Mondial Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

büyük ihtimal garanti kapsamına girer sonuçta conta senin hatan yüzünden yanmaz heralde kadir sen motoru yurt bisikletten mi aldın
benim yüzümden şöyle düşündüm abi.Motorru zorlamış olabilirim diye devir saati max.getirdiğim zamanlar oluyor da o yüzden dedim.Abi ilk sahibi yurt bisikletten aldı ben elden aldım abi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:19 ----------

Kadir zaten mc lerin en büyük sorunu fabrika montajından kaynaklanan terleme olayı. Yani conta yanmasa bile genelde mc ler terleme yapıyor. Kesinlikle garantiden hallediyorlar, sakın para verme aklında olsun
işçilik felan parası alırlar mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:22 ----------

Benim garanti belgesi kaybetmiş ilk sahibi ne olacak şimdi abiler

Arkadaşlar Allah nasip kısmet ederse motorumu büyütmek istiyorum o yüzden dedim bir ilan koyayım ne olur ne olmaz.Eğer istediğim fiyatada satamazsam kullanmaya devam ediyorum gerçekten çok seviyorum vites aralarında uzamasına cidden bayılıyorum.İlanın linki aşağıdadır.Motosiklet ile açıklama ilanın altında fazlasıyla yazmaktadır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...z-tertemiz-orjinal-kacirmayin-81924432/detay/

arkadaşlar forumda yeni konu olarak açtım yinede burada da sorayım motorum 1200 kmde 1.viteste fazla basıp ikiye atınca geri boşa düşüyor sebebi nedir acaba başka bu sorunu yaşayan var mı çözüm ne olabilir?

beyazit60 bende de bazen boşa düşüyor. sebebini bilmiyorum, açıkçası çok da önemsemiyorum, lakin başka bir sıkıntım daha var vitesler konusunda. birkaç defa da vitesleri takır takır küçültürken motor kitleme yaptı. yani debriyajı bırakırken sen sen ol çok yavaş davran motora. motor frenine güvenip lönk diye bırakma debriyajı. bu mondial.

gökseltoprak o kilitlenme olayı birkaç defa bende de oldu 1den 2ye çekerken takıldı sonra sertçe tekrar 1e atıp 2ye çektim ama şu ara takılmıyor sadece fazla basıp 2ye atınca boşa düşüyor normalde sıkıntı olmuyor da bazen kapışırken sıkıntı oluyor birden öne doğru yığılıp kalıyorum

bu tarz konularda mondialden çok bir şey beklersek hata etmiş oluruz bence. neticede ucuz bir motor. altın elbiselinin de motorları denerken göz önünde bulundurduğu bir kriter, vitesteyken boşa düşme olayı. bizim motorda var. fakat dediğim gibi çok da önemli bir olay değil bence. ses var görüntü yok oluyor birkaç saniye o kadar :) asıl sorun kitleme bence. vitesleri teker teker küçültmediğimde, atıyorum 4. vitesteyim, 2'ye düşmem gerekiyor. art arda 3-2 yaptığımda motor 2. vitese geçmiyor, vites göstergesi çalışmıyor ve bir çıngırak sesi duyuluyor. iş o arada debriyajı bırakırsanız yandınız :) (tabi çok da abartmayayım, 3-4 defa başıma geldi, onlarda da kitleme olduğu anda debriyaja bastığımdan sıkıntı yaşamadım. yine de dalgınlığa gelirse kazaya sebebiyet verebilir.)

Vitesin boşa düşmesi ciddi bir tehlike çok defa başıma geldi ciddi sıkıntılar yaşadım.Kavşaktasın ve karşı yola biran önce geçmen gerek 1.vites 2. vitese atarken boşa takıldı ve araçlar üzerine geliyor ani bir hamleyle hemen zar zor 1. vitese takıp kendini karşıya atıyosun.Acemi birisi daha büyük tehlikeler yaşayabilir.

abi Ben istiyorum dag bayır gezelim işte bakın havalarda güzel bi gün 12 de çıksak gelsek yanına mc - mcx ler falan çok güzel olurdu :)

BUYRUN GELİN,CUMartesi boşum genel olarak,buralar tam gezmelik yerler yani

---------- Post added at 01:31 ---------- Previous post was at 01:29 ----------

Vitesin boşa düşmesi ciddi bir tehlike çok defa başıma geldi ciddi sıkıntılar yaşadım.Kavşaktasın ve karşı yola biran önce geçmen gerek 1.vites 2. vitese atarken boşa takıldı ve araçlar üzerine geliyor ani bir hamleyle hemen zar zor 1. vitese takıp kendini karşıya atıyosun.Acemi birisi daha büyük tehlikeler yaşayabilir.[/QUOTo

sorun bendede var,2.viteste 4500 devire gelince boşa düşüyor.garantiye girer,şanzımanı değiştirirler.

Kadir ben sübap ayarıda yaptırmıştım 15 tl almıstı servis.
Beyler ani kalkışlarda 1 den 2 ye atarken boşa geçme olayı eski motorumuz 2011 model ybr esd ve şuanki cbr 125 imdede var hatta 150 mc nin şanzumanı cbr dan daha başarılı.
Bence ön yargılı yaklaşarak; bu mondial fazla birşey beklememek lazım gibi düşünmeyin. Japonlardada var çogunlukla bu

turhan abi senin arka çantalar tex marka mı şu 130 tl satılandan? birde depo üstü çantan mıknatıslı mı abi

Evet, tex marka. Armode'nin de benzer çantası var. Depo üstü mıknatıslıdır. Depo üstü çok kullanışlı oluyor tavsiye ederim. Bir çok gözü var. Gerek motorun evraklarını, cep telefonunu,kalem,küçük su, yedek kıyafet,eldiven,anahtar....vs. gibi birçok günlük kullanımda gerekli eşyalarını rahat rahat alıyor.

turhan abi dün krank filtresini taktım motora senin filtrenin aynısı sesi çok hoş oldu dediğin gibi hafif yağlayıp taktım da servisi motoru çabuk yer falan dedi sence zararı olur mu performansta bişey fark edemedim hatta güç kaybı oldu gibi geliyor cunki arkamda 70 kg biri olduğu zaman biraz basıp 2. Vitese atınca tek teker yapıyordum filtre takınca daha yavaşladı sanki ama son hız ölçmedim henüz

dsc2804m.jpg

dsc2807.jpg

buda benim mc-x nasıl olmuş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar