Mondial 125 ZN alacağım ilk motorum olacak lütfen düşüncelerinizi paylaşın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Değerli motosikletçi kardeşlerim,
Sonunda parasının büyük kısmını kendim vermek şartıyla babamı motosiklet almaya ikna ettim. Bütçemiz 1500-1600 civarında ve bu bütçeyle alabileceğim sıfır motosikletler arasında en beğendiğim daha doğrusu tek beğendim motosiklet Mondial 125 ZN. Şunu belirteyim; bu motor benim daha önceki motoru öğrenme ve arkadaşların motorlarıyla ufak gezintilerim haricinde şahsıma ait olacak olan ve uzun süreli olarak bineceğim ilk motor. Bu motorla aşırı hız yapmayacağım, uzun yolculuklar yapmayacağım, gün boyu falan da binmeyeceğim. Benim istediğim; fiyatı tam 125 zn gibi 1600 lira olan, dış görünüşü güzel ve havalı olan, hızı 70 km olan, gazlı yani vitessiz bir motosiklet. 4-5 bin nüfuslu küçük bir ilçede yaşıyorum ve bu motorla ilçe içerisinde gezmekten, evle iş arasında mekik dokumaktan, arkadaşlarla biraz kırlarda dolaşmaktan fazlasını da yapmayacağım. Sizce bu motor beni memnun eder mi ve vereceğim 1600 küsür lirayı hak edip büyük sorunlar çıkartmadan bana istediğimi verir mi? Yorumlarınızı, düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum kardeşlerim bu benim ilk deneyimim ve motosiklet konusunda henüz acemiyim yardımlarınıza ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler herkese, sağlıcakla kalın.

http://www.ikilercenter.com/store/ProductDetails.aspx?productid=85300

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
125 ZN iyidir hoştur ama diğer çinliler genellikle sadece hızı fazla gösterirken ZN mesafeyi de fazla gösterir. Yani 10 km yol gidersin 13 km yazar. Bu da şöyle bir şeye sebep oluyor. Km'nin doğru gösterdiğini varsayarak benzin hesabı yapıldığında diğer çinliler kadar benzin yakıyor görünüyor (3-3,5 lt) Ama %30 km fazlasını da ekleyince 250 cc bir motordan bile çok yaktığı ortaya çıkıyor.

Kısacası motor fena değil belki ama muadillerine göre çok fazla benzin tüketiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar