KADİRKAYA ilk önce aramıza hoş geldin...
zat'ların el kitapçığında yazmış olduğu son hız 90kmh'dir!!!!
rodajı iyi yapılmış bir motor rahatlıkla 100-105 kmh görebilir,ancak uzun süre değl tabi!!! belli bir zamandan sonra,artık o hızları yapamazsınız çünkü motoruuzu yıpratıyorsunuz!!! bu yorumu zat'la 31.000 km yol yaptıktan sonra yapıyorum!
bakınız, zat 150 hakkında ilk sayfalardan beri hep aynı yorumu yapar dururuz...
ZAT HIZ MOTORU DEĞİL,YÜK MOTORU DEĞİL GEZİ MOTORUDUR!!!
Bende 2 kişi kullanıyorum motorumu ve olabildiğince 75-80 kmh geçmiyorum,haaa bassam gidermi? tabiki gider... 3 gider 5 gider ama bir gün gitmeeeeezz!!!
zat'ınızı zorlamayın,devirli kullanın,sanki altında vitesli araç varmış gibi gibi düşünüp gaz verin. işte o zaman zat'ın tadını alacaksınız! 95kmh'da motorum bağırıyor demişsiniz; bağırması gayet doğal çünkü devirini almamış!!! zat ağır kalkar ama yola çıktığnda uzar gider... örnek verirsek; HONDA ACTİVA kalkışta zat'ı geçer ama yola çıktığında zat fark atar...
mutlaka motoruna bakım yaptır,hatta komple baktırmanda fayda var... mesela contalarına baktır ve pistonlarını kontrol ettir,erime olabilir... yağ,kayış,debriyaj,buji vs gibi şeyler zaten bakılıyor...
unutmadan;
bende 2 kişi bindiğimde sanki daha hızlı gidiyormuş gibi geliyor,ama bildiğim bişey varsa yola daha iyi oturup, virajlara çoook daha iyi giriyorum. zaten imkanım olsa birgün viraja giriş ve çıkışlarımı video'ya çekeceğim... çok zevkli... ama viraj konusunda lastiklerinize çook güvenmelisiniz. ben DUNLOP RS kullanıyorum.
ozersea
rodaj dönminde çok yakması doğaldır,daha öncede dediğim gibi... devirli kullanın,son sürratten kaçının,rodajı ne kadar sıkı tutarsanız ileride o kadar rahat ederseniz... eğer yakıt sarfiyatını burdan bizimle paylaşırsan yardımcı oluruz... ben 125-140 kr arası yakıyorum. net olarak bilemiyorumçünkü devamlı yollardayım,değişken şekilde kullanıyorum.
herkese kazasız belasız sürüşler...