Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar ben driftimin gidonunu yükseltmek istiyorum, benim vücut yapıma gidon biraz aşağıda kalıyor. Ama 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum çok sıkıntı yok. İçinizde diriftin gidononu yükselten varmı? Veya nasıl yapıldığını bilen. Gidon boru olmadığı için nasıl olacağını merak ediyorum. Hoşçakalın.

mondial sitesinde drift 3500 tl fiyatı var ama bayilerde hepsi farklı fiyat çekiyor en ucuz ne kadara alabiliriz ?

arkadaslar drift kullanıcısıyım motoru nasıl yere basarım hangi videlardan oluyor sökme işlemi

Peki yeni alındıgında ön amortisörlerde hafiften tak tak diye ses yapıyor gibi normalmidir bu durum vurması veya bana öyle geliyor

Motosikleti
Henüz yok.
Peki yeni alındıgında ön amortisörlerde hafiften tak tak diye ses yapıyor gibi normalmidir bu durum vurması veya bana öyle geliyor

diskinizin civatasını kontrol edin, gidon kollarının civatasını kontrol edin,maşa somun civatasını kontrol edin, gevşemiş civatanız olabilir.

Canlandıralım ya şuraları bi güzel yıkadım bugün motosikletimi cilaladım, wd40 ladım . Çok farklı şeyler arıyorum motosikletim için he bu arada devir göstergesinin bi ışığı söndü bunu oto elektrikçiler yapar mı ? Bir sıkıntı olmuyor ama sevmiyorum öyle eksik çıkık olmasını.

ampuler bunlar olması lazım ya soketinden gevşemiştir yada soketin bağlı olduğu kablo kopmuştur

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:40 ----------

peki yedegini yapar mi anahtarcilar

evet yapıyorlar ben 5 tl den yaptırmıştım 2 tane ben anahtarımı kaybettim bulan yürütmez inş motoru :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:43 ----------

sorun degilde . egzantrik zinciri onemli bisey mi pahaliya patlar mi bize ?

o km deki motorun egzantrik zincirinde problem olmaması gerekir sürtme sesi bendende geliyor nedeni ise egzantrik zinccir gergisi içeride bir plastik parçayı itiyor plastik parçada zincire sürterek zinciri geriyor

parça bu o yuvarlak parça içinde yay var zincir bolaştıkça önündeki plastik parçayı itiyor e zincirde döndüğü için plastik parçaya sürtüyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------

Buda bizim emektar ilk resmi staj yerinde öylesine çekmiştim 2.resim eski ama olsun 1 aylık filandır :)

Son düzenleme:
Bugün 2000 bakımını yaptırdım motorun bir dahaki bakım 4000'de
2000 kilometre kafam rahat :)

[url]http://i.hizliresim.com/P5NZq8.jpg[/url]

[url]http://i.hizliresim.com/7odrbP.jpg[/url]

ampuler bunlar olması lazım ya soketinden gevşemiştir yada soketin bağlı olduğu kablo kopmuştur

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:40 ----------

evet yapıyorlar ben 5 tl den yaptırmıştım 2 tane ben anahtarımı kaybettim bulan yürütmez inş motoru :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:43 ----------

o km deki motorun egzantrik zincirinde problem olmaması gerekir sürtme sesi bendende geliyor nedeni ise egzantrik zinccir gergisi içeride bir plastik parçayı itiyor plastik parçada zincire sürterek zinciri geriyor

[url]http://i.hizliresim.com/yP1rL7.jpg[/url]

parça bu o yuvarlak parça içinde yay var zincir bolaştıkça önündeki plastik parçayı itiyor e zincirde döndüğü için plastik parçaya sürtüyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------

Buda bizim emektar ilk resmi staj yerinde öylesine çekmiştim 2.resim eski ama olsun 1 aylık filandır :)

[url]http://i.hizliresim.com/yP1r3a.jpg[/url]

[url]http://i.hizliresim.com/58X1LM.jpg[/url]

drifti olan başka bir arkadaşınkine baktım eski model aynı ses onda da var içim rahatladı valla...

yarın 500 bakıma gidicem ama motor şuan 525 kmde gidecen kadar 550 olur bi sorun olmaz heralde :D

anahtarın yedeğini bende yaptırdım da depoyu çok zor açıyor bide başka bi anahtarcıdan çektiricem bakalım faydası olur belki

Son düzenleme:
drifti olan başka bir arkadaşınkine baktım eski model aynı ses onda da var içim rahatladı valla...

yarın 500 bakıma gidicem ama motor şuan 525 kmde gidecen kadar 550 olur bi sorun olmaz heralde :D

anahtarın yedeğini bende yaptırdım da depoyu çok zor açıyor bide başka bi anahtarcıdan çektiricem bakalım faydası olur belki

O bakım 500 bakımı değil kitapçıkta 500 - 1000 yazar, yani 500 ile 1000 km arasında her hangi bir kilometrede gidebilirsiniz bakıma.

Sonra 2000 bakımı mı var ?

olsun ben şimdiden gideyim o yağın siyahlığını görünce canım sıkılıyor :pale::cat:

2000 Bakımı
4000 Bakımı
6000 Bakımı şeklinde gidiyor :)

Ben ilk yağımı kendim motor 100 kilometre'de iken değiştirmiştim ve 500 - 1000 bakımına 990 kilometrede gitmiştim.

Motoru bırakıp gitmiştim bakmadım, ama ilk 100 kilometrede motordan boşalttığımız yağ yağ değildi bildiğiniz ayçiçek yağıydı bilseydim bu kadar dandirik olacağını 100 km bile tutmazdım mototda.

Bugun gittim servise yagi degistirdik ama bende motul 5000 10w40 vardi usta onermedi onumuz yaz bu ince kalir dedi motul 5100 15w50 koydu bilmiyorum belki 10w50 de olabilir.Ama cok super bi bakim yapti izmirde olan varsa oneririm...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar