Mondial Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

O korna sürtmesi bendede vardı ama sadece kornaya bastığımda cızırdıyordu, aynen aşağı eğdim bende.
Fakat yukarıda bahsettiğim ses acayip gıcıktı. Bunu kaç servise gittiysem çözemediler. En sonunda 5000 km civarındaydım garantiden km saati değişti. Fakat ses yine aynıydı, kafaya koydum sabah sabah ne olursa olsun çözcem bunu dedim ve meğer 3 kuruşluk plastik kapakmış nedeni :)

O korna sürtmesi bendede vardı ama sadece kornaya bastığımda cızırdıyordu, aynen aşağı eğdim bende.
Fakat yukarıda bahsettiğim ses acayip gıcıktı. Bunu kaç servise gittiysem çözemediler. En sonunda 5000 km civarındaydım garantiden km saati değişti. Fakat ses yine aynıydı, kafaya koydum sabah sabah ne olursa olsun çözcem bunu dedim ve meğer 3 kuruşluk plastik kapakmış nedeni :)

biraz araştırıcı olmanın faydaları hemen her şeye servise gitmeye gerek kalmıyor bende çoğunu motorun sesini dinleyerek deneyerek öğrendim bu ara tek sıkıntım cadde de birlikte gezecek motorcu arkadaş bulamamam :)

Gösterge tablosunun bağlı olduğu siyah bi demir var o demir ön farın alt kısmına kadar iniyo. amortisör kollarına bağlı olan 2 tane sarı yuvarlak sinyal gibi reflektör var işte bu reflektörlerin ortasında iki amortisör kolunun arasında siyah bi plastik parça var o plastik, ilk başta anlattığım siyah demire değiyo titreşim başladığında ses yapıyor bunu anlamak için o siyah plastiği sök ( çok kolay sökülüyo sakın servise gitme ) ses kesiliyosa sorun ordandır demek, o zaman demirle plastiğin arasına sünger koy plastik parçayı tekrar tak işlem tamamdır :) bu sorunu kaç servise gittiysem çözemediler hatta km saatinden sandılar garantiden km saati gönderdiler ses yine kesilmedi sonra ben evin önünde kendim buldum 5 dk lık işmiş meğer :)
,

bunu en kısa zamanda deneyip sonucları sizlerle paylasıcam ilginiz için cok tesekkurler

Beyazıt normalde elim böyle işlere çok yatkındır, hatta eski km saatini kaç kez açtım içindeki bütün civataları sıktım. Sorun çœzülmeyince servise gittim. Bende sana katılıyorum mümkün oldugunca servise gitmem, çünkü senin kadar titiz çalışmıyorlar. Eski km saatinin bile camını çizmişti çıkarayım derken.
Rica ederim aigle88 :)

beyazit60 olur du ama sen istanbulda degilsin galiba ve benim motor 23 tl ye 400 km gidiyor

arkadaslar slmlr 5000 km oldum S.E.C arkadasımızın yasadagı sorunun aynısı ben dede var bayagı kafayı taktım ama hala bulamadım servıs boyle sesler olabılırdedı ken dım de gosterge tablosuna yoneldım agırlıklı olarak ama ordan bulamadım sabah ılk ısım sızın dedıgınız yere bakmak olacak paylasım ıcın tekrarr tesekkur ederım selam larım la BAHADIR

öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım bilgi paylasımlarını benlede paylasırsanız cok mutlu olurum.. sizlere sormak istedigim bi kaç bişey var

bende 150 mc modeli var 2011 gectigimiz günerde motorun kafa kısmının ordan bi zırıltı geldigini farkettim özellikle bu 4 bin devirin üstüne cıkınca oluyor servise soyledigimde bunun motordaki titreşimden kaynaklandıgını soyluyor fakat bildigim kadarıyla bu modeller balans lı yani öle zırıltı yapacak kdr titreşim olacagını dusunmuyorum sizlerdende boyle bi şikayeti olan varmı yada bunu nasıl çözecegime dair bi fikri olan şimdiden cok tesekkurler

Aynı zırıltı bendede var. İlk başlarda anahtarlıktan geliyor sanıyordum bu zırıltıyı fakat anladığım kadarıyla göstergelerden birtanesinin içinden geliyor bu ses.Sadece belli bi devirde oluyor ve sonra kayboluyor. Benide uyuz ediyor bu ses ve aşağı yukarı ilk günlerden beride var. Şuan a kadar pek üstünde durmadım ama ilk boş zamanda bi ilgileneceğim bu işle.

---------- Post added at 07:28 ---------- Previous post was at 07:23 ----------

isak 3bin devri geçmesen yine o kadar az yakmaz ki bi yanlışlık olmasın o işte

isak arkadaşımızın MC si LPG lidir. Forumu ilk günlerden beri takıp edenler bunu bilir :)

---------- Post added at 07:36 ---------- Previous post was at 07:28 ----------

Koruma demirine eski daylightların yerine yenisini taktım. Otomobiller için satılanlardan. Bağlantı ayağını kendim yaptım. Bisiklet farları için satılan ayakları kullandım. Ledli olduğu için az elektirik tüketmekte bu sebeple aküye zararı asgari. Amaç yolu aydınlatmak değil görünürlüğü arttırmaktır.

p1508170412.jpg

---------- Post added at 07:40 ---------- Previous post was at 07:36 ----------

p1504170412.jpg

---------- Post added at 07:43 ---------- Previous post was at 07:40 ----------

p1506170412.jpg

---------- Post added at 08:01 ---------- Previous post was at 07:43 ----------

https://rapidshare.com/files/1826756611/1508_00-17_04_2012.amr

Bu linkte MC nin bahsi geçen hava filtresiyle rölantide çıkarttığı sesi indirebilirsiniz.

abi motorun çok güzel olmuş ledli aydınlatma bende yapacağım en kısa zamanda farda çok şık olmuş onu nasıl yapabiliriz birde şu yan çantalar konusunda bişey soracağım sana pek sağlam olmuyor çabuk deforme oluyor dediler sert plastik çantalara baktım givi yada kappa dan başka yok onlar da çok pahalı tereddütte kaldım yan çanta konusunda

yahu nerede oturuyorsan gazda amma ucuzmuş :d bizim burda 2,80. motor lpg li ise normal o gittiği yol.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"RapidPro is necessary to start multiple downloads simultaneously."

rapid share de bu mesaj var

abi motorun çok güzel olmuş ledli aydınlatma bende yapacağım en kısa zamanda farda çok şık olmuş onu nasıl yapabiliriz birde şu yan çantalar konusunda bişey soracağım sana pek sağlam olmuyor çabuk deforme oluyor dediler sert plastik çantalara baktım givi yada kappa dan başka yok onlar da çok pahalı tereddütte kaldım yan çanta konusunda

Soft yan çantalar elbette kappa givi gibi sert yan çantaların yerini tutmaz fakat ben ilk zamanlarda 1sene hiç aralıksız benim tex soft yan çantaları hiç çıkartmadan kullandım. deformasyon falan yaşamadım. Farın içindeki led halkalar hazır olarak satılmakta benim kullandığım 70mm çaplı halkalardan. Şeffaf silikon ile kendiniz farın içine yapıştırabilirsiniz. Farın ön camı tırnakları açmak suratiyle açılabilmekte. Kolay bi işlem.

Belli devirlerde zırıltıya sebep olan farın altındaki siyah plastiği yerinden çıkarttım. Ve sonraki resimde görülen kendinden yapiştkanlı mobilya keçesinden yapıştırdım ve zırıltıyı kestim.

p1109190412.jpg

p1123190412.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@atiturhan abi senin motor kaç km de ?

İşte zırıltıya neden olan kapak buydu. 155. sayfada uzun uzun bahsetmiştim.

slm arkdaşlar 10000 üzerin de mc si olanlar son izlenim lerin den biraz bahsede bilirmi sesi olsun tıtrems çıkardıgı arzalar olsun benim mc ni çıkardıgı sorunlar
ilk aldıgımdaki sesi yoktu daha bir gürültülü çalışmaya başlamıştı
egzantirik zinciri ses yapıyordu
4 ile 5 bin arsı titreme yapıyordu
bir şakırdama sesi gliyordu bazen yüke bindigin de siboplardan degil buna benzer sorunlar yaşayan varsa yazarsa sevinirim ben 8 bin de saattım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar