Benim motorum 6 beygir ama dikkat etmezseniz kalkışta ve 2. vitese takarken istemsiz bir şekilde kafa kaldırıyor :cherry: 2. viteste 4500 devirde ağırlığını biraz geri verip gaza abanınca tekere geliyo :queen:
10600 devirde kesici mi olur, o devir artık motorun verimliliğin azaldığı sübapların tam kapanmadan yeniden açıldığı, "motoru yardırdım" denebilecek bir devir, bu motorlarda devir kesici olsaydı 9000 i geçemezdiniz.
Drift kullanıcıları 140 yaptım dıye sevınmeyın.. Arkadasım gecen hafta drıft aldı, yanyana aynı hızla gıderken onunkı 70 benımkı 60 gosterıyor, benımkıde su tabelalar olur ya yavas gıdın dıye ordakınden 10 km fazla gosterıyor. Sonuc drıft 20 km fazla gosterıyor.. Baska arkadasımın drıftı ılede denedık aynı sonuc. Pek sevınmeyın derım.
135cc fabrika cikisi, hicbir modiye olmadan ortalama 165km hiz, egzos-buji degisimi ile 200e kadar cikabiliyor, yolda ne cbr250 ( 125e demiyorum bile) ne de ninja 250 birakiyor, siz bakmayin kucuk ama ici dolu tursucuk :queen:
yani kisacasi su cc bu cc yok, 135cc de 250cc de ayni olabilir, o yuzden bir arkadasimiz su hizi gordum diyorsa inanmak duser bize, sunu diyebiliriz gosterge bozuk olabilir, onun disinda kalp kirmaya degmez
http://1.bp.blogspot.com/_jaJXS6Ehe90/STkuaOztAqI/AAAAAAAAAKs/AAM37nfdSVI/s320/moped.2.jpg
Kardeşim ister inan ister inanma bu motor 140 km hıza ulaşıyor kmde sapma sını bilmemfacede forum var http://www.facebook.com/groups/184536781592864/ bu gruba gel arkadaşlara sor yapanda var yapamayanda ayrıca bu motor la oynayınca daha hızlı gittiğine inanmiyorsan grup yöneticisine sorabilirsin onun motorda performans eksozu lastikleri fln değiştirms vs vs gir bak sor
![]()
ekrem boşver ben dünden beri deli oldum bu başlıkta hiç kasma kendini arkadaşımaslında yorum yapmam saçma hani boşuna zaman kaybı ama yanlış bilgi görünce dayanamıyorum işte. istersen 38. sayfayı bir oku bak dünden beri yaptığım yorumları bir oku o zaman anlarsın neler çektiğimi
![]()
aynen ekrem zaten son hız konusu her motorda anlattığın şekilde. bak bende bir örnek vereyim bir dergide son çıkan z1000 in max hızının 225 km/h olduğu yazıyordu ama ibrede 250 küsur görenler varo sanayimura egzost takanlarda sesten dolayı hızlı gittiklerini sanıyorlar ama durum aynen senin anlattığın gibi
gerçi benim asıl tepkim bu hız konusuna değildi bir arkadaş tork konusunda güçlü olanı daha güçsüzmüş gibi lanse etmiş, diğer arkadaşta mc de kesici olsa 9000 e koyarlardı demiş
zaten redline 10000 de başlıyor 9000 e nasıl kesici koyuyorsun
işte ben sırf zzıtlık olsun diye bilmeden yapılmış olan bu tarzdaki yorumlara sinir oldum çünkü bu 9000 de devir kesici konurdu muhabbetini yapan arkadaş benim 10600 de kesiciye giriyor dememe karşılık olarak yazmış
tamam bir konuda bilgi sahibi olmayabilirsin ama bilen adamınkini bari çürütmeye çalışma saygı duy
O zaman SS motorlarda da adamlar motora yatmasın üzerinde kazık gibi dikilsin öyle hız denemesi yapsın öyle mi :mrgreen:ama gerçek son hız; düz bir yolda motorun üstüne yatılmadan görülen hızdır.
Sizin motordan kullanmadım kusura bakmayın, ama arabam maksimum gücünü 6400 devirde üretiyor 6500 devirde kesici var, sizin motor da maksimum gücünü 9000 de üretiyor. Devir kesici arabayı silkeler bilirsiniz, motorunuzda silkeleme yoksa o devir kesici değildir.aynen ekrem zaten son hız konusu her motorda anlattığın şekilde. bak bende bir örnek vereyim bir dergide son çıkan z1000 in max hızının 225 km/h olduğu yazıyordu ama ibrede 250 küsur görenler varo sanayimura egzost takanlarda sesten dolayı hızlı gittiklerini sanıyorlar ama durum aynen senin anlattığın gibi
gerçi benim asıl tepkim bu hız konusuna değildi bir arkadaş tork konusunda güçlü olanı daha güçsüzmüş gibi lanse etmiş, diğer arkadaşta mc de kesici olsa 9000 e koyarlardı demiş
zaten redline 10000 de başlıyor 9000 e nasıl kesici koyuyorsun
işte ben sırf zzıtlık olsun diye bilmeden yapılmış olan bu tarzdaki yorumlara sinir oldum çünkü bu 9000 de devir kesici konurdu muhabbetini yapan arkadaş benim 10600 de kesiciye giriyor dememe karşılık olarak yazmış
tamam bir konuda bilgi sahibi olmayabilirsin ama bilen adamınkini bari çürütmeye çalışma saygı duy
nasıl yani motorumu sallayacak kesiciye girmesi için benim motorum 10500 devirde giriyor dındındındındın sayıyor ama silkeleme falan yok. ayriyetten arabamdada 7 bin devirde saydırmaya başlıyor ondada silkeleme gibi bi olay yok silkelemeden kastın ne ki?O zaman SS motorlarda da adamlar motora yatmasın üzerinde kazık gibi dikilsin öyle hız denemesi yapsın öyle mi :mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------
Sizin motordan kullanmadım kusura bakmayın, ama arabam maksimum gücünü 6400 devirde üretiyor 6500 devirde kesici var, sizin motor da maksimum gücünü 9000 de üretiyor. Devir kesici arabayı silkeler bilirsiniz, motorunuzda silkeleme yoksa o devir kesici değildir.
O zaman SS motorlarda da adamlar motora yatmasın üzerinde kazık gibi dikilsin öyle hız denemesi yapsın öyle mi :mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------
Sizin motordan kullanmadım kusura bakmayın, ama arabam maksimum gücünü 6400 devirde üretiyor 6500 devirde kesici var, sizin motor da maksimum gücünü 9000 de üretiyor. Devir kesici arabayı silkeler bilirsiniz, motorunuzda silkeleme yoksa o devir kesici değildir.
nasıl yani motorumu sallayacak kesiciye girmesi için benim motorum 10500 devirde giriyor dındındındındın sayıyor ama silkeleme falan yok. ayriyetten arabamdada 7 bin devirde saydırmaya başlıyor ondada silkeleme gibi bi olay yok silkelemeden kastın ne ki?