Mondial 125mt ve sorunlar silsilesi

Arkadaşlar merhaba,

Foruma ilk postum olacak, bu yüzden öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum :)

Efendim ekim ayında bir adet 125mt aldım. İlk 2 ay çok güzel iken, geçtiğimiz iki ayda bir takım sorunlarla karşılaştım. Birincisi, ön freni sıktığımda motorun zıplayarak durmasıydı. Sanki fren balataları diski kaçırıyormuş da sonra tekrar tutuyormuş gibi. Bu yüzden yağmurlu bir havada viraj dönerken çok ucuz atlatılmış bir kaza bile yaptım. Mecidiyeköydeki ercan (?) usta lastik havalarındandır dedi, hava ayarını tam yapmama rağmen halen aynı sorunu yaşıyorum. Bu sorun başladığından beri, çoğu zaman yavaş hızlarda motordan "gırç girç gırç" diye son derece sinir bozucu bir ses geliyor. kapı gıcırtısı gibi bir ses. Frenle ilintili olduğunu düşünüyorum ama, aynı usta yok bir şey, ağırlıktandır diyip geçiştirdi ama hak verirsiniz ki hiç tatmin edici bir cevap değil bu. Bir de (sanıyorum ki) süspansiyonlardan kaynaklanan bir gıcırtı war hafif ama o şu anda sorunlarımın en ufağı.

Sorunlarıma pek bir çözüm sunamayan mecidiyeköy servisine gitmeyi artık düşünmüyorum. Aldığımız yer ümraniyedeki servisi öneriyor ama forumda okuduğum kadarıyla o da pek iç açıcı bir yer değil. Bu durumda sayın ahali soruyorum size:

1- Bu sorunların sebebi ne olabilir?
2- İşini hakkıyla yapan, ve mümkünse şehir merkezine çok da uzak olmayan (anadolu avrupa farketmez, beylikdüzüne kadar uzamayalım yeter :p) teknik servisler kimlerdir?

İlginize şimdiden teşekkür ediyorum...

normal giderken ara ara dediğin gibi ses var ise;
disk eğriliği vardır.garantiden değişir ancak usta dikkat ederse farkedecektir.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Tekeri çevir alinle diski seyret yamuksa (denildiği kadar) kesin görürsün. Tabi keskin gözlü biri bakmalı.

Motoru sehpaya al motora arkadan ağırlık verin ki ön lastik havada kalsın.
Lastiği elinle yavaşça çevir ve ses geliyomu dinle ses geliyorsa bu ses devamlıysa balata sürtüyor demek , eğer ses arada bir geliyorsa ses artıp azalıyorsa disk yamuktur .

teşekkürler

arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim öncelikle, peki bu düldülü gösterebileceğim, bildiğiniz iyi servis var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar