Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

slm..vites degiştigimiz zaman motor öne atlıyor sanki boşluk tamamlıyo gibi.zincirin gevşekligindenmi olur??tık diye bi ses gelip öne atlıyo?

---------- Post added at 18:25 ---------- Previous post was at 18:20 ----------

mesela ilk kalkışlarda vitesi degiştiriyorum debriyajı kaldırdıgım zaman tık deyip öne silkelenme oluyo..
Pedala bastığında vites yarım geçiyor, tam geçecek kadar basmıyorsun heralde, debriyajı bırakmaya başlayınca dişli tam oturup tık diye ses yapıyor bütün viteslerde olabilir bu.

tesekler bilgiler için..sabah jant şeritlerini çıkardım..kabarma yaptı bi kaç yerindende çıktı..niye böyle oldu anlamadım ayrı bi yöntemi mi var bunun yapıştırırken..??

arkadaşlar sabahları ilk vites geçişinde ki o ''tak'' sesini önlemek için motoru çalıştırıp ısıttıktan sonra vites boştayken debriyajı sıkıp 10-15 metre motoru iterseniz debriyaj plakaları yağlanmış olur ve vites rahat geçip ''tak'' sesi gelmez.

ayrıca alt sakal arayan arkadaşlara da tavsiyem çok gereksiz bi parça o sakal neden diye soracaksanız sakalın arkasında kalan ızgara seklinde ki yer karter oluyo ve yağı soğutmak için ızgara şeklinde yapılmış dikkat ederseniz diğer motorlarda öyle bişey yok.
yani orayı bi şeylerle kapatarak yağın soğumasını engellemiş dolayısıyla motorun daha çabuk soğumasını engellemiş oluyosunuz.
benden söylemesi...

viteste olan o tak bence tamamiyle debriyaj ayarıyla alakalı çünki bende böyle bir şey yok ayrıca kesinlikle motoru durduk yere ısıtma gibi bir huyumda yok

ayrıca alt sakal arayan arkadaşlara da tavsiyem çok gereksiz bi parça o sakal neden diye soracaksanız sakalın arkasında kalan ızgara seklinde ki yer karter oluyo ve yağı soğutmak için ızgara şeklinde yapılmış dikkat ederseniz diğer motorlarda öyle bişey yok.
yani orayı bi şeylerle kapatarak yağın soğumasını engellemiş dolayısıyla motorun daha çabuk soğumasını engellemiş oluyosunuz.
benden söylemesi...

usta orda hava geçsin diye 2 adet kanal var. bu alt sakalın fiyatı 35 lira, olmassa çıkarır atarım. eray usta ben pek anlamıyorum motordan o yüzden bilğilendirdiğin için saol. çok etkiler mi sence karteri ?

belo abi grenajın ismini söylediğin için teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi 22-03-2012 - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21-03-2012 22:29 ----------

buda benim canavar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------

Bunlarda Drift almak isteyen ama tipini sesini merak edenler için çektiğim nacizane videoları.

1.video kamera aparatlarımız olmadığı için arkamdaki arkadaş fotoğraf makinesi ile ibreyi çekti. 110 km ye yakın gösterdi ibre ama ne kadar doğrudur orasını bilmiyorum. belki geçek hızı 90 belki 130 dur ben ibrenin yalancısıyım.

http://www.youtube.com/watch?v=hjjw5TaeOg0

2.videoda motorun sesini ve tipini merak edenler için.

http://www.youtube.com/watch?v=Ez4y_mGlf_0

tesekler bilgiler için..sabah jant şeritlerini çıkardım..kabarma yaptı bi kaç yerindende çıktı..niye böyle oldu anlamadım ayrı bi yöntemi mi var bunun yapıştırırken..??
jant şeridi ya iyisi değildir yada düzgün çekemediysen elle felan çektiysem o yüzden de açılmış olabilir benim motora çekeli 4 ay ölücak bi sorun yok hala aparatla çekmiştim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar o koltuk arası açık olan motosiklet benm motorun resmi neden açık die sorarsanız ben 2 el olarak aldım aldğım da koltuk altındaki takoslar kesikti o yüzden öle resmi kesen arkadaş :) bravo

jant şeridi ya iyisi değildir yada düzgün çekemediysen elle felan çektiysem o yüzden de açılmış olabilir benim motora çekeli 4 ay ölücak bi sorun yok hala aparatla çekmiştim
evet haklısın elle çekmiştim..aparatı vardı ama bunla dogru çekilmez diye elle çektim ben..aparat nasıl kullanılır bilmiyorum bilmedigim için elle çektim..nasıl kullanılır bu aparat yardımcı olabilirmisiniz??

o tak sesi bende de var sabah motoru çalıştırıp vitese taktım mı motor öne gidiyo ama ısındıktan sonra yapmıyo

Aynı ses ve öne gitme sorunu bendede sabahları oluyor. Acaba bütün motorlarda oluyor mu bu problem?. Mesela Honda CBF150 de ?

bu sabahları ilk çalıştırmada çıkan tak sesi ile ilgili açıklamayı yapmıştım daha evvel ki sayfalara bakıp görebilirsiniz.
ayrıca bu uygulamayı yapıpda olumlu yada olumsuz sonuçlarınızı buraya yazarsanız sevinirim.

o tak sesi kle 500 de vardı ve hatta took diye ses geliyordu ama nedense hiç kafama takmamıştım

Bende de var bu ses. motora zarar verir mi ? bide video cektikten sonra farkettim video sesinde net anlaşılan cırcır böceği gibi ritmik olarak bi ses geliyo normalde duymuyorum öyle bi ses nedendir acaba ?

Bende de var bu ses. motora zarar verir mi ? bide video cektikten sonra farkettim video sesinde net anlaşılan cırcır böceği gibi ritmik olarak bi ses geliyo normalde duymuyorum öyle bi ses nedendir acaba ?
o cır cır böcegigibi olan ses ya aynalardan geliyo yada öndeki rüzgarlık tan geliyo..büyük ihtimal rüzgarlıktan geliyo..onun vidakarını bi sık..veya araya bant gibi bişi sıkıştır birbirine deymesini engellesin kesilebilir ses..

arkadaslar motorun kafa grenajına carbon fiber kapladım daha şık oldu..sabah feyzioglu motorda jant şeridi altım.yapıştırdım kaliteli şerit yapıştırırken bile belli oluyo rahat ve esnek yapıştırılıyo..bi kaç resim
3ryt4.jpg

3ryuf.jpg

3ryur.jpg

çok güzel olmuş yanlız tavsiyen o grenajdakşi lastik fitili sök at bu motorda bi tek o fitili sevmedim

çok güzel olmuş yanlız tavsiyen o grenajdakşi lastik fitili sök at bu motorda bi tek o fitili sevmedim
lastik fitil dediginiz o grenajı saran plastikmi..onu çıkarırsam ses yapacagını düsünüyorum..hem karbon un kıvrılmış olan uçlarını tutuyo..eger çıkarırsam carbon uçlarından açılma yapabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar