Herkes selamlar 150 mc kullanıcısıyım istanbul dakiler tanışmak ve de etkinlikler katılmak isterim bir de sizden bir yardım istiyorum
Ben farım yetersiz kalıyor bana göre xenon far takmayı düşünyorum nerden bulabilirim birde nasıl takabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
selamlar umutfdn,
ben Kerem, istanbul göztepedeyim.
far konusunda benimde çok büyük sıkıntılarım var. yaz geliyor artık geceleri daha çok motor kullanacağımız için aydınlatma konusunu çözmemiz gerek.
benim aklımda powerledlerden sis farı uygulaması yapmak var. hem düşük maliyetli hemde iyi aydınlatma sağlıyor.
xenon olayı biraz daha karmaşık ve zor. ilk ısınma aşamasında çok elektrik çektiğini duymuştum. tesisatı zorlar mı bilmiyorum. belki onun yerine osram nightbreaker 55 wattlık ampül takılabilir.
benim bir önceki motorum mondial zn125 2007 idi. onda ben far tasını komple değiştirerek renault toros farı takıp içinede 55 watlık ampül koymuştum. aydınlatma kusursuzdu. ama farı kompla açıkta olmasına rağmen yani üzerinde ve etrafında grenajı olmamasına rağmen çok ısınıyordu. bizim motorlardaki mevcut far sistemi 55 wattlık ampülün ısısını kaldırmaz diye düşünüyorum. tesisat konusunda sıkıntı olmasa bile far hasar görür.
aslında farı yuvarlak farlada değiştirme fikrim var. bakalım belki ilerde olabilir. yuvarlak far yakışır gibi geliyor sanki bizim motora. daha bi naked havası verir mi acaba
sis farı 1 wattlık ledlerden 3 sağa 3 sola yapılarak 600 lümen ışık alınabilir ve 6 watt ekstra yük ne aküye nede tesisata zarar vermez.
tek eksi yanı mercekleri. 15 derecelik yada 20 derecelik lenslerden almak gerek, koruma demirine montaj yapılabilir. ama sıkıntı ışığı far gibi sadece yola değilde el feneri gibi yuvarlak bir açıyla vermesi. belki biraz yere doğru eğerek istenilen açıda yol aydınlatılabilir.
zenon ortalama 60-70 liraya gelse, montajıda motorcuya yaptırsan, tam bilmiyorum ama anahtarı,rölesi falan belki 80-85 tlyi bulur. led sistemin maliyeti tahmini40 lira civarında olucak.
forumda yapan birkaç arkadaş var. bence denemeye değer.
---------- Post added at 10:56 ---------- Previous post was at 10:54 ----------
merhaba ben sarıyerden mehmet meriç kekeç . etkınlık bende dusunuyorum hep beraber . ben x-enon taktım gayet iyi ucuz cin mallarından taktım balastını ıyıce sarıp sarmaladım su grmesn diye 4 ay falan oldu hep acık suan sıkıntı yok 60 tl ye taktırmıstım
selamlar mehmet, geçen gün forumda gördüm gençleri, belgrada gitmişler nasıl heveslendim

izde bir gezi ayarlasak bu aralar

nişalımla birlikte bekliyoruz havalar düzelsede bol bol gezsek diye
---------- Post added at 10:59 ---------- Previous post was at 10:56 ----------
böyle bir sistem bence aydınlatma için yeterli olur arkadaşlar. yanılıyormuyum acaba ?
http://www.motosiklet.net/forum/mt-...89-6x1-watt-power-led-sis-lambasi-yapimi.html