yok değiştirmedim orijinal
Bende MCX var 6000 km oldu garantiden karbürator de değisti stop ediyordu simdi daha seyrek top ediyor.Sürekli şehir içi kullanıyorum istanbuldayım karsıya gecerken 90-100 le kullanıyorum depo 60 liraya doluyor 300-320 de rezerve düsüyorum.2 hafta önce Tekirdaga gittim ondad aynı yaktı .
kanka fotolar süperayrıca söylediklerine katılıyorum.
Benzin musluğu yukarıdayken yedek, ortadayken kapalı, aşağıdayken normalde oluyor arkadaşlar. Terlemede neredeyse bütün mclerde var ama garantiden ücretsiz değişiyor. Ama bazende silindir üst kapağını söküp icerideki somunlar sıkılarak sorun çözûlüyor. Çünkü montajda gevşek kalıyor. Benim mc de 3 tanesi gevsek çıkmıştı
terleme denen şey tam olarak ne taraftan oluyor yağ konulan taraftan mı ? terleme olursa yağ seviyesinde belirgin bir düşme olur mu?
evet hocam bende diğer arkadaşlarında başına gelirse 2 kere iş olmasın diye yazdım.Evet o somunlar hepsinde sıkıntılı adam contayı değiştiriyor bakıyom hala terleme yapıyo sonra tekrar motoru götürüyom bu seferde somunları sıkıyo be adam baksana hazır açmışken işte.Allahtan şimdi ki ustam iyide bi işi iki sefer yaptırmıyom.
Evet o somunlar hepsinde sıkıntılı adam contayı değiştiriyor bakıyom hala terleme yapıyo sonra tekrar motoru götürüyom bu seferde somunları sıkıyo be adam baksana hazır açmışken işte.Allahtan şimdi ki ustam iyide bi işi iki sefer yaptırmıyom.
yücel o ustayı nerde bulabilirim![]()
yücel ben sevpa dan aldım motoru. oraya götürüyorum garanti var diye ama hiç içime sinmiyor. bu terleme için bigün burda kalıcak sabahdan bırak akşama alırsın falan dediler. bu kadar zor mu o iş yahu. bide zinciri gericek yer kalmadı, motor daha 1000km de vida sona geldi. bundanda bişi anlamadım. herhalde 4000 e kadar sabır sabır sabır, sübap ayarını yaparken zaten açıyorlar dimi o terlemeye neden olan bölümüde, o zaman yaparlar inşallah bu sorunuda..
Sabahtan akşama kadar sürmez ama yine 1-2 saatlerini alır en fazla.Sübap ayarını yaparken motoru komple açmıyorlar zaten sadece üstten ayar yapıyorlar.Benim dediğim sec in dediği gibi terleme yapmaması için contayı değiştirirken aynı zamanda somunlarıda sıkmamaları.