motorun üstündeki benzin geri dönüş hortumu patladı bende körlettim sorun çıkarır mı acaba ? bir de zincir durmadan sarkıyor? hangi marka takdırmak gerek ? yüksek hızda giderken debriyaja basıp biraz beklersem motor duruyor ? sizin motorda da oluyor mu? teşekür ederim.
Motorun stop etmesiyle ilgili olarak subap ayarlarını bi kontrol ettir. Muhtemelen rodaj dolmadan fazla yüklenmişsin...
---------- Post added at 08:26 ---------- Previous post was at 08:23 ----------
Şu aralar takip ediyorum bu motoru. İyi hoş da bazı şeyler kafamı karıştırıyor arkadaşlar bu motor için egzozun içi parçalanıyor diyorlar şamandırası hemen bozuluyor diyorlar. Titreşim konusunda şikayet eden duymadım nedir bu işin aslı astarı ? Kronik arızası orjinal zinciri dandik gevşiyor sanırım başka var mıdır ?
Tek teker yapma çalışması yapan arkadaşlar muhtemelen zincirin gevşemesine sebep oluyorlar. Ben 7000km kadar orjinal zinciri ile yol yaptım ama hiç zincir gevşeme olayına rastlamadım. forumdaki zincir kalitesiz kopuyor söylentilerinden dolayı benimde uzun yolda başıma gelir endişesi ile orjinal zincirde hiç bir sorun yaşamama rağmen O ringli CZ marka zincir ile değiştirdim. Her iki zincirinde bakımlarını aksatmadan yapıyordum ve hala yapıyorum.
---------- Post added at 08:44 ---------- Previous post was at 08:26 ----------
@beyazit60, videolarını izledim MC X güzel olmuş fakat dikkatimi birşey çekti: senin rölanti kaçta?
---------- Post added at 08:50 ---------- Previous post was at 08:44 ----------
3-3,5litreyi her daim göz önünde bulundur. Kendisine hakim olup az gaz acabilen arkadaşlar bu değerlerin altına inebilirler ama motor insanı çok tahrik ediyor. Commuterlerin içinde en güclüsü olması biraz fazla tüketimin sebebini açıklıyor zaten. Yokuş çıkarken bile vites küçültmemenin keyfini yaşamalısın bence

---------- Post added at 08:53 ---------- Previous post was at 08:50 ----------
şasi kırmayı nasıl becermiş yahu ben günde en az 5 defa tek teker yapıyorum küt küt yere vuruyorum bir kere de olsun bi sıkıntı çıkarmadı sağlam motor vesselam.
@ turkish39; Şasinin nasıl kırılabileceğinin cevabını arkadaş vermiş zaten. Şimdi değil ama Allah korusun birgün böyle bi sakatlıkta sen yaşarsan rica ediyorum markaya mok atma lütfen....