Bugün arkadaş geldi. Motoru komple parçaladık.
Varan 1 : Bujiyi söktük. iyice temizleyip, zımparaladım. Sonra iç kısmına hava tuttum. Bastım marşa rolantide çalışıyor, gaz verince stop ediyor.
Varan 2 : Boş bir bidon bulup tüm benzini boşalttık. Ondan sonra iş yerinde çim kesme makinası için alınmış olan benzini denedik. Bastık marşa rolantide çalışıyor. Gaz verince stop ediyor.

r:

r:

r:

r:

r: Çalış ulan ÇALIŞŞŞŞŞŞ

r:

r:

r:

r:

r:
Varan 3 : Motora girip çıkan tüm boruları sökmeye başladık. Bu arada söküp takarken, hangi boru ne işe yarıyor öğrenmiş olduk.
Panpam Adem kardeş benzin boşaltırken, tamir yaparken bir an olsun ağzından sigarasını düşermedi Allah razı olsun. Mondial bizi yaktı ya, oda mondiali yakacak

l:
Aşağıda görüldüğü gibi cikleyi aşağı yukarı oynattıkça kelebekte haraket ediyor. Sorun kelebeğin kapalı kalmasıymış. Bir kaç kere parmak attık alıştı.
Ondan sonra ver çoşkuyu kolonlara yaptık. Şimdilik sorun yok. Aklınızda bulunsun. En azından benim gibi bir saat kara kara düşünmezsiniz.
10 dk söker düzeltir yola devam edersiniz :cat:
Aşağıdaki resimde A sol taraftaki kelebeğe bağlantı yeri boruyu sadece kelepçe tutuyor. Extra bir şey sökmeye kalkmayın. Ben iskelete varana kadar parçaladım. :mrgreen:
Sağ taraftaki motora bağlı demir boru ise şuan yazarken aklıma gelmiyor.

2 yada 3. vitesle abanırken birden gazı bıraktığınızda pata pata sesi çıkartan yer.
Eğer o kısmı söküp arasına malzeme koyarsanız ses kesiliyor bilginize. Benim arkadaş çok fazla öksürüyor diye sesi kesti. Bilgi bilgidir.
Hazır el atmışım benim işim biter mi hiç. yakında tamirhanede açarım.
Paslanmaz metal parça kestim. MAtkapla iki delik açıp. Farları öne doğru eğdim. Sonra parçayı her iki taraftan vida ile fara ve kafaya sabitledim.
Önceden alt kısmı vida tutuyordu. Üst tırnaklar vidaya dayalı idi. Örnek Öncesi ve sonrası
Öncesi ;
Sonrası ;
Bugün acayip yoruldum. O kadar uğraştım. Söktüm. Parçaladım. Şu arka çanta aparatını yapamadım.

ale:
Artık onuda başka bir zaman yaparım inşallah. Bu gidişle bende tamirhane açacağım. Zaten çakma ustalarda benden fazla bir şey bilmiyordur :bounce: