Bu sabah motorun aküsünün - kutbından şaseye 2 kablo attım (bu sefer karbüratörün diğer somununa

) ve marşa bastım ama 2 gündür kablodan kaynaklanan sorunsa aküyü doldurmamış olacağından ve ışıkları kullanımdan dolayı, zayıf çeviriyordur. Ve ayakla marşıyla 5 dk olduğu yerde çalıştırdım, durdurdum el marşıyla çalıştı. Yerine koyup bi 5dk daha çalıştırdım, sonra durdurup tekrar elle denediğimde çalıştı. Bu ara akü ibresine dikkatle baktım, ibre kırmızıyla-yeşil bitişiğinde dururken marşa bastığımda 2mm aşağıya iniyordu çalıştırırken (tabi bu motoru 10dk rölentide çalıştığı durumu)
Öğlen vaktinde motoru alıp tur atmaya başladım (farları yakmadım daha iyi şarj etsin diye

) ~10km gittim ve motoru bırakçağım yere ~1km kala ~500metre yokuş ineceğim yerde (eğer çalıştıramazsam diye

) istop edip tekrar denedim ve sorunsuz çalıştı (bu sırada ibre önceki gibi 2mm kadar inme falan da yapmadı yani marşa bastığımda olduğu yerde sabit duruyordu)
Arıza kablodan kaynaklanıyordu herhal, düzeldiğini düşünüyorum. Bu akşam tekrar motoru kullanacağım, artık ak koyun kara koyun belli olacak

Neyse tekrar bilgileriniz için teşekkür ederim, kazasız belasız sürüşler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:09 ----------
Herkese selamlar
Bende sonunda derdimi anlatacak bi yer buldum. Hangi ustaya anlattıysam farklı birşeyler söyledi motor otoparkta yatıyor 10 gündür yola çıkmaya tırsıyorum artık.
Sorunumu anlatmaya başlayayım. Bundan 20 gün kadar önce motor işe gittiğimde problemsiz götürdü ama akşam çıkarken ki 10 saat sonra çalışmadı. Ayaktan çalıştırıp yola çıktım zar zor eve gittim. Anladım ki akü bitmiş o gün içerisinde. Sabah çalıştıramadım ne normal ne ayaktan. Bir gün bekledim arkadaşın aküsünü aldım onu takıp çıktım yola fakat yolda giderken hep gözüm akü ibresindeydi. İbre arada bir kırmızıdan yeşile dogru yukseliyordu ki 60 70 km hız yaptıgımda fakat akü idare eder seviyeden yukarı çıkmıyordu. Problem heralde arkadaşın aküsündendir deyip hazır da motor sıcakken takayım dedim benim aküyü onu şarj etsin. O anda ne olduysa sigortayı yakmışım yerine bir oto elektrikçisi buldum araba sigortası taktım çalıştırdım. 50 metre gitmeden motor bir tekledi ve bir daha marştan veya ayaktan çalışmadı.
Bu problemi de usta çözdü ki benzin pompası bozulmuş. 2 gün ustada kaldı ben parçayı alıp gelene kadar bu sürede aküm kendi kendine toparlamış pompayı taktıktan sonra ilk seferde çalıştı.Ama yolda gözüm hep akü ibresindeydi çünkü bu sefer hiç kıpırdamıyordu ve zamanla akü bitti, ibre de sona kadar indi.
İbre sondayken akü kendini biraz toplayınca ayaktan çalıştırabiliyorum fakat farları yakınca motor duruyor. Sinyalleri çalıştıracak kadar bile güç olmuyor ve ayrıca butun ışıklar kapatılınca motor giderken sürekli gaz kesiliyor. Sanki motor kendine çalışacak kadar bile güç üretemiyor gibi, sürekli gaz kes gaz kes, 1 sn gaz alıyor yarım saniye kesiyor.
Sizlerden öğrenmek istediğim benim derdime nasıl bir çözüm olabilir. Konjektörmü bozuk ki eminim bozuk kabloları çıkık olsa çalışmaz motor diye biliyorum. Yoksa başka bir problem mi var. Motoru itmekten sıkıldım onun beni taşıdığı kadar ben onu itmişimdir heralde. Lütfen bana bir yardım sıkıldım artık motorsuzluktan.
Teşekkürler
Arkadaşım, benim bilgim yardım edecek kadar yoktur. Farkettiysen bende burda ki tecrübeli arkadaşlardan yardım alıyorum ama sorunun daha önce başıma gelen sorunla aynı gibime geldi.
Kısacası; konjektörden kaynaklanıyor olabilir. Mesela akü ibresi sona geliyor diyorsun en üst seviyeye mi yoksa en alta mı geliyor anlamadım ama aynı olay bende de vardı. Benim ibre birden en üst seviyeye çıkıyordu (yer olsa tur atacaktı

) ve ardından seninde dediğin gibi tekler şeklinde gaz yiyo, yemiyor yapıyordu. Ne oldu; 2 gün o şekilde kullandım ve benzin pompası sizlere ömür. Neyse garantiden yapıldı dedik ama fazla enerji karbüratöre de zarar vermiş, 1 hafta sonra karbüratör kendini iyice saldı (yani motor zor çalışıyor, rölenti ayarı tutmuyor vs.) Ve ~2 hafta sonra hayda elektrik tesisatının - bölümü pert (bu sorun konjektörden olup olmadığını bilmiyorum). Neyse arkadaşım diyeceğim konjektöründe olabilir ama tam da bilmiyorum açıkçası
Forumda ki teçrübeli arkadaşlar sana yardımcı olurlar.
Kazasız belasız sürüşler.