Mondial 125 rr montajı

5 amperlik siğorta küçük geldi farları yakınca sinyalide çalıştırunca yanıyor 8 amper taktım şu ande elektrik problemini çözdüm şimdi elektrik kabloloraının motajına geçiyorum...

Marş motoru dönmiyorsa marş rolesidir arkadaşım.
Benım yazdıgım mesajın uzerınde farlar yanmıyor marş basmıyo demiş. marş basıyo ateşleme yok dememiş.
Salak salak konuşup durmayın
Harbiden bu mt ye ne adamlar gelmiş ya banlayın abi beni 2 vida söken adamlar tamirci olmuş çıkmış :queen:
Ayrıca ateşleme bobinide yanlış bağlanmaz zaten ıkı renk kablo var bırısı yeşil diğeri siyah onları yanlış takıcak kadar kör arkadaş yoktur heralde..
He ateşleme yoksa da onun nedenide ilk önce ayaklık müşürü sonra beyin sonrada sargılardır..
Ayrıca rica ediyorum yaptığım yorumlara iki vida sökerek usta olan arkadaşlar yorum yapmasınlar..

Ateşleme sisteminden haberin bile yok..(ayaklık müşürü her motorda yoktur) Ateşleme yoksa, ilk önce kendi sistemine bakarsın. Sonra beyne bakarsın. İki vida söküyor diye bana demediğin düşünüyorum. Beni tanımıyosun bile. Ayrıca ateşleme sisteminde statör veya ateşleme bobini arızalıdır. Çin motorlarında ilk bozulan parçalardan biridir bunlar. Bişey bilmeden konuşmaya gerek yok.. Laflarınada biraz dikkat et.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:19 ----------

Sence bujinin ateşlemesi için, marş motorunun dönmesi gerekmez mi? Bunun içinde elektirik aksam sorunu gidermesi gerekmez mi? Yoksa ilahi bi güç mü döndürücek marş motorunu?

arkadaşlar burda bilmek bilmemek değil problemimiz mesela bede motor tamirinden anlamam ama amaç benim gibi anlamayan arkadaşların nasıl yardımlaşarak bu işin üstesinden geldiğii görmektir. ve türkiyede tamircilerin biraz daha insahlı olmasını istiyorum yoksa herkez zamanla kendi motorunu tamir etmeye başlayacak....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:50 ----------

aslında beyinden kaynaklandığıı düşünmüyorum çünkü 1 ay öce değiştirdim.statöre gelince oda arızalandı 4-5 ay önce onuda kanuni marka ile değiştirdim tamirci ona garanti vermişti....ateşleme bobininide şimdi değiştirdim şu an çalışması gerek gün içinde denenip sonuç yazılacak

Yoo banlanmadımda arkadaşım yazdıkların çelişkili.
Marş motoru donmuyorsa sorunu bobinmidir?
Burada çoğu kişi belir ne kadar anlayıp anlamadığımı kendimi ispatlamaya gerek duymuyorum
Mesajlarıma yada konularıma bakanlarda anlarlar zaten..

marş basıyor ama motor çalışmıyor ateşleme bobini değişmişti şimdi iç bobin yani statör değişcek sanırım ama onun için çekme apartı gerekiyormuş sanırım o olmadan kendim değiştirebilirmiyim bilemiyorum...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:57 ----------

marş basıyor ama motor çalışmıyor sorun ne olabilir acaba yokmu bir bilen

Yoo banlanmadımda arkadaşım yazdıkların çelişkili.
Marş motoru donmuyorsa sorunu bobinmidir?
Burada çoğu kişi belir ne kadar anlayıp anlamadığımı kendimi ispatlamaya gerek duymuyorum
Mesajlarıma yada konularıma bakanlarda anlarlar zaten..

Bi oku bakalım arkadaş marş motoru dönmüyo mu demiş?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:45 ----------

marş basıyor ama motor çalışmıyor ateşleme bobini değişmişti şimdi iç bobin yani statör değişcek sanırım ama onun için çekme apartı gerekiyormuş sanırım o olmadan kendim değiştirebilirmiyim bilemiyorum...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:57 ----------

marş basıyor ama motor çalışmıyor sorun ne olabilir acaba yokmu bir bilen

Ateşleme bobini değiştiği halde ateşleme yok mu? Denedin mi? Eğer hala yoksa ateşleme, Satatörü değiştirmen gerekecek. Çekme olmadan yapman çok zor. Zaten işlem yaklaşık 10 dakikalık bişey. Sanayide açtırıp kendin taksan işçilik ücreti almazlar heralde.. Okadarda insafsız olamazlar.

o sorun değilde bu halde motoru sanayiye kadar götürmek problem araç tutsam 60 tl istiyor sanayi azıcık uzakk

motorumun statörünü değiştirmek için usta ararken 1 haftadır çalıştırmayı denemediğim motorumu ayak pedalıyla çalıştırmaya çalıştım ve şaşırtıcı çalıştı....:) şimdi elektrik aksamını bir kenera bıraktım ve kaportaya geçiyorum ama bir sorun olduğu kesin neden olabilir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:38 ----------

ürün parçalarını mondialmotor com adresinden uygun bulduğumu sanıyorum parçalar kendi sitesine göre oldukca ucuz ve kredi kartı kullanılabiliyor reklam olmaz sanırım bilgilendirme amaçlı olduğu içi aldığım parçalar...
gidon muhafaza
oturak altı paneller
yan paneller
kilometre tablası
sinyal paneli
alt maşribiye
sele kilidi ve arka kerenaj kapak
koltuk altı panel (bunu sökerken kırdım)
gösterge camı(düştü malesef bu tamirat sırasında ve kırıldı aslında sararmıştıda oldukca)kağıt filtre belkide bu yüzden çalışmadı hava almıyordu neredeyse bu önemli arekadaşlar karbüratöre giden havayı süzüyor bu şu an filtresiz çalıştı belkide sorun buydu hava alamadı garibim.
ön pael dekor kapağı bu küçücük hilal şeklinde bir dekor kapağı burdaki servis bu küçük parçaya 10 lira dedi aklına sağlık ne diyeyim.
arka çamurluk komple

şu an bir fiyat istedim ama tahminimce tutacak fiyat 150 yi geçmeyecektir. sonrasındaki fotosunu koyacağım...tabi birde sanayiye bir götürecem ve komple çekap yaptıracam yağı tuzu ve extra içinde 50 tl ayırdım dersek diyeceğim yine 300 lirayı bulacak ama en azından yeniye yakın bir parça olacak:)))

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:29 ----------

normalde ben hayatımda şu an 33 yaşındayım ilk defa motor aldım ve bu hakkımı mondial dan yana kullandım.ama ilk ve sondur eğer alacak arkadaşlar varsa kesinlikle ve kesinlikle bu tür motorları tavsiye etmiyorum.tavsiye edeceğim motorlar yamaha kymco ben ikisinide kullanmadım ama kullanan arkadaşlara bakıyorum kimi 40.000 kimi 70.000 de halen büyük bir sorun yaşamadığını söylüyorlar ve motorları gıcır gıcır benim motor daha 7000 de ama dökülüyor her yeri plastik klipsli kopunca kaporta göcüyor ve komple motoru göktüm inanmazsınız hiç anahtar kullanmadım tornavida ve pense yani anlayacağınız bir tornavida ile sökebileğiniz bir cihaz almayın.......buda size bir kullanıcı tavsiyesi....ben motorumu 2150 ye aldım şu an 500 edermi bilmiyorum akıllı olun....

motorumun 5 parçasıı sipariş ettim diyer parçalarını arkadaşlarımın tavsiyesiyle tekrar kullanma kararı aldım kırık olmayan bir kaç parçasını sadece sprey boya ile boyayarak tekrar değerlendirme kararı aldım çünkü mistediğim parçalar nerdeyse bir motor parası tutuyor ve bu parçaları atmak istemedim umarım beyenirsiiz..eksoz ve eksoz dekor kapağııda ısıya dayanıklı boya ile boyadım maliyeti.
1 ısıya dayanıklı siyah boya 15
normal siyah sprey boya 2 adet 5+5 10
bütü vidaları yenileyecem 10 tl
gidon muhafaza 20 tl sipariş verildi
sele altı kapaklar 33+33 66 lira sipariş edildi
kağıt filtre 6 tl
gsterge paneli muhafaza 10 tl
alk dekor kapağı ve sele klidinin takıldığı küçük kapak 10 tl
gösterge paneli camı: bulunamadı
http://img703.imageshack.us/img703/2732/74470997.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/994/20439871.jpg
http://img143.imageshack.us/img143/6907/53578711.jpg