Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Kanka fotoğraf yok mu fotoğraf :mrgreen:

hadi hayırlı olsun :)

Motosikletin resmini çekemedim henüz müsait ara yıkayıp çekeceğim, ama lastiklerin ve bugün koyduğumuz yağın resmi var :)

z2ydkg.jpg

RbGdzo.jpg

Arkadaşlar ilk 100 kilometre'de yağı değiştirdik içinden çıkan metal talaşlarını görünce en mantıklıcasını yaptığımızı düşündüm o kadar talaşın 500 km içerisinde silindire yapacağı etkiyi düşününce yağa verdiğim para sonuna kadar helal bence :)

haklısın o talaşlar segmanın arasında girerse sıkıntı çıkarır :) bu arada ben motorun resmini isterim lastiği ne edem :D

haklısın o talaşlar segmanın arasında girerse sıkıntı çıkarır :) bu arada ben motorun resmini isterim lastiği ne edem :D

Nasipse bir müsait ara yıkayıp güzel manzaralı resimlerini çekeceğim :mrgreen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------

Motoru aldığımdan beri eksik ve kalitesiz gördüğüm yerleri değiştirdik bunlar sırası ile:

Varta H4 ampül,
NGK cpr6ea-9 buji,
Motul 5000 10w40 yağ,
Zincir gergisine fiberli somun,
Michelin pilot street lastikler.

Bu aralar havalar güzeldi, bende motoru çıkardım evin önüne,

- Hava filtresi değiştim
- Buji değiştim
- Zincir ve dişlileri temizledim sonra yağladım.
- Arka amortisörleri söktüm temizledim
- Depo, çamurluk, far grenajı vs beyaz yerleri pasta cila yaptım.
- Diğer plastik grenajları wd-40 ile bezle sildim temizledim.
- Motor bloğunu ve krom yerleri cilaladım temizledim ışıl ışıl oldu.

Buyurun fotoğraflar :)

Resim029.jpg

Resim00347a87.jpg

Resim007.jpg

Resim010.jpg

Resim014.jpg

Resim017.jpg

Resim028.jpg

Resim001.jpg

Resim009.jpg

Resim026.jpg

Resim025.jpg

Eyvallah sağolasın. Bakalım nasipse önümüzdeki hafta başı düldülü satacağım :)

Son kez bakımını falan yaptım.

Off road mı yoksa köyün tarlası mı belli değil :D

.............................

Bu arada bugün de o marş sorunu oldu :) gittim servise sigortalarda sıkıntı yok marş motoru olabilir dedi fakat dedi belki düzelir akü gücü yetersiz olabilir falan öylece kaldı götürdüm yerine koydum eve gittim :)

Valla temizledikten sonra çıktım ana yola 3-5 km sürdüm 60-80 km ortalama hızda dolaştım öyle, fakat bana motor ısısı garip geldi :) baya sıcaktı biraz yada bayadır sürmüyorum unutmuşum motoru falan :)

havalar biraz düzelmeye bşaladı kışın sürdüyseniz belki ondan sıccak gelmiş olabilir acaba marş butonu yada rölesinde olabilirmi baktımı oralara

havalar biraz düzelmeye bşaladı kışın sürdüyseniz belki ondan sıccak gelmiş olabilir acaba marş butonu yada rölesinde olabilirmi baktımı oralara

Marş butonu sağlam, usta kontrol kalemi vs gibi birşeyler baktı aküye şaşiye falan sorun yok.

Butona basınca çık çık diye ses geliyor sorun yokmuş, büyük ihtimal yatıyor kışın ondan oldu ya.

aküden olcağını sanmıyorum benim aküde ölmeye başladı iyice bitene kadar basıyor marş dinamosu sigorta olamaz o atsa bütün sistem gider marş butonu sağlamsa röle kalıyor

marş dinamosu ya çevirir ya çevirmez bi röleye baktırın derim

aküden olcağını sanmıyorum benim aküde ölmeye başladı iyice bitene kadar basıyor marş dinamosu sigorta olamaz o atsa bütün sistem gider marş butonu sağlamsa röle kalıyor

marş dinamosu ya çevirir ya çevirmez bi röleye baktırın derim

Akü sulu akü var benimkinde :)

Hımm röle hangi bölgesinde bulunuyor :D

akünün oralarda bi yerlerde benimkide orjinal akü artık ölmeye başladı 2 senelik nede olsa sabahları 4.marştan sonra basmamaya başlıyor motoru çeviremiyor yani ama marş dinamosu gene dönmeye ugraşıyor seninki hiç çevirmiyor hadi uzzun uzun marşa bassan yaktın dicemde bi kerette oldu diyosun bbaşka yerde ara bence sorunu

Az önce baktım netten nedir nasıldır olduğuna tamam işte röleyi usta bugün kontrol etti otomatikte sorun yok dedi.

Dinamo kömürleri bitik olabilir dedi veya olmadı yeni bir tane marş motoru alır takarsın dedi.

Geçen pazar gün ki olayı bir kere yaptım zaten çalışır halde bir kere bastım sonra istop ettim butondan çalıştırdım normale döndü.

Bugün hiç çalıştırmadım direk ayak marşından bastım çalıştı dedim akü gücünü toplasın çalışsın sonra denerim butondan fakat çık çık ediyor başka birşey yoktur.

olsa olmasa da çokta fifi be kardeşim :) lazım değil neyse sorunu derdi hallederim devrini verir rahatlarım ve yeni RX3 beklemeye başlarım :)

Motosikleti
Henüz yok.
Driftle çok uğraşırdım ama pulsarla pek fazla uğraşmıyorum, çamur mamur duruyor sadece bi su tutup birakıyorum pek fazla uğraşma isteğim yok sadece geziyorum. Yaz bir gelse ne gezmeler yapacağım şimdilik kısa mesafe gezmeleri yapıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar