Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar bugün sabah okula gittim motoru park ettim ve sınava girdim, sınavdan çıktım motorun başına geldim motoru çalıştırdım oda nesi! Egzoz'dan çatur çutur - patır putur sesler geliyor sanki egzozun içine metal kaçmış gibi, aklıma direk Driftlerin kronik sorunu olan egzoz saçı dökülmesi geldi ve okuldan çıktığım gibi Mondial servisine gittim, baktılar - ettiler tahminim doğru çıktı egzoz saçı dökülmüş, yeni egzoz siparişi verdik garantiden gelince değişecek, sanırım takılması önümüzde'ki haftayı bulacak bu motor bu kadar kötü ses çıkarırken insan içine nasıl çıkacağım ben :pale:
İyi ki garanti var :) yoksa o egzoz 250 lira.

Ben olsam takardım Cg 150 egzozunu devam ederdim 50 liraya almıştım 3 sene önce şimdi de 80 lira falan. Orjinalinin koruma kapağı düşmüştü motoru devirince ayağımı yaktı, bide dedim orjinalini saklayım satarken takarım temiz ve passız.

selam dostlar, qm 250 motorum var parçacılar sağolsun tutuğunu seviyor :) qm 250 ile driftin ön fren balataları aynı. bana ön fren kaliperi lazım. drift ile balatalar aynı ise kaliperlerde aynıdır diye düşünüyorum ki görüntüde neredeyse aynı.

bi arkadaştan ricam var, drift kaliperinin ön amortisöre bağlantı civatalarının birbirine olan uzaklığını biri ölçebilir mi rica etsem? parçacıya gittiğimde qm 250 için kalipere 100 tl drift için 50 tl istiyorlar, ikisi çok benziyor ama aynı değil diyorlar drift kaliperini ver dediğimde saklıyorlar sana olmaz o diyorlar :) anlayacağınız adam sevmeye çalışıyorlar :)

işine yararsa elimden bu kadar geldi

arkadaslar mh drift 125 var bende 1600 km de suanda motor ne yaparsam yapayım 110 geçmiyor bazı arkadaslar 130 140 yapıyoruz diyor kafama takılıyor bu durum acaba motordamı bişey var

Birde arkadaslar 4 cü vitesde 100 yapıyosa 5 e takınca motor fazla degişen bişey olmuyor zorlasan bile 3 le 80 yapsan 4 cü vitesle zorladımı 110 yaparsın 5 e attımı aynı gene :D ayrıca bu driftlerin zinciri çokmu dandik 500 km de bir salıyo zincir kendini geriyorum hep kalkıslarda birde tıkır tıkır debriyaj ayırmıyo gibi sanki bazen yapıyor bunu özellikle motor sogukken degilde sıccakken yapıyor kalkıslarda çözemedim debraj ayarı nasıl olmalı

Birde arkadaslar 4 cü vitesde 100 yapıyosa 5 e takınca motor fazla degişen bişey olmuyor zorlasan bile 3 le 80 yapsan 4 cü vitesle zorladımı 110 yaparsın 5 e attımı aynı gene :D ayrıca bu driftlerin zinciri çokmu dandik 500 km de bir salıyo zincir kendini geriyorum hep kalkıslarda birde tıkır tıkır debriyaj ayırmıyo gibi sanki bazen yapıyor bunu özellikle motor sogukken degilde sıccakken yapıyor kalkıslarda çözemedim debraj ayarı nasıl olmalı
Her viteste bağırtınca hızlanırken motor çok ısınıyo şişiyo. 70km hızda 5'e tak dipgaz git yokuş aşağı 110'u geçecektir.

ben 8 binn 9 bin arası vites değişiyorum16 dişli var 4 le 110 ları görebiliyorum 5 lede allah kerim rüzgar varsa hız düşüyor bazen :D

yapması lazım bir kaç defa gps ile ölçmüştüm 1 kere 119 da kaldım bi kere 123 te kalmıştım

yapması lazım bir kaç defa gps ile ölçmüştüm 1 kere 119 da kaldım bi kere 123 te kalmıştım

Gps le bende olctum bikere 116 gosterdi telefonlan dogruysa eger program olarak varmi onerdeginiz bisey

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------

Birde suboplarda hafiften tik tik yapiyo gibi ama mesela motor ilk calistiginda degilde isininca sesi degisiyo gibi subob ayarida yapmistirmistim servise ama dikkat ettigim bisey oldu cok sikmamisti yani bosluk var gibiydi belkide yeni oldugu icin olabilirdi motor 1600 de daha cunku

135 yapmaya yaptı ama bu hızı sürekli yapamaz.

105 km uzun yolda tutunabildigim maksimum hız.

Rüzgar v3 eğimde göre 115 e çıkıp geri düştüğü oluyor.

Ibreyi kendim kalibre ettim. GPS ne gosteriyorsa bire de onu gösteriyor.

135 yapmaya yaptı ama bu hızı sürekli yapamaz.

105 km uzun yolda tutunabildigim maksimum hız.

Rüzgar v3 eğimde göre 115 e çıkıp geri düştüğü oluyor.

Ibreyi kendim kalibre ettim. GPS ne gosteriyorsa bire de onu gösteriyor.
Benimkinin bi 15 cc fazlalığı var ama kızılcahamamdan ankaraya ortalama 110'la gelmiştim :cherry: çok deli gidiyo ya. Kazan'a giderken bi kere ışıklarda durduğumda biri sormuştu büyük motor mu bu ya diye :cherry:

yapması lazım bir kaç defa gps ile ölçmüştüm 1 kere 119 da kaldım bi kere 123 te
kalmıştım

Benimkinin bi 15 cc fazlalığı var ama kızılcahamamdan

ankaraya ortalama 110'la gelmiştim :cherry: çok deli gidiyo ya. Kazan'a giderken bi kere ışıklarda durduğumda biri sormuştu büyük motor mu bu ya diye :cherry:

Bende 100 km yolu 100 110 arasi gittim durmadan surekli gidiyo bayirda falan pek farketmiyo tek kiside sanirim iki kiside farkader heralde

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------

Ful depoyla kac km yapiyonuz arkadaslar ortalama 350 400 iyimidir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar