Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Cenkito abi naptın motoru ? Bittimi bakım :)

bitti tabi, yola devam :)

cem kardeş... dün arazide zıplama yaparken sol salıncak hafif büküldü.... aceba bu salıncak zayıfmı geliyor bu motora... içten veya diştan birer kalın demirle destek kaynatmayı düşümüyom, yanılmıyorsam yapan arkadaş vardı

olabilir evet bir arkadasım yaptırmıstı, eski sayfalarda mevcut olmalı.

hidrolik değişiminden bir kare,

akvaryumcudan aldıgım, metresi 1 liralık, seffaf hortum vasıtasıyla hava ve yag tahliyesi yaptım.

gece ve cep tlf u cekimi idare edin .

586NPL.jpg

buda 13.000 km hatırası :)

AArO4L.jpg

Bu sabah yamaha mt125 ile İstanbuldan Ankaraya geldim arkadaşlar xtreme max selesi varya ben ona kurban olayım ya , yamaha da nasıl bi hayvan yaptıysa 1. Vites hariç diğer hepsinde 90 km çakıyor

2. Ve 3. Vites de demek istedim yani 90 vuruyor bağırmadan , bide son hız denedim 137 yaptı

kardeşim sen 137kmh nasıl yapıyon... bizimki 220 lik ama önde 17 dişli ile 120kmh zor yapıyor :silent:

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

pardon kardeşim sonradan anladım sen yamaha ile yapıyon herhalde o hızı

kardeşim sen 137kmh nasıl yapıyon... bizimki 220 lik ama önde 17 dişli ile 120kmh zor yapıyor :silent:

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

pardon kardeşim sonradan anladım sen yamaha ile yapıyon herhalde o hızı
Evet yamaha mt125 valla çok hoşuma gitti ama bana ufak kaldı 470 km gittim dizleri bükmekten ağrı, sızı :/ , sele çok fena bildiğin tahta traka bana hitap etmedi, ön fren bi garip geldi dokununca cart diye durmalar falan, gidon tuhaf geldi işte bunlar hep max den sebep :) mt125 isteyen olursa satılıktır haberiniz olsun :) birde motosiklet için alkol sınırı 20 promilmiş,800 lira ceza artı 6 ay ehliyet uçar gider bir kuş gibi :/

Cross motora geçmeden önce diğer çeşit bir çok motor kullandım,hiç birinde rahat edemedim, artık enduro yada crosstan başka motor almam, kullanmak istemem.

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
Cenkito abi cep telefonu degil sanki davlumbazla çekmişsin :D

Arkadaşlar selam ;
motorla 15bini devirdim hayırlısıyla fakat uzun yol yapmayı düşünüyorum...
dişli arazi lastiklerini değiştiricem.
önereceğiniz asfalt lastiği neler vardır? performansı mümkünse düşürmeyelim :)

ölçü,marka ? varsa link :) ? yardımlarınızı bekliyorum havalar güzel... keyifli sürüşler.

birde orjinal kendi dişli lastikleriyle mak. 85 90 95 arası km hız yapabiliyorum otoyolda falan asfalt lastiğinde bu hız ne olur ön görüsü veya tecrübeyle sabit fikri olan varmı ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam ;
motorla 15bini devirdim hayırlısıyla fakat uzun yol yapmayı düşünüyorum...
dişli arazi lastiklerini değiştiricem.
önereceğiniz asfalt lastiği neler vardır? performansı mümkünse düşürmeyelim :)

ölçü,marka ? varsa link :) ? yardımlarınızı bekliyorum havalar güzel... keyifli sürüşler.

birde orjinal kendi dişli lastikleriyle mak. 85 90 95 arası km hız yapabiliyorum otoyolda falan asfalt lastiğinde bu hız ne olur ön görüsü veya tecrübeyle sabit fikri olan varmı ?

Burayadur :)
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/2014_06_01_archive.html

orjinal lastikle otoyolda 80 85 90 yapıyor düzlükde...
asfalt lastiği sava 24 alırım almışken bütçeye kıyıp...
hıza etkisi ne olur? kamyon tanker korna çalıyor sonra :( :))

Hız sadece lastiğe bağlı değil ama benim Sava lastik takılı Max ile 110'u görmüşlüğüm var. Tabi gözüm gibi bakarım motoruma :)

Hız sadece lastiğe bağlı değil ama benim Sava lastik takılı Max ile 110'u görmüşlüğüm var. Tabi gözüm gibi bakarım motoruma :)

bir gözü gibi bakanda benim :)
şimdi zinciri mazotla temizlemeye gidiyorum sonrası yağlama bide lastik bulursam kendime bu sene asfalt yolu yapıcam bol bol :)110 120 km hızda korna çaldırtmayız kendimize :) tşkler.

Kimse bana cevap vermemiş :( dün motoru servise götürdüm ilk 500km yağ değişimi yapıldı. Subap ayarı yapıldı evet motorum yüksek devirde çalışıyormuş(çalıştırırken rolantim çok yüksekti) onu düşürdüler ama yine de motor tek tıkta çalışmıyor (2,3,5 tıkda da çalışmıyor) illa jikle istiyor. 2 saat yatsın evin önünde jiklesiz çalışmıyor :( aceba neden ? ustalarda çok ilgilenmedi açıkcası hevesim kırıldı

Kimse bana cevap vermemiş :( dün motoru servise götürdüm ilk 500km yağ değişimi yapıldı. Subap ayarı yapıldı evet motorum yüksek devirde çalışıyormuş(çalıştırırken rolantim çok yüksekti) onu düşürdüler ama yine de motor tek tıkta çalışmıyor (2,3,5 tıkda da çalışmıyor) illa jikle istiyor. 2 saat yatsın evin önünde jiklesiz çalışmıyor :( aceba neden ? ustalarda çok ilgilenmedi açıkcası hevesim kırıldı

karburatör ayarı ve hava ayarı ile düzelecektir.

tabi 2. el ve egzantirik sentesi kacık değilse.

yalnız hava ayarı . . . vs sonucu mevcut yakıt tuketimi az da olsa artabilir

karburatör ayarı ve hava ayarı ile düzelecektir.

yalnız hava ayarı . . . vs sonucu mevcut yakıt tuketimi az da olsa artabilir

teşekkür ederim beni de gördüğünüz için :):rendeer: motordan anlamamak kötü bir şey :farao:
burayı anlamadım.
motorum yeni 0 aldım. ben o zaman yarın bir karbüratör ayarı ile hava ayarına baktırayım.

teşekkür ederim beni de gördüğünüz için :):rendeer: motordan anlamamak kötü bir şey :farao: burayı anlamadım.
motorum yeni 0 aldım. ben o zaman yarın bir karbüratör ayarı ile hava ayarına baktırayım.

demek istediğimi acıklayayım :
eger ki motor eski olsaydı, krank vs değişmiş olsaydı,
ve dikkatsiz montaj yapılıp egzantirik dişli ayarı yanlıs yapıldıysa da motor zor calısır.

servisde karburatör ayarına baktırın, muhtemelen ondan kaynaklıdır :cat:

Arkadaşlar sahibindene salcano 200 cross yazınca çıkan 56t arka dişli maxa uyarmı, göbeğe uyar mı daha doğrusu, ön dişli küçült demeyin meraktan soruyorum.satıcı da cevap vermedi merak ettim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar