Yok ya baya yatırıyordum ben o lastiklerde ama scooterların ağırlığı arkada olduğu için biraz dikkat şart.
Bu arada denediğim 125-150 cc vitesliler scooterdan sonra beni hiç sarmadı. Tekrar scooter alasım var ,sık sık bakar oldum bu topiğe.
Hava filtresi kutusu kırılması dışında kronik problemi var mı mashın? Birde uzun yolda stabil max kaç km hızla rahat rahat gidip gelir bu alet?
Dipgazda normal o değerler bence. Aslında 125 cc vitesli motorların bile yakıt tüketimi 2,7-3,2 arasında değişiyor. 3,5 litre ortalama da 150 cc otomatik vitesli bi motor için normal. Normal olmayan şey benzinin aşırı pahalılığıBu arada 150 cc çin malı scooterı sattıktan sonra arkadaşların 125 cc viteslilerini deniyorum da scooterın rahatlığı yok
Tık diye 70'e çıkardı benim çinli. Viteslide 4 vites birden değiştireceksin,uzun iş
Bu arada Emircan bey 10,300 km boyunca aşırı masraf yaptırdı mı mash size? Kronik sıkıntıları var mı?
Hava filtresi ile ilgili bi kaç sorun okudum ondan sordum belki kronik olabilir diye. Burda bi kuryede var,canını okuyorlar motorun yine de diri duruyor motor. Ama hava filtresi kutusu sabit durmuyordu giderken,aşağı yukarı hareket ediyordu. Bu da hava filtresi kutusunun sürekli kontrolunu gerektirebilir. Gerçi büyük bi mesele değil,basitçe hallolur.
Stabil hızı düz yolda 85-90 km ise ve yarım saat sonra bu hızlarda motor şişmiyor ise benim işimi görür bu motor
Yağ değişimini 1000 km'de bir yaparsanız da 35.000-40.000 kmlere yağ eksiltmeden gelebilirsiniz. Malum sürekli yüksek devir gittiği için scooterlar yağ çok önemli.
Bir kaç gün önce 6000 km deki motoru için ilan veren bir arkadaşı aradım. Motoru sattığını söyledi ve ardından geçen cümleleri;
Abi motor dökülüyor. Çok nazik kullandım ama bütün parçalar yerinden oynuyor oldu. Aklın var ise sakın ama sakın alma. 1100 liraya sattığını söyledi. Bağri 1000 liramı kurtariyim dedi. Nalet etti adam. Mash bakarken bir anda soğuttu beni....
Kanuni ronny s bakıyorum şu sıralar.
Öyle görülüyorki bu motorun adını 150 Mash değil 150 Hash koymalılarmış, bu motoru alan haşlanıyor gibiBir kaç gün önce 6000 km deki motoru için ilan veren bir arkadaşı aradım. Motoru sattığını söyledi ve ardından geçen cümleleri;
Abi motor dökülüyor. Çok nazik kullandım ama bütün parçalar yerinden oynuyor oldu. Aklın var ise sakın ama sakın alma. 1100 liraya sattığını söyledi. Bağri 1000 liramı kurtariyim dedi. Nalet etti adam. Mash bakarken bir anda soğuttu beni....
Kanuni ronny s bakıyorum şu sıralar.
2000tl ye k.kartına 12 ay taksitle sattım km3400 de idi yerine bayiden drift aldımKaça sattınız ? Km kaçtaydı
Amin, herkese inşallah...
Bu aralar caminin bahçesinde (etrafımda trafik olmayan yegane yer :wiinkkdönüş pratiği yapıyorum, biraz iyi hissedince kendimi ver elini ehliyet sınavı, onu da bi halledebilirsem süper olacak... Sınavda şöyle bir tur atılıyormuş sadece, etraftan duyduğum bu...
benim motorun aynısı ve benim kaskın aynısıGeçenlerde havanın güzelliğini de fırsat bilerek biraz dolaştım... Çok dinlendirici ve keyif verici oldu benim için...
http://i47.tinypic.com/25h0meo.jpg
http://i48.tinypic.com/2d7x4s0.jpg