brein ben bu ay arka tekeri değiştrecek gibiyim. bir de diz örtüsü alacağım. fena rüzgara vuruyor. 200 kağıdı çıkardım gözden tekerler ve örtü için.
120 tl ye ırc takma ücreti dahil. orjinalin bir boy kalınıymış. michelline bakıyorum şimdi de.
Ercan bu şekilde bi şikayet daha önce duymadım ve benim motorum şuan 8500 km de ne zaman çalıştırsam 1 kerede alıyor eğer hava soğuksa jikleyi en alt konuma alıyorum motor çalıştığı gibi orta konuma alıyorum ( katalogtada öyle yazıyor zaten ) ve 2 dk falan 2000-2500 devirde çalışcak şekilde gaz veriyorum sonra jikleyi kapatıp yola çıkıyorum. ama şöyle bişeyde var rodaj dönemindeyken soğuk havalarda bu tarz sorunların olabilceğini duymuştum, ben rodajı haziran ayında atlattığım için böyle bi sorunla karşılaşmamışta olabilirm. sende istersen biraz daha sabret bakalım belki düzelir yada en iyisi servise sorabilirsin.
kerem motorun hayırlı olsun iyi bir tercih yapmışsın. eğer montajdan kaynaklanan tam sıkılmamış yerler varsa onların gevşemesi dışında bi sorun yaşamazsınbu arada siteye baktım artık 150 mc modeli yok mcx ler var sadece ? sen mc yi kaça aldın ?
Teşekkürler s.e.c Benim de aklıma o geldi. Motor çok sıkı olduğu için kış dönemine denk gelmesi yüzünden olabilir belki. Kitapçık dedin de, o belli olmayan kargacık burgacık küçük fotocuklardan ben bişey anlayamadım. Jikle en üstte olduğu zaman kapalı oluyorsa, o zaman ben motor ısınınca oraya göre rölonti ayarını yapayım. Doğru mudur? O zaman ben hep tersini yapıyormuşum. Jikle açık gidiyorum motorda sapıtıyor tabi...![]()
gayet normal dostum çünkü 3.15 lt/100 km yapıyo buda normal. ben yazın 90-100 km hızlarda seyrettiğimde bu şekilde yakıyodu ama 5. vites 60-70 km hızla gidersen 2.5 lt ye kadar düşüyo yakıts a arkadaşlar bişey soracaktım 80 milyonluk benzin aldım ve 600 km yol yaptım normalmı bu arada rodajda tamamlandı
rica ederim ercan. valla bende kitapçıktan bi çok şeyi okuyamamıştım ama jikle olayını anladımbu arada bende eylül ayından beri çok nadir biniyorum okulumdan olayı, o yüzden kafam karıştı acaba aşağıya indirdiğinde mi açık oluyo yukarı çıktığındamı açık oluyo ama sanırım aşağıda açık oluyo
bu arada bunu anlamanın en kolay yolu motor ısındıktan sonra hangi konumda gaza tepkileri zayıf ve stop edicek gibi yapıyosa o jikle açık konumudur çünkü jikle açıkken motor soğuksa devir artar eğer motor sıcaksa dahada devir düşer yada stop eder. burdan anlayabilirsin ve dediğin gibi motor tam ısındıktan sonra rolantiyi ayarlamıştım bende
![]()
yeni gıcır gıcır mc lere kavuşan mc severlere hayırlı olsun diyorumforum hareketlenmiş yahuu
![]()
aman ehliyetsiz çıkma... jigle konusuna gelince 3 kademelidirTeşekkürler! Bir de şu sınav zamanları gelse de ehliyetimi alsam, bir de yolların tozunu alsam(tabi kış zamanı çamuru da alabilirim
) Şimdilik mahalle aralarında talime devam...
arkadaşlar selamlar, bugün teslim aldım motorumu.
gerçekten keyifli bi motor.
4000 deviri geçmiyorum. aydınlatması yetersiz gibi geldi. ve 2000 devir civarında ön taraftan bi titreme sesi geliyo. akşam üstü aldım motoru. daha gün yüzüyle bi kontrol edemedim. ve 2000 3000 devirde titreşim var gibi biraz normal mi?
sis farı yada aydınlatma sistemi için bişeyler yapan arkadaşlar var mı?
50 tl lik benzin aldım. bakalım ne kadar gidicek![]()
arkadaşlar selamlar, bugün teslim aldım motorumu.
gerçekten keyifli bi motor.
4000 deviri geçmiyorum. aydınlatması yetersiz gibi geldi. ve 2000 devir civarında ön taraftan bi titreme sesi geliyo. akşam üstü aldım motoru. daha gün yüzüyle bi kontrol edemedim. ve 2000 3000 devirde titreşim var gibi biraz normal mi?
sis farı yada aydınlatma sistemi için bişeyler yapan arkadaşlar var mı?
50 tl lik benzin aldım. bakalım ne kadar gidicek![]()