arkadaşlar merhaba uzun süredir süren sorunlarımı sizinle paylaşıp bilginize danışmak istedim
benim uzun zamandır arka salıncak milinden kaynaklı olduğunu öğrendiğim gacırtı sesleri var motorda çukurdan geçtiğimde olsun bozuk yolda olsun motor yaylandıkça bi gacırtı gucurtu oluyor servise gittim arka salıncak milindendir dedi wd40 sıktı kesildi ancak yaklaşık 2 hafta sonra yine az az başladı gacırtılar bu sorun sizdede varmı ve nasıl çözebilirim?
birde motor sarsıntılı çalışıyor yani demek istediğim rolantide ayaklıktayken arka stop sallanıyor titreşimden.dediler motor blok civatalarındandır diye sıktım yine aynı sorun devam ediyor nasıl desem şimdi gidiyorum yolda debriyajı sıkıp dönüyorum o ara boşta kalınca böyle bir sarsıntı oluyor sanki pancar motoruymuş gibi patpatpat gidiyor ayak koyma yerlerinden dahi hissediliyor sarsması.koyuyorum ayağa rolantide yine aynı sarsıntı bi türlü çözemedim sizce nedendir yardımcı olursanız sevinirim.[/QUOT
kauçuklu gres al yağcıdan ve ya benzinliklerde satılıyor genelde. ben yağcıdan aldım bir avuç kadar kartona koydu para da almamıştı benden. koyu yeşil renkli yapışkan bir yağ. suya dayanıklı oluyor. arka mafsalı sök birleşme yerlerine yani vidaladığın yerlerin içine vs güzelce sür (önce wd-40 ile felan temizlersen iyi olur). güzelce sık taşan yağlarıda bir bez yardımıyla alırsın. o bölgeyi basınçlı su ile temizleme. titreşim olayı karbüratör hava ayarından da olabilir sübaplardan da başka bir ustaya göster belki çözüm bulabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:50 ----------
arkadaşlar ben mondial superboy 100 aldım . prince alacakken tipinden dolayı superboy aldım ancak ön ve arka fren kampana olduğundan fren sıkınca 50-60 km hızlarda önu arkası ayrı oynuyor yani durmuyor meret . prince modelldeki ön disk durduruyormu?
bende deluxe var önü disk frenli prince ile aynı. gayet güzel durduruyor bende