Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ümit aldığın pirelli gayet iyi sıkıntı yapma :)
ben bugün forumdan bi kaç abimizle beraber yine forumdan bi abimizin yalova termalde ki mekanına gezi düzenledik o yüzden yoktum forumda.
yeni bakımın hayırlı olsun alıştın mı motora?
hazırlan yavaş yavaş tekirdağ için yakında gideriz :wiinkk:

ümit aldığın pirelli gayet iyi sıkıntı yapma :)
ben bugün forumdan bi kaç abimizle beraber yine forumdan bi abimizin yalova termalde ki mekanına gezi düzenledik o yüzden yoktum forumda.
yeni bakımın hayırlı olsun alıştın mı motora?
hazırlan yavaş yavaş tekirdağ için yakında gideriz :wiinkk:
saolasın erey lastikleri alırken bi kaç kişiye sordum önerdiler bende aldım bakalım biraz kullanayım nasıl oldugunu yazarım..
evet beya alıştım motora da tek sorun var oda bayırda kalkması...stop ettiriyorum arka firenle kalkıyorum mecburen frenden ayagımı kaldırana kadar stop ediyor motor :))
hazırlanıyorum tabi uzun yol gitmeyi çok istiyorum..yakın bi zaman da gideriz
yokuşta kalkmayı çözersem sorun kalmayacak hayırlısıyla
yarın jant şeridi alcam beyaz onla ugrasacam..biraz temizlik falan.
forumdan gelmek isteyen arkadaşlar varsa hep beraber gitesek daha da güzel olur
gelen olmazsa gideriz ikimiz :)

saolasın erey lastikleri alırken bi kaç kişiye sordum önerdiler bende aldım bakalım biraz kullanayım nasıl oldugunu yazarım..
evet beya alıştım motora da tek sorun var oda bayırda kalkması...stop ettiriyorum arka firenle kalkıyorum mecburen frenden ayagımı kaldırana kadar stop ediyor motor :))
hazırlanıyorum tabi uzun yol gitmeyi çok istiyorum..yakın bi zaman da gideriz
yokuşta kalkmayı çözersem sorun kalmayacak hayırlısıyla
yarın jant şeridi alcam beyaz onla ugrasacam..biraz temizlik falan.
forumdan gelmek isteyen arkadaşlar varsa hep beraber gitesek daha da güzel olur
gelen olmazsa gideriz ikimiz :)

lastiklerin rodaj süresi var 500 km yorumlama lastikleri.
beyaz jant şeridi candır :wiinkk:
valla köfte bahane ben diyetteyim maksat uzun yolda teker çevirmek olsun :queen:

lastiklerin rodaj süresi var 500 km yorumlama lastikleri.
beyaz jant şeridi candır :wiinkk:
valla köfte bahane ben diyetteyim maksat uzun yolda teker çevirmek olsun :queen:
ne diyeti uzun yolada giderim köftemide yerim zaten 90 kilo olduk :))
ön cam mı plastikmi bişi var çok zırıldıyo namussuz yarın onunda icabına bakacam.olmadı carbon fiber kaplayacam
far far ayarı lazım yapılıyomu acaba.çok dagını gösteriyo asıl görmem gereken yerle alakası yok nasıl yapcaz bunu ??
lastikleride yazı kalemi ile boyuyacam..komple degil :)pirelli veya ebat yazan yerleri ...
motorla ugrasmayı seviyom :)

Far ayarı yapılıyo evet motorun sol tarafın da far kisminda içerde bi vida var onu çevir yapılıyo dıştan beri yapılıyo ama biraz zorlanırsın gece yap

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:36 ----------

Zırıltı aynaların kenarından gelir ona dikkat et aynaların kenarına japon al hafifçe sur çok sürme sürünce bastir dönsün ses kesilir sonra bende dün lastik kalemi aldim pirelli mt 65 i boyadıim güzel yakıştı güzel oldu

Herkese mrb arkadaşlar. ilginizi çekeceği düşüncesi ile paylaşmak istedim

Bu hafta diriftimle tam 1250 km yol yaptım.
(motorum 2011 model ve 13000 km de )

Perşembe günü sabah MANİSA merkezden çıkış ve devamında Balıkesir -Susurluk-Bandırma -Gelibolu-Keşan-Malkara TEKİRDAĞ Çorlu ve sonunda Çerkezköye ailemin yanına vardım. Pazar günü ise 600 km'lik bu güzergahı yarım saat mola dahil 8 buçuk saat gibi bir süre içerisinde tamamladım. (otobüs 10 saatte varıyor)

adszmz.png

- Yol boyunca hiç bir arıza ile karşılaşmadım

- Hızım yoldaki araç durum eğim ve rüzgara göre 90 ile 135 arasına değişti.
( genelde audi, mercedes, bmw gibi üst sınıf dışında kalan araçları sollayarak devam edebildim )

- 600 km nin son ikiyüzünde yorulduğumu hissetmeye başladım
( titreşim az motorda ama çok uzun yolda az titreşim bile yormak için yeterli )

- YAKIT: 600 km için 120 lira yaktı ki bu km'de 20 kuruş anlamına geliyor.
( yakıt fazla bence ama belirtmem gerekir yolun en az 500 km'si tam gaz gitmişimdir )

Genel olarak çok zevkli bir yolculuktu, tekirdağ ve malkara arasında iki bmw rs 1200 ile bir kaç km art arda gitme yi başardım ( tabi onların acelesi yoktu bu belli :cat: ), yine aynı bölgede çinli motorlardan oluşan yaklaşık 15 kişilik bir grubu hiç zorlanmadan geçtim ve birde üç kişilik bir ybr gurubunu solladım ki hepsinin bakışları üzerinmedeydi ve açıkçası çok zevkli bir andı benim için :thumleft:

Sağ salim eve dönüp bugün manisadaki işime devam ediyorum. kısacası motorumuz çok abartılacak bir motor değil ama parasını fazlasıyla hakediyor diye düşünüyorum. tüm motorcuları yolu açık olsun diyorum...

dscn0592qe.jpg

dscn0601l.jpg

slm .bende bugün motoruma beyaz jant şeridi çektim..ve laztik boya kalemi ile lastiklerin yazı yerlerini boyadım..birazda temizlik yaptım
begendim motorumu :)
3ns45.jpg

3ns4q.jpg

3ns56.jpg

3ns5n.jpg

3ns62.jpg

3ns6h.jpg

---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 13:55 ----------

ah birde şu yokuşta kalkmasını becerebilsem tam süper olacak ..ama 3. seferde anca kalkıyorum stop ediyo

Herkese mrb arkadaşlar. ilginizi çekeceği düşüncesi ile paylaşmak istedim

Bu hafta diriftimle tam 1250 km yol yaptım.
(motorum 2011 model ve 13000 km de )

Perşembe günü sabah MANİSA merkezden çıkış ve devamında Balıkesir -Susurluk-Bandırma -Gelibolu-Keşan-Malkara TEKİRDAĞ Çorlu ve sonunda Çerkezköye ailemin yanına vardım. Pazar günü ise 600 km'lik bu güzergahı yarım saat mola dahil 8 buçuk saat gibi bir süre içerisinde tamamladım. (otobüs 10 saatte varıyor)

http://imageshack.us/photo/my-images/189/adszmz.png/

- Yol boyunca hiç bir arıza ile karşılaşmadım

- Hızım yoldaki araç durum eğim ve rüzgara göre 90 ile 135 arasına değişti.
( genelde audi, mercedes, bmw gibi üst sınıf dışında kalan araçları sollayarak devam edebildim )

- 600 km nin son ikiyüzünde yorulduğumu hissetmeye başladım
( titreşim az motorda ama çok uzun yolda az titreşim bile yormak için yeterli )

- YAKIT: 600 km için 120 lira yaktı ki bu km'de 20 kuruş anlamına geliyor.
( yakıt fazla bence ama belirtmem gerekir yolun en az 500 km'si tam gaz gitmişimdir )

Genel olarak çok zevkli bir yolculuktu, tekirdağ ve malkara arasında iki bmw rs 1200 ile bir kaç km art arda gitme yi başardım ( tabi onların acelesi yoktu bu belli :cat: ), yine aynı bölgede çinli motorlardan oluşan yaklaşık 15 kişilik bir grubu hiç zorlanmadan geçtim ve birde üç kişilik bir ybr gurubunu solladım ki hepsinin bakışları üzerinmedeydi ve açıkçası çok zevkli bir andı benim için :thumleft:

Sağ salim eve dönüp bugün manisadaki işime devam ediyorum. kısacası motorumuz çok abartılacak bir motor değil ama parasını fazlasıyla hakediyor diye düşünüyorum. tüm motorcuları yolu açık olsun diyorum...

http://imageshack.us/photo/my-images/194/dscn0592qe.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/856/dscn0601l.jpg/

Maşşallah tekerin yere düz bassın kardeş helalin var..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Swallow diye bir lastik var izmirde kahramanlarda ganimet gibi takım 110 tl nasıldır yolu tutarmı kayarmı kullanan bilen varmı...motorcular esnaf olmanın verdiği iç güdüyle lastiği öve öve bitiremiyolar:)
izmir Bayraklı da buz motordan michelin almayı düşünüyorum söktak balans vs 240 gibi bir rakam çıkıyo...
bütçe meselesi michelin kalitesi tartışılmaz ama ....sormakta fayda var ...
morotlarınızda hangi yağı kullanıyorsunuz ben mobil 1 10-40w sentetik yağ kullanıyorum motorun sesi bile farklı çalışıyor tavsiye ederim..

Maşşallah tekerin yere düz bassın kardeş helalin var..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Swallow diye bir lastik var izmirde kahramanlarda ganimet gibi takım 110 tl nasıldır yolu tutarmı kayarmı kullanan bilen varmı...motorcular esnaf olmanın verdiği iç güdüyle lastiği öve öve bitiremiyolar:)
izmir Bayraklı da buz motordan michelin almayı düşünüyorum söktak balans vs 240 gibi bir rakam çıkıyo...
bütçe meselesi michelin kalitesi tartışılmaz ama ....sormakta fayda var ...
morotlarınızda hangi yağı kullanıyorsunuz ben mobil 1 10-40w sentetik yağ kullanıyorum motorun sesi bile farklı çalışıyor tavsiye ederim..
karamanlardan mt 65 al birde bütçen yeterse castrol kullan ben boş zamanlarımda karşıyakada pıtırmotorsa olurum arkdaşımdır

anadolu caddesinde çiğliden karşıyakaya dogru gelirken serinkuyu ışıklarına 50 mt kala tabelada pıtır motor yazıyor görürüsün ben büyük ihtimal iş çıkışı 17:00 orada olurum

arkadaşlar bu resimdeki gibi bazı driftlerin koltuğunun orasında 1cm falan açıklık var fakat bazılarında o açıklık yok bu neden kaynaklanıyor açıklarmısınız?

Son düzenleme:
arkadaşlar bu resimdeki gibi bazı driftlerin koltuğunun orasında 1cm falan açıklık var fakat bazılarında o açıklık yok bu neden kaynaklanıyor açıklarmısınız?

[url]http://d1203.hizliresim.com/v/n/3pd0d.png[/url]

koltuğu sök ileri ittir yerine tam oturt ondan sonra tak arkasını kilidi otuttur geçmezse üretim hatasıdır.
ama tüm driftler de vardır o açıklık ama bu kadar olmaması lazım

beyler sadece bu motor böyle değil ben dikkat ediyorum 2012 model 0km motorlardada açıklık var ama bazılarında hiç yok bazılarında o açıklık daha az bu neden onu anlamış değilim

slm..vites degiştigimiz zaman motor öne atlıyor sanki boşluk tamamlıyo gibi.zincirin gevşekligindenmi olur??tık diye bi ses gelip öne atlıyo?

---------- Post added at 18:25 ---------- Previous post was at 18:20 ----------

mesela ilk kalkışlarda vitesi degiştiriyorum debriyajı kaldırdıgım zaman tık deyip öne silkelenme oluyo..

Vites olayı ilk kalkıslarda genellikle sabah benim kinde de oluyo tak diye ses geliyo bunların vitesleri yağlı sistem olduğundan ilk çalıştırdiiğnda dişliler de yağ olmuyo o yüzden çalıştırmadan önce motoru ya biraz sağ sola gezdircen yada vitesleri olduğu yerde ileri geri vites değiştircen genellikle oluyo o

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar