küçük bir kaza sonucu motorda bir kaç parçanın değişmesi lazımdı. Bu nedenle servise gittim. Serviste yaşlı bir amca vardı. 2 yıl kullandım şöyle motor böyle motor derken bende sordum çok yakıyor bu motor diye. senin motorun subap ayarı bozuk dedi. Daha 1 aylık dedim. Ben drifti 0 aldığımda getirdim ayarlattım dedi. Nasıl olsa 10 lira ayarlatalım bakalım dedim.
Bu arada bu yaşlı amca benim motor hiçbir zaman 3 litre bile yakmadı dedi. ben 3,5 tan aşağı düşmedi diyince, yok mümkünatı yok vallaha dedi

Adam kask, mont, pantolon dizlikle geziyor ilçede. Altında da hondanın araba gibi büyük bir motoru var
adam bir de motordaki geri dönüşüm bilmem nesi var benzin deposunun altında. Ondaki boruların içini silikon ile doldurdu. Artık motor sarsıntısız çaışıyor. ısınınca stop etme sorunu bitti. 2 kişi rüzgarda 110 yapar oldu. Alt devirlerde gaz yemesi daha güzel oldu. İnşallah maşallah yakıtda düşmüştür.
Devir saati dijital okuyuculuymuş, garantiden onun okuyucusunu da istedi. Ama km sayacı bozuldu bu sefer. 9 km 900 metreye kadar sayıyor, sonra dönmüyor. Elimle sıfırlıyorum yine 9,9 da kalıyor.
önceden motul 15-50 vardı. Maddi sebeplerden ötürü 15 liralık bir yağ aldım. Vites geçişlerinde bariz belli oluyor yağ kalitesi.
zinciri benzin ile resmen yıkadım, sonra da yağladı. Benzinle yıkamanın yıpratıcı bir etkisi var mıdır?
Servisten 120 liralık parça almıştım. 15 lra da kargo parası istedi. Servis sattığı parçadan nasıl kargo parası ister arkadaş. Mondial yollamıyormu bu parçayı zaten ona.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------
Akın, geçenlerde her 1000 km de bir buji değişmeli gibi bir şey yazmıştın. Sen hakikaten 1000 km de bir buji mi değiştiriyorsun? Ustaya sordum ngk yanana kadar bin dedi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------
Hava filtresini de köpek dalamış gibi yaptı adam. Yırtık pırtık oldu şimdi. Ama eskiden 2000 devir altında gazı çok açınca stop ediyordu, şimdi etmiyor. Subap ayarından sonra hava-rolanti yapacan mı dedim. Gerek yok dedi yapmadı.