çok saol ya.. bu far işi biraz zorlucak sanırım...
dediğin gibi bi far buldum aslında adresi veriyim
http://www.feyizoglu.com/Osram-X-Racer-Extra-Mavi-Ampul-H7-H4-Xenon-Gorunumlu-_46498.html#0 bu adresteki olabilir mi far için ?
birde far olarak yanlara sis farı taksam veya bugibi ?
http://www.feyizoglu.com/Tex-Krom-Sis-Lambasi-2li_44584.html#0
dediğin gibi cantları siyaha boyattırcam o zaman..ve kırmızı şeridide sipariş ediyorum hemen. son olarak 125 zn akünün boyutunu bilirsin sanırım ne tavsiye edersin akü olarak çok başım ağrıdı değiştirmek istiyorum onuda çin malıydı.. oyüzden çin malı olmasın mümkünse.. ?
farın içine uygulayacağın h4 lamba için motosiklet teması kullanıyor ama adam sana 2 adet gönderecek. bunun farkında ol, sana 1 adet lazım. başka siteye bak bence. bir de bu 6000k, maviye yakın bir renk olacak ve lambadan aldığın lümen değeri düşecek. mesela 8000lik zenon takarlar. bi yağmur yağınca da önlerini göremezler. mercedes bile zenonlarında 4300k kelvin dereceli lamba kullanıyor. ışık gücünü kelvin derecesiyle değil, lümen derecesiyle karşılaştırabilirsin.
burada bir yazı okumuştum çok güzeldi. bizim s2tip armut lambaların kısası 535 lümen uzunla beraber 850 lümen yazılıydı. normal 55w h4ler 1000 lümen. zenonlar 3500 lümen. lümen dediğim şey bi birim. motorda nasıl beygir gücü diyorsak bu da öyle bir şey. ne kadar lümen o kadar ışık gücü diyebiliriz. o kelvin derece dediği şey ise sadece ışığın rengini belli ediyor.
sis farlarını sala gitsin. zaten ön farı 35wdan 55watta çıkararak tesisatı yeterince zorlayacaksın. bir de h3 tip lamba takarsan onlar da bir o kadar yiyecek. bence sen de benim gibi ledlere yönelmelisin, ama power ledlere
power ledler her 1 w için 100 lümen ışık gücü veriyor. ben 12 power led kullanarak 55w h4 lambamın gücünde bir ışık elde edebildim. ha peki neden orijinal farda kullanmadın derseniz, ledler ileriyi aydınlatmıyor. 1 planım var ama bu Allah'ın belası malatyada malzeme bulamadığım için yapamıyorum. 1 adet otomobilden çıkma zenon merceğini bir sisime uygulayabilirsem sanırım mükemmel bi aydınlatma elde edebileceğim e tabi sistem çalışırsa ve 4 adet daha mercek bulabilirsem...
akü olarak yuasa akü diyorlar genellikle. valla uğurun sitesinde 5-6 akü çeşidi var ve znye dışarıdan bakmaktan içine bakamadım ama çok güzel bi görüntüsü var. inşallah motorun istediğindne de iyi olur. ben malzeme bulamadığımdan yapamıyorum bari sen istediğin gibi yap.