Benim saat te öyle bazen iki de başlıyor bazen oniki de. Saat var ama bi halta yaramiyor. Şu motor da tek kronik arıza km saati. Gerçi birçok çin malın da aynı arıza var. Saatin kablosunu uzatıp direkt aküden alsam mis gibi olur aslında

satilmazsa benim motor cafe racer tarzı yapabilirim belki mdf parçası var evde aslında bayramda ondan sele mi kapsam ki ?

bu arada yağı bin km de mutlaka degistirmeye bak debriyaj vites feln hep aynı yağ da çalıştığı için yağ simsiyah olup özelliğini kaybediyor. Motorcu ya sordum ben 20-50 yağ koyuyorum nasıl dedim sen ne yapıyorsun dedi

bakalım test ediyorum bence bu motor da yağın cinsinden ziyade km si önemli parcalanincaya kadar devam

3 bin km dir bu yağı kullanıyorum sıkıntı yok ;-)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------
On amortisörlerin tekini soktum. Amacım yaglamak değil alcaltmakti

ama üst civatasini sokemedim alttan soktum içindeki yağ simsiyah tı ve toz toprak vardı içinde. Daha 3-4 bin km de felan di şimdi ne haldedir kimbilir. İçinden cikarttigim yağ kadar 15/50 yağ koydum sertleşti amortisör biraz

aslında komple söküp bakım yapmak gerek ama ınan ugrasasim gelmiyor civatalar çok çabuk yalama oluyor korkuyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------
Estağfurullah ne çırağı ben de kendim internetten okuyarak veya deneyerek öğrendim birde sanayide arkadaş vardı motor tamircisi subap ayarını felan ondan öğrendim bir ara hep beraber takiliyorduk akşam giderdim onun yanına gece bire ikiye kadar ya araba tamir ederdi ya da şahin doğan yaylari kesiyordu oylelik arada yardım ederdim. Ama video çekerim karbüratör temizlerken. Anahtar bulursam ilk isim subap ayarı olacak ama.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:58 ----------
Sana zahmet motor beşbin devirde beşinci viteste giderken sallama yapıyor mu bi bakarmisin ? Ben aldığımda bile vardı bu sorun karbüratör sorunu belli de diğer motorla r da da var mi merak ettim
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------
şimdi geçen gittiğimden başka bir motorcudan geliyorum geziyordum geççerken devir saatinin telini sorayım dedim. devir telini aldım subap ayarını sordum elle mi ayarlıyorsun yoksa sentille mi dedim elle olmaz şim le ayarlıyorum dedi kaça kaç yapıon dedim 15-20 ded :sunny: çok değil mi dedim durdu laf sokacaktı heralde bi suskunluk oldu

ben başka motorcuda yatırdım 0.5 e ayarladı dedim supab yakarsın dedi. neyse devir teline 10 lira bayıldım elimde yirmi lira vardı yaparsan yirmiye anlaşalım dedim. şimdi olmaz motor soğuk ken olması lazım ayrıca karbüratör temizlenecek hava filtresi temizlenecek tek subap ayarıyla olmaz dedi neyse tamam dedim çıktım. yolda giderken iyiki yaptırmamışım dedim ya o ne öyle 15-20 champion marka buji varken 16 numara ıle sökebiliyordum bujiyi o zaman motoru senteye getirip subap ayarına bakmıştım iki tane jilet girmiyordu arasına. bu adam dört jilet girecek ayarda yapacaktı :cyclopsan