9 litre benzin almıştım. Kapağa kadar doldurmak istemedim. 2 lt daha alırdı tahminimce. İş yerinden bir abimiz 11 lt aldı demişti.
260 km oldu daha silkeleme yapmadı. Ne zaman yedeğe geçeceğim merak ettim. Tahminimce 300 km de biter. Motoru zorladığım zamanlar oldu.ale:
2 gün dere tepe zıpladım hopladım. Çoğu zamanda biraz zorladım. Abartacak kadar değil. Düz yolda da 3-5 kere limitleri zorladım.
Yoksa 50-60 km sabit hız ve düz yolda eve-git gel yapsam herhalde 400-500 arası bir yerde biterdi. :silent:
---------- Post added at 12:01 ---------- Previous post was at 10:37 ----------
Ana Depo - Yedek Depo kısmına kafam takıldı. Google'dan bir bakayım dedim. Herkes farklı bir yorum yapmış.
Bugüne kadar hiç yedek depo kullanmadım. Hep bitimine az kala ağzına kadar doldurdum. Yedeğe kadar kullanırım diyordum ama içimden bir ses sanki yedeği kullanıyorsun dedi.
Yukarı kısım Ana Depo - alt kısım yedek depo olmuyor muydu ? Benzin bitince musluğu aşağı çevirip yedekten kullanmıyor muyuz ? Bunca yıldır bildiğim her şey yalan mıydı
[url]http://e1206.hizliresim.com/y/5/7h755.jpg[/url]

şu videoları yükleyin artık daaa.. sesi duyalım gaza gelelim![]()
Motoru ilk aldığımda 30 liralık benzin koydum. ve benzin bitince yedek depoya çevirdim mandalı ve 1 km bile götürmedi, buna ne diyorsunuz ?Toplamda iki kez aynı şey oldu .
Bu durum dogru. Motoru aldıgım gun depoyu fullemiştim. Dün aksam behce yolunda gaz yememeye başladı. Benzinin bittigi anlaşılıyor yani. Vanayı yedek cevirdim.10 km oldu bugun iş donusu tekrar fulleyecem. 278 km de yedege dustu. Yedek kac litre bilmiyorum ama 2 litreden az olmamalı diye tahmin ediyorum.

Bu motorlara uygun orjınal koruma demiri yok. Cross lar için yapılan duz koruma demirinden takmadılar. Koruma demirine para vermeyince boyle oldu sanırım. Servisin ilk taktıgı sekilde cok dar olmuştu. Normal oturus pozisyonunda bile dizlerim koruma demirine degiyordu. Hatta ayagımı firen pedalına koyarken bile degiyordu. Kendim sokup biraz daha yanlara dogru actım. simdi fena degil. Aslında Cross için biraz kotu durdu ama benim için gorunus pek onemli degil. Onemli olan korunmak...
Far konusuna gelince benim farda yukarı bakıyordu. Ayarını sonuna kadar asagıya aldım suan aydınlatma yeterli. İki kişi olunca far yine yukarıya vuruyor ama sorun olacak kadar degil..
Bugün çağlayan mondial'de bu motorun üzerine oturdum, çok yüksek be abiler benim boyum 1.82 inanın iki ayağımın da ucuyla yere basıyorum. Motosiklete binerken ayağımı hiç yere sürüyerek gitmem neredeyse durur hızda ayaklarım peg'dedir ama arazide bata çıka gidilen yollarda dengenizini bi kaybettiniz mi ayağınız boşa giderse tepetaplak yerdesiniz. Cross'un mantığını ben mi yanlış anlıyorum dağa tepeye çıkıcaz da hiç mi durmamız gerekmeyecek, ters bi pozisyonda kalınca motoru nasıl devirmeden tutucaz ?
http://d1206.hizliresim.com/y/7/7mf3x.jpg
Arkadaşlar bende yeni aldım. Bu ilk motorum daha önceden hiç motor tecrübem yoktu. Aklımda hep bir enduro model vardı ama fiyatı yüksek olduğu için hep hayalimde kalmıştı. Extreme Max ı görünce açıkçası şekline vuruldum aldım. Şu an için kullanımından genel olarak memnunum ama forumda da söylendiği gibi ufak tefek problemler var. Umarım firma bunlara çözümler sunar. onlar bize çözüm sunana kadar kendi başımızın çaresine bakacağız.
-Far bende de havaya havaya bakıyordu tamircide plastik malzemeden dikdötgen iki ayak yaptık, üzerine bir vida deliği birde uzun bir oyuk açtık, vida deliğinden farın ayağına vidalayarak sabitledim, diğer yatağı da gövdeye bağlayarak aşağı bakmasını sağladık, ama biraz fazla aşağıya bakıyor bu seferde, ona bir ayar daha çekmem lazım, sonuç idare eder, en azından önümü görüyorum,(yakın çekim resim almadım sonra paylaşırım)
-Ama şu çamur problemini çözecek yorumlara ihtiyaç var.Bu gün aklıma çamurluğu ters çevirmek geldi ama olmaz heralde.
-Birde araziye giderken yanımaza alacağımız techizat vs için çantaya ihtiyacım var, uygun bir çanta bulan varsa paylaşırsa sevinirim.
Merhaba arkadaşlar motor a 97 oktan benzin aldım yanlışlıkla 97 oktanın yanına durdum benzinci de bişey olmaz dedi sizce zararlı mı ? Zararlıysa bidaha almayacağım .