Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Selam arkadaşlar. Motorumu aldım. 1 haftadır. 2-3 kez 25 er dk kullandım.
İlk defa vitesli motor hatta ilk defa motor kullanıyorum :) Daha önce bir eğitim falanda almadım.
Usta beni arkasına alarak eve kadar getirdi ve bu fren bu gaz buda ışık dedi ve gitti :p
Sonra atladım motora çalıştırdım, bir süre üzerinde sesini dinledim, gaz verince ne oluyor ona baktım. Sonra taktım kaskımı ve attım 1. vitese, çıktım siteden.
Yakşalık 25 dk vites değiştirerek dur kalk yaparak kullandım ve bayağ alıştım. Ertesi gün markete gittim, bankaya gittim, yokuş indim, yokuş çıktım. tümsekten geçtim :D
Motorda söylenildiği gibi herhangi bir titreşim hissetmedim benim gibi ilk başlayan birinin bile elleri uyuşmadı.
Daha motoruma fazla binmek nasip olmadı. İlk motorum ve gerçekten çok hoşuma gidiyor.

İlk defa vitesli motor hatta ilk defa motor kullanıyorum :) Daha önce bir eğitim falanda almadım.
Usta beni arkasına alarak eve kadar getirdi ve bu fren bu gaz buda ışık dedi ve gitti :p
Sonra atladım motora çalıştırdım, bir süre üzerinde sesini dinledim, gaz verince ne oluyor ona baktım. Sonra taktım kaskımı ve attım 1. vitese, çıktım siteden.
Yakşalık 25 dk vites değiştirerek dur kalk yaparak kullandım ve bayağ alıştım. Ertesi gün markete gittim, bankaya gittim, yokuş indim, yokuş çıktım. tümsekten geçtim :D
Motorda söylenildiği gibi herhangi bir titreşim hissetmedim benim gibi ilk başlayan birinin bile elleri uyuşmadı.
Daha motoruma fazla binmek nasip olmadı. İlk motorum ve gerçekten çok hoşuma gidiyor.

hayırlı olsun tekerin düz bassın arkadaşım güzel günlerde güle güle kullanmak nasip olsun inşallah :)
ben istanbuldan ayvalığa gittim benim ellerde uyuşma olmadı senin 25 dk lık kullanmalarda heç bişey olmaz :)

---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 16:00 ----------

Eray sonucu düşününce çok güldüm bak buna, herhalde pistonlar mermi gibi çıkar gider :)))

60km de 1. vitese atmak ne demek yahu!!!
ben bile 50 km ile giderken 3 den 2 ye atarkan tırsa tırsa yapıyorum...

hayırlı olsun tekerin düz bassın arkadaşım güzel günlerde güle güle kullanmak nasip olsun inşallah :)
ben istanbuldan ayvalığa gittim benim ellerde uyuşma olmadı senin 25 dk lık kullanmalarda heç bişey olmaz :)

---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 16:00 ----------

60km de 1. vitese atmak ne demek yahu!!!
ben bile 50 km ile giderken 3 den 2 ye atarkan tırsa tırsa yapıyorum...

saol kardeşim amin inşallah cümlemize. Öğrenmeye çalışıyorum işte :) birde daha ehliyet lmadım o yüzden fazla binmiyorum. Evin önündeki boş yollarda kullanıyorum.
Haziranda sınava giricem inşallah.

iyi yaparsın o zaman binmeyerek. mazallah havalar güzel bi çocuk falan fırlar önüne Allah korusun istenmeyen şeyler olur aman diyim dikkatli ol...

erayy ayın 28-ve 29 aksamına kadar izinliyim hafta sonuna denk geliyo ..senin içinde uygunda gidebiliriz???

tamam ben sabah 8 de nöbetten çıkacam...
çaglayan florance nigtaingale hastanesinden alırsın beni..
hastane önünden direk e5 e çıkış var..
BU ARADA İSTANBULDAN BASKA GELMEK İSTEYEN VARSA TEKİRDAGA KÖFTE YEMEGE bize katılabilir arkadaslar...

öyle nöbete can kurban :)
48 saat uykusuz olmak sorun değil yeğeeennnnn
mühim olan uykusuzken motor tepesinde yola çıkmamak yeğeeeeennnnnn demiş ramiz dayı :queen:

eyvallah ümit sen öyle diyosan öyledir :)
evvet arkadaşlar var mı 28 nisan da tekirdağa köfte yemeye gelen :)

Arkadaslar siz benim demek istedigimi anlamadınız galiba :) 4 senedır vıteslı motor kullanan bırı olarak o kadar acımasız ve salak degilim 60 la giderken 1 atm :D Demek istedigim su Örnegin;100 le gidiyorm onume ısık cıktı yavaslyrm bu sırada viteside ındırıyorm 60-40 arası 1 e atıyorum ama ELIMI DEBRİYAJDAN CEKMIYORUM ! ve tak dıyye bises geliyor. Bu sabahları motoru calıstırdıgımda ki ben mersin gibi sıcak bı yerde yasıyorm buraya yaz gelmesıne ragmen 25 - 30 sn motoru ısıtyrm kalkıs yapmak ıcın 1 e attıgımda yıne takk dıye bı ses gelıyor ve motor sarsılıyor. Ben bundan oncekı hıc bır motormda yasamadm bunu. sizede sizdede oluyormu dıye soruyorum yada benım motorumun vites kutusumu sorunlu acaba ?

Arkadaşlar organizasyonunuz hayırlı olsunda mümkünse topiği uzatmasanız cep tel falan daha iyi bir iletişim aracı olabilir.

Kazasız belasız kullanman dileğiyle klişe avsiye lastikleri ve zinciri hemen degiştir lastik tavsiyeside pirelli mt 65

c90

madem 4 senedir motorcusun şunuda bil devir uyumu diye birşey var sen debriyaj devredeyken bile bu mantık devreden çıkmaz
her ne kadar debriyaj aktarma organı olan şanzuman ile asıl hareket kaynağı olan motor arasındaki bağlantıyı tamamen kesse bile arka dişli - zincir- ön dişli şanzuman bağıntısını unutma sunuçta
şanzuman sadece motor tahriğine amade değil bunu aklının bi köşesine yaz yoksa şanzumanı kucaklarsın sonrada çin cin diye yaygara yaparsın
1 vites motora en az yük bindiren vitestir mutlaka araç ne olursa olsun 1. vites motordaki tahriki şanzumana direk bindiren ve düşük devirlerde bile yüksek çekiş sağlayabilen vitesdir bu gibi sorunlar olur
motor rolantini bir kontrol et aracının tavsiye edilen rolanti seviyesini koru ilk haraket etmeden ve hatta marşa basmadan bir iki kez debriyajı çek bırak sonra motor boşta iken marşa bas bir bak bakalım nasıl oluyor
sevgilerimle 4Apachi:joker::joker:

Son düzenleme:
Arkadaslar siz benim demek istedigimi anlamadınız galiba :) 4 senedır vıteslı motor kullanan bırı olarak o kadar acımasız ve salak degilim 60 la giderken 1 atm :D Demek istedigim su Örnegin;100 le gidiyorm onume ısık cıktı yavaslyrm bu sırada viteside ındırıyorm 60-40 arası 1 e atıyorum ama ELIMI DEBRİYAJDAN CEKMIYORUM ! ve tak dıyye bises geliyor. Bu sabahları motoru calıstırdıgımda ki ben mersin gibi sıcak bı yerde yasıyorm buraya yaz gelmesıne ragmen 25 - 30 sn motoru ısıtyrm kalkıs yapmak ıcın 1 e attıgımda yıne takk dıye bı ses gelıyor ve motor sarsılıyor. Ben bundan oncekı hıc bır motormda yasamadm bunu. sizede sizdede oluyormu dıye soruyorum yada benım motorumun vites kutusumu sorunlu acaba ?

Biz yanlış anlamışız kusuurmuza bakma büyük ihtimal debriyaj ayarıdır iyi ayırmıyordur.

madem 4 senedir motorcusun şunuda bil devir uyumu diye birşey var sen debriyaj devredeyken bile bu mantık devreden çıkmaz
her ne kadar debriyaj aktarma organı olan şanzuman ile asıl hareket kaynağı olan motor arasındaki bağlantıyı tamamen kesse bile arka dişli - zincir- ön dişli şanzuman bağıntısını unutma sunuçta
şanzuman sadece motor tahriğine amade değil bunu aklının bi köşesine yaz yoksa şanzumanı kucaklarsın sonrada çin cin diye yaygara yaparsın
1 vites motora en az yük bindiren vitestir mutlaka araç ne olursa olsun 1. vites motordaki tahriki şanzumana direk bindiren ve düşük devirlerde bile yüksek çekiş sağlayabilen vitesdir bu gibi sorunlar olur
motor rolantini bir kontrol et aracının tavsiye edilen rolanti seviyesini koru ilk haraket etmeden ve hatta marşa basmadan bir iki kez debriyajı çek bırak sonra motor boşta iken marşa bas bir bak bakalım nasıl oluyor
sevgilerimle 4Apachi:joker::joker:

Usta demek ıstedıgım su ki oncekı motorlarımda bole bısey yoktu ! ya anlamysn benı 30 la gıdıyrm sokaga gırcem 1 le doncem dmi 10-20 le 1 e attıgımda tak dıye ses gelıyor ben debrıyajdan falan elımı cekmıyorm ! motorun yıgılmasından bahsetmıyorm hızlı gıderken yada devrınde gıtmezken dusuk vıtese atınca tabı yıgılır şanzuman ölür bilyrz ama ne bilim oncekı motorlarmda bu yoktu ve arkadaslarda bu sesı sorup durylar. ondan bende sıze sordm sızdede olyrmu dıye. yarın servıse gıdecem iyice bi sovecem ztn ilk bakımda bu sorunu solemstm ama hala aynı..

S.a arkadaslar bu motorun kotu ve iyi yanları nelerdır titreşim varmıdır ? fabrıka hatası flan varmı dır ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar