Ya arkadaşlar bugün motorun arkasından ciyak ciyak sesler gelmeye başladı neden olabilir bir de 1600km oldu 2000de bakıma gidecek servise gidip mondoil değil de kaliteli yağlardan koydurabiliyormuyuz?
Servise yağ değiştirteceksen adama söyle castrol power 1 koydur çok kaliteli bir yağ vites geçişleri rahatlıyor motorun.Mobil oil koydurma onun kadar berbat bir yağ yok yarardan çok motora zararı var tavsiye etmiyorum.
motul de olur ama ben 10w40 olanı kullandım mobil oilden farkı yok vitesler takur tukur oluyordu.Bence ismini kanıtlamış ürünleri kullanmak daha faydalı motul,iphone gibi markalar sonradan çıktı piyasaya ha zincir için iphone falan kullanılabilir yapışması gayet güzel bence.
kesinlikle tavsiye ederim power 1 10w40 olan.Benim servisimde honda,kawasaki ve suzuki ustası yıllarını bu işe vermiş biri var onun tavsiyelerine hep uydum ve haklıymışta.
Araba değil bu 1000 devir olmaz rölantisi 1600 devir yap.Almpoz evet birazda boyle seylere taktigim icin olabilir hersey tam olsun istedigim icin sanirimda takinti oluyor bende bu durum motor 1200 kmde normalde olmuyor ama hizli giderken debrija basip biraktigimda oluyor bugun 100 km yol yaptim dikkatimi cekti rampa assagi iniyodum debrija basip rolantiye biraktim motoru istop etti rolanti ayarim 1000 devirde sicakken
Peki oyle deneyim bide o zaman yag olarak castrol power1 10 40 kullaniyorum iyimi sizce gecenlerde castrolun bi ucuz marka yagsini koydular 20 40 yag motor zor calisiyordu degistirdim bende simdilik iyiAraba değil bu 1000 devir olmaz rölantisi 1600 devir yap.
Rolantiden olabilir dusukdu yukselttim simdi denedim 2 3 kere denedim olmadi gibi10w40 castrol power 1 en güzel.Rampa aşağıya inerken istop etmesi ilginç geldi bana.Bujinize bir bakın derim söküpte çapak falan varmı ucunda belkide ateşlemeyi kesiyordur.
Rolantiden olabilir dusukdu yukselttim simdi denedim 2 3 kere denedim olmadi gibi
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------
https://www.youtube.com/watch?v=M5sog6dkXDQ&feature=youtu.be yorumları alalım arkadaslar sibob ayarına gerek varmıdır sizce ? normalmidir
Merhaba. Benim bir kaç sorum olacaktı kullanıcılara.
- Öncelikle driflerin kullanım ömrü kaç bin km ?
- Kronik sorunu falan oluyor mu ?
- Yakıt tüketimi nasıl ?
- 2. el piyasası nasıl, biraz kötü gibi geldi bana ?
Yardımcı olursanız sevinirim![]()