullanmanız. Ben tek levye iş yapar diye ikincisini almamıştım ve tornavidanın yardımına muhtaç kaldım :)

Ve lastiği janttan ayırıyoruz;



Sıktığım spreyin sıvıları görünüyor bulaşmış bi şekilde ve halen kurumamış olarak


Hatta sıvı içerde döndükçe her yere yayılmış. Ama hava almadıkça kauçuksu yapıya dönmemiş ki istediğim gibi. Çünkü çivi girdiğinde hava alan yerde etkileşime girerek patlağı onarabilsin.

Şimdi gelelim dezavantajına;



Hava almadığı için sıvımsıydı ve su ile çok rahat çıkan bir madde. Ama lastiğin aynı yerde kalması sonucu kuruma yaparak ince yüzey kauçuklaşmış.
Neyse ki tırnak atmadan parmak ucuyla çıkarabileceğimiz bir madde.

Daha sonra geri oturtma işlemi,



Lastik yanağına lastikçiden aldığım taktiği yani arap sabunu-zeytinyağı karışımını (~80% arap sabunu,~20% zeytinyağı) sürüyoruz.
Denedim baya işe yarıyor, daha doğrusu kaygan olduğu için janta daha rahat oturuyor ama oksitlenmeyi ve daha iyi yapışma yaptığını henüz bilemiyorum :)



Benzinciye gidip lastiği şişirdim ve akşam olmasına rağmen motoru toplamaya kararlıyım :)



Dişlilerin arasındaki yeşil sıvı: titreşimden somunun gevşemesini engelleyen bir tutkal. Gerçi pahalı bir ürün olmasına rağmen hayati önem taşıyan bir somuna sürmemezlik olmaz.



Disk frenini ve kilometre telini de takarak işlemleri tamamlıyoruz. Birde balata temizleme spreyi ile diskimizi toz, kir ve yağdan güzelce arındırıyoruz.

Evet arkadaşlar sırada arka lastik var ve birgün de onu halledeceğim iş çıkışı uygun zamanda.

Gelelim LASTİK TAMİR KÖPÜĞÜ nedir? Birde edindiğim bilgilerce ben söyleyeyim;

Lastiğinizin patlaması sonucu yolda kalmanızı engelleyen güzel bir uygulama. Patlak lastiğinize sıktığınızda delik yerde havayla birlikte etkileşime girerek kauçuksu bir yapıya gelerek onarım işlemi yapmakta ve lastiğinize 15-20PSI bir basınç sağlayarak lastiği şişirmekte. Ama avantajı gibi dezavantajı da var; çünkü uzun amaçlı bir uygulama değil lastiğinizi yaptırana kadar bir süre tanıyor. Zamanla sıvı kauçuklaşarak lastiğinizin iç yüzeyine yapışıyor ve zamanla lastiğinizin balansını bozabilir. Birde zamanla hava basıncınız azalıyor madde özelliğini yitirdiği için. Suyla hemen çıkması güzel ama kauçuklaşan yerler hariç oralara biraz el atmak gerek. Ve lastiğin ömrünü kısaltması veya kullanılamaz hale getirmesi yanlış bilgiler. Çünkü bu spreyi 1 ay önce kullandım ve dün temizledikten sonra lastik içinde bir anormallik bir deforme görmedim.
Kısaca yanınızda bulunması gereken güzel bir çözüm noktası. Ama uygulamadan sonra ilk işiniz lastikçiye yol almanız. Kısa süreli yolda kalmamanız için ideal ama işimi gördü bırak öyle kalsın denecek uzun bir uygulama değil.

Herkese kazasız belasız sürüşler dileğiyle iyi günler arkadaşlar…
 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
Merhaba arkadaşlar
Motorumun arka lastiğini de söküp temizledikten sonra ekzozu takmadım çünkü paslı idi ve hazır sökükken boyayım dedim ama bi problem var.
Dekor kapağını çıkaramıyorum çünkü kaynamış ve zorlayınca sıyırdı.
Artık üzerinden boyayacağım gerçi onlarda pas tutmuş ve boyarken siyahamı çevirsem rengini sizce nasıl olur? Fikrinizi almak istedim..
Herkese kazasız belasız sürüşler...
 
Katılım
28 Kas 2005
Mesajlar
361
Merhaba arkadaşlar.

Bugün havanın güzelliğiyle motoruma yaz temizliği yaparken yaptığım amfinin bazı eksik resimlerini çekip paylaşayım dedim :)

Buyurun birkaç foto;

[url]http://img844.imageshack.us/img844/6645/20130512125718.jpg[/URL]

[url]http://img839.imageshack.us/img839/7132/20130512125726.jpg[/URL]

[url]http://img62.imageshack.us/img62/4297/20130512125736.jpg[/URL]


Çok temiz, çok güzel olmuş:) Şapkamı çıkarıyorum, hem kullanışlı hem de abartısız görünüyor her şey. Keyifli sürüşler dilerim..
 
Katılım
21 Kas 2008
Mesajlar
3,845
Merhaba arkadaşlar
Motorumun arka lastiğini de söküp temizledikten sonra ekzozu takmadım çünkü paslı idi ve hazır sökükken boyayım dedim ama bi problem var.
Dekor kapağını çıkaramıyorum çünkü kaynamış ve zorlayınca sıyırdı.
Artık üzerinden boyayacağım gerçi onlarda pas tutmuş ve boyarken siyahamı çevirsem rengini sizce nasıl olur? Fikrinizi almak istedim..
Herkese kazasız belasız sürüşler...

ayarlı pense ise tutup çevirebilirsin aslında, başıma birkaç kere gelmişti.
knipex-4124225-ayarli-pense-6347.jpg
 
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
311
Çok temiz, çok güzel olmuş:) Şapkamı çıkarıyorum, hem kullanışlı hem de abartısız görünüyor her şey. Keyifli sürüşler dilerim..

Teşekkür ederim :)

---------- Post added at 10:29 ---------- Previous post was at 10:23 ----------

ayarlı pense ise tutup çevirebilirsin aslında, başıma birkaç kere gelmişti.
http://www.reismakina.com/urun/kar/knipex-4124225-ayarli-pense-6347.jpg

Ayarlı pensem yok ama pense ile iyice kavrayarak sağlam tuttum ama dönmedi bildiğin vidanın yanları sıyrıldı ama dönmüyor niyeyse.

Alyan yerine lokma tarzı olsaymış daha iyi olurmus ama bakalım nasıl halledeceğiz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst