Arkadaşlar merhaba, motosikletim 4. ayında ve 4000 kilometre'ye gelmek üzere,
Üniversitem bu sene bitiyor ve bende iş hayatına atılacağım artık, işe başlayınca bir araba almak istiyorum malum iş hayatında yağmur - çamur arabasız olmuyor. Motorumdan şükürler olsun çok memnunum.
Şayet sonbahar'da araba alırsam Mondial Drifti'mi seneye sezona girerken açacağım ve 250 CC'ye yükselteceğim.
250 CC Karbüratör : 100 lira.
250 CC Silindir Seti : 100 Lira.
250 CC Krank : 150 Lira.
250 CC Sübap Takımı : 25 Lira.
Motul 7100 10w40 Yağ : 50 Lira.
Uygun ebatlarda conta kesilecek ve bulabildiğimiz en kaliteli fren balata takımları takılacak.
Toplam: 450 Lira, osu busu derken 500 lira civarı bir malzeme tutacak, Otomotiv Elektromekanik Teknikeri olduğum için işçilik ben ve arkadaşlarım tarafından yapılacak.
Ne kadar dayanıklı olur konusuna gelirsek, devamlı dip gaz gidip 170 - 180 gibi hızlar deneyecek halim yok, uzun yolda 120 ile zorlanmadan gitsin, bastığımda'da CBR 250R vb. motosikletler ile yan yana yürüyebilsin yeter ( Kaldı'ki kilo avantajından ötürü yapılan işlemler sonucu CBR 250R ile rahatlıkla oynayabilir hale gelecektir. )
Verimlilik konusuna gelirsek, sadece 250 cc silindir takımı atıp geçersek evet pek verimli olmayacaktır ancak ben neredeyse sıfırdan bir motor yapacağım için ( krank - subap takımı - silindir seti - karbüratör - contalar ) alabileceğimiz en üst verimi alacağımız şüphesiz.
Bakalım hakkımızda hayırlısı seneye sezona daha çok var

Lütfen kimse çıkıpta o kadar masraf edip uğraşacağına sat 250 CC al demesin, bu iş benim için biraz fantazi - biraz hobi olacak, ayrıca kimse Drifti satıp üzerine 500 lira ekleyince 250 CC motosiklet vermiyor :wiinkk: