cem hocam senin görüşünde çok önemli, eğer ilerde izleme imkanı olan bi yerden izlersen görüşlerini yazarsan sevinirim.
motoru böylece satayım mı yoksa yaptırıp bineyim mi kararsızım.. bi alternatifde modifiye yapabilecek bi usta bulup modifiye yaptırmak..
bence hiçbir sorun yok saniyelerdeki seslerde için rahat olsun
o cuklamanın sebebi ise motor gaz kestiğinde stop eder gibi olup direkten dönüp calısmaya devam ediyor
az rolantiyi arttırdıgında muhtemelen gececektir.önce bunu dene.
olmazsa karburatör kirlenmiş de olabilir temizlet.
bu arada manifolt yırtık deniyor, demişsin onun içinde
motor calısırken sabit gaz acıkken, elinle karburatörü oynat, aynı anda
manifolta deodarant yada sinek ilacı vs (yanıcı gaz)sık
motor sesi değişiyor, devir oynuyorsa manifoltta sorun vardır.
yanlız dikkat et: sıktıgın gaz dönüp hava filtresinden girerse de aynı etkiyi verir, ama anlık değil tabi,
acık alanda mumkunse sessiz ortamda yap
bujı ye dikkat et kıvılcımı dısarı atarsa sıktıgın gaz alev alabilir
tehlikeli olabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:03 ----------
yok ustam ben sadece bel açısından değil yani genel olarak kış bitiyorya onun için sordum binmeye başladınmı diye
jant tellerini sen unutmamışsın ama ben unutmuştum valla
neyse ben şu kutuyu bi arayımda paylaşırım
bişeyler daha sormuştum ama herhalde cevap yazmayı unuttun
senin arka yay da benimki gibi çok yaylanıyormu... ben 2 kişi çok binerim motora ondan mı aceba, yani tek parnağımla koltuğa bastığımda 4 veya 5 cm iniyor
birde düşük devirde 3 den 4 veya 4 den 5 attığımda debraj çok kaçırıyor ara gazı verir gibi, 2 kişi olunca daha çok belli oluyor, resmen 1 veya 2 saniye sonra tam gaza geliyor, balataları geçen yazın sonuna doğru değiştirmiştim... bukadar çabuk bitmemesi gerekirdi
önerebileceğin bi debraj balatası varmı, piyasada en kaliteli olanı nasıl anlarız
ben zamanında cok kalıteki almıstım ama motoru zorlamıyorum diye cıkarttım evde duruyor, ilk günkü gibiler
ben zamanında honda servisinden almıstım
suan ustunde ask marka normal balata var kac ay oldu sorunsuz kullanıyorum.
arka yay olayında benim arka yay bu hafta içi mefta oldu, amortisör patladı,
motorun arkasına vurunca sallanıyor, seninde patlamıs olabilir.
kış olayında ise ben yaz kıs,yagmur camur biniyorum motora
(zamanıanda karda buzda bile binmişliğim var) ondan dolayı bana kıs sezonu yok
Son düzenleme: