http://i.hizliresim.com/qYMMX3.jpg
Bu resimi burada paylaşmışmıydım hatırlayamadım, bir daha paylaşıyorum çok hoşuma giden bir resim motorumu ilk aldığım zamanlarda çekmiştik![]()
oo nefis farda sanki beyaz ampul var
http://i.hizliresim.com/qYMMX3.jpg
Bu resimi burada paylaşmışmıydım hatırlayamadım, bir daha paylaşıyorum çok hoşuma giden bir resim motorumu ilk aldığım zamanlarda çekmiştik![]()
Arkadaşlar merhaba, motosikletim 4. ayında ve 4000 kilometre'ye gelmek üzere,
Üniversitem bu sene bitiyor ve bende iş hayatına atılacağım artık, işe başlayınca bir araba almak istiyorum malum iş hayatında yağmur - çamur arabasız olmuyor. Motorumdan şükürler olsun çok memnunum.
Şayet sonbahar'da araba alırsam Mondial Drifti'mi seneye sezona girerken açacağım ve 250 CC'ye yükselteceğim.
250 CC Karbüratör : 100 lira.
250 CC Silindir Seti : 100 Lira.
250 CC Krank : 150 Lira.
250 CC Sübap Takımı : 25 Lira.
Motul 7100 10w40 Yağ : 50 Lira.
Uygun ebatlarda conta kesilecek ve bulabildiğimiz en kaliteli fren balata takımları takılacak.
Toplam: 450 Lira, osu busu derken 500 lira civarı bir malzeme tutacak, Otomotiv Elektromekanik Teknikeri olduğum için işçilik ben ve arkadaşlarım tarafından yapılacak.
Ne kadar dayanıklı olur konusuna gelirsek, devamlı dip gaz gidip 170 - 180 gibi hızlar deneyecek halim yok, uzun yolda 120 ile zorlanmadan gitsin, bastığımda'da CBR 250R vb. motosikletler ile yan yana yürüyebilsin yeter ( Kaldı'ki kilo avantajından ötürü yapılan işlemler sonucu CBR 250R ile rahatlıkla oynayabilir hale gelecektir. )
Verimlilik konusuna gelirsek, sadece 250 cc silindir takımı atıp geçersek evet pek verimli olmayacaktır ancak ben neredeyse sıfırdan bir motor yapacağım için ( krank - subap takımı - silindir seti - karbüratör - contalar ) alabileceğimiz en üst verimi alacağımız şüphesiz.
Bakalım hakkımızda hayırlısı seneye sezona daha çok var
Lütfen kimse çıkıpta o kadar masraf edip uğraşacağına sat 250 CC al demesin, bu iş benim için biraz fantazi - biraz hobi olacak, ayrıca kimse Drifti satıp üzerine 500 lira ekleyince 250 CC motosiklet vermiyor :wiinkk:
Madem ustaya bulasmadan kendin yapacaksin iyi arastir
oncelikle drifti saglikli olarak en fazla 223 yada 232cc yapabilisin
almayi dusundugun subablari mevcut kapaga sigdiramazsin bosuna alma
karburator olarakda pz30 yani 200 luk al 250 diye satilan 32 mm oturtmakda sorun yasarsin
Herseyi yapsan dahi cbr 250 ile oynayacak bir motor olmaz ama pesinden ayrilmazsin
cbr 4subabli enjeksiyonlu ve yuksek devirli bir makinadir
Sana tavsiyem
İyice arastirmadan bu ise baslama
mcx yada mh drift aynı blok elemanlar takmış bile testini yapıyorlar su an üstad![]()
Pistonu takarken silindirin içine hiç yağ dökmemiş çizilmiştir yazık.https://www.facebook.com/groups/483978571712432/ bu benim sayfam..
https://www.facebook.com/groups/441161865915053/ buda başka bir sayfa 2 sindede bahsi geçiyor bilgi veriliyor
ne kadara aldınız internette 15-30 tl arası fiyatı var bende bir tane sipariş vereyim.Üzerindeki orjinal buji 100 km/h üzerine çıkıldığında ateşleme kesmesine sebep olabiliyor buda motorun 100 km/h üzeri hızlarda sendelemesine sebep oluyor. NGK NGK cpr6ea-9 buji alıp taktığınızda bu sorun ortadan kalkıyor ve motorun ateşlemesi bir nebzede olsa artıyor tavsiye ederim :cat:
Bugün motosikletimin 4000 bakımı yapıldı yağ olarak yine Motul 5000 10w40 kullanıldı ( yağı kendim alıp servise götürüyorum ) yola tam gaz devam ::coool::
ne kadara aldınız internette 15-30 tl arası fiyatı var bende bir tane sipariş vereyim.
mcx yada mh drift aynı blok elemanlar takmış bile testini yapıyorlar su an üstad![]()
Arkadaşlar driftimi almaya yaklaşık 20 gün kaldı, fakat ben piyasadaki motorları incelerken kuba cr1 yeşil modelini gördüm internetten ve çok hoşuma gitti. 0 fiyatının driftle pek farkı yok. Forumdaki başlığında pek bişey yok cr 1 in. Ayrıca cr1 150 cc. Sizlerden ricam cr 1i bilen süren varmı drift yerine cr1 iyi bir tercih olurmu sizce yardımcı olursanız sevinirim.
Drift'te 125 CC olarak geçer ruhsatta ancak aslen 135 CC'dir.
Drift emsallerine göre güçlü bir makine dile kolay YBR 10 beygir verirken Drift 13 beygir güç veriyor.
ve açık konuşuyorum ne YBR ne CBF Drift'in performans konusunda kat'iyen rakibi olamaz.
Burada bir tane yeşil Kuba CR1 görüyorum çok yorgun duruyor, kısa zaman içinde çok aşınmış biraz inceledim'de malzeme kalitesi olarak Drift bir kaç gömlek daha üstün.
Bu paraya alabileceğiniz en iyi F/P ürünü Drift'tir.
Sürat olarakta Drift'in CR1'i harcayacağına adım gibi eminim.
Bende öyle düşünüyodum kardeşim, çok teşekkürler yardımcı olduğun için en kısa zamanda aranızdayım Allah ın izniyle.
Beyler driftin yağ süzgeci nerde ?