Benim motoru bayiiden çıkarmadan önce çok detaylı kalite kontrol ve montaj hatalarına karşı kontrol yaptım, aklınıza gelip gelmeyecek her yerini mıncıkladım herhangi bir defo bulamadım. Fark ettiğim tek gevşeklik elcik kumandalarının kütüklerinin gidona sağlam bağlanmamış olduğu ve laçka olduğuydu, bayiide servis de mevcut ustaya durumu belirttim ve kütüklerin sıcakta ısınınca sıkışıp çatlama yapmaması için hafifçe gevşek imal edildiğini söyledi vidayı sıksan bile az bişey oynuyo kütükler yani, kütükler aynadan ve elciklerden bağımsız olduğu için hiç rahatsızlık vermiyor oynadığını fark edemezsiniz bile. Eski Mondial 150KN'lerde gidona taş gibi geçtiği için kütükler çatlıyormuş. Onun dışında motorun civatalarını her 200km de bir kontrol ediyorum bir gevşeme gözlemlemedim. Şu an motor 1030km'de ve hiçbir sorunu yok. Motoru kullanırken aldığım his, kesinlikle kaliteli bir his, şu an için çok sıkı bi motor gibi görünüyo yol tutuşu ve dengesi de harika. Vites küçültürken hafifçe aragaz verince vitesler yumuşacık değişiyo debriyajı bırakıp motoru hoplatmaya gerek yok sadece azıcık aragaz, Vites büyütürken aragaza gerek yok zaten motor devir kaybettiği için gerekli devre kendisi geliyo. 600cc altı motosikletlerin neredeyse hiçbirinde senkromeç olmadığı için aragaz vermek gerekebiliyor, gerekmese bile vites küçültürken aragaz vermek dişlilerin ömrünü uzatır.
Suç birazda bende alırken hiç kontrol etmedim onlarda teslim etmeden önce etmemiş

gerçi nereye bakacağımı bilmiyordum heyecandan baksam da görecek durumda değildim. Ödeme şartlarında anlaştık ardından motosikletini hazırladık deyip bayinin önüne park ettiler. Hava günlerce 40 derecenin altına düşmezken biranda yağmur indirdi motorun tepesine hatta hayatın boyunca unutmazsın yağmurda motor satın aldın diye takıldı babam gerçekten de unutamam

Neyse bekledim yağmurun dinmesini mecburen. Sonrasında ilk defa bir motorun üzerindeydim açıkçası korkunç ve çok büyük geldi

Sürebilirmiyim acaba vitesi nerde debriyaj bumu nasıl ki acaba derken bayi sahibi kafama kaskı geçirdi ve gerdeğe yollar gibi sırtıma vurup yürü hadi yürü gidersin sen dedi

Eve kadar 3km ara sokaklardan yavaş yavaş geldim. hala hatırlıyorum o ilk rüzgarı hissedişimi özgürlük dedikleri buymuş demiştim içimden

Sorunlara gelince bahsettiklerim zaten ufak tefek şeyler çok problem etmedim sizin gibi almadan incelemiş olsam kesinlikle görülebilirdi

ale: Mesela arka frene 1 kere basmış olsam veya sinyal vermiş olsam anlaşılırdı

Viteslerde teknik bir sorunu olduğunu da sanmıyorum benim acemiliğim geçtikçe daha rahat geçmeye başladı sanki:cat: Aragazıda denerim ama yolculuk sırasında vitesler ileri ya da geri geçiyor rahatça sadece durduğum zaman problem yaşıyorum ben