Mondial Mondial 100 MG Prince Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Benim motordanda bu tip bir ses geliyor , km den diye düşündüm ve civatalarını iyice sıktım , ses kesilmedi , daha sonra ön tekerlek te bir boşluk hissettim bundandır diye düşündüm ve rulmanları (ORS) değiştirdim ses yine var , sürat 60 ı geçince çoğalıyor , nedir bu acaba ? rölantide hiç yok !.
Motor 5-6 bin km'den eskiyse subab ayarı istiyodur.

Subap ayarı 400 km önce yapıldı , hatta bir çıt sesi geliyordu alışacak dediler ve o ses şimdi yok oldu , bu ses uğultu gibi bir ses , acaba arka teker rulmanı olmasın ?

Subap ayarı 400 km önce yapıldı , hatta bir çıt sesi geliyordu alışacak dediler ve o ses şimdi yok oldu , bu ses uğultu gibi bir ses , acaba arka teker rulmanı olmasın ?
Vites boşta durduğunuz yerde motora gaz verirken devir yaptırırken var mı bu ses ?

Iki gün önce far ampulünü değiştirdim. Yeni taktığım ampul ile eskisi arasında daglar kadar fark var. Ağırlıgı bile farklı.
Akşam eve giderken far açık mı yoksa kapalı mı fark edemedim. O derece kötü. Uzunları daha yakını aydınlatıyor :)
Bu sabah gidip başka ampul ile değiştirdim. Akşam birde bunu deneyeceğim.

uzunlar yakını aydınlatıyor demişsin ters takmış olmayasın ? gerçi bi fark olmaz ampul dandikse ama..

Almışken kalite bişey alda sonra başın ağrımasın. En gerekli olduğu zaman bozuluyorlar. zaten satmak için sebep arıyorsunuz :)

Almışken kalite bişey alda sonra başın ağrımasın. En gerekli olduğu zaman bozuluyorlar. zaten satmak için sebep arıyorsunuz :)

Hatta 2000 liradan satışa da çıkardım. İsteyen olursa ekstralarını çıkarıp 100 lira aşağıya vereceğim.
Aslında fiyatı bilerek yüksek tuttum. Acaba bu fiyata alan olur mu diye.
Bu yaz sonuna kadar kullanıp, ondan sonra satmayı düşünüyorum.

Bu arada ampulü değiştirdim, daha iyi oldu ama yinede eskisi gibi değil.

Motosiklet değiştirme konusunda kararımı verdim.
Bunu daha büyük bir makine ile değiştirmek yerine, eski motosikletim olan bir cub ile değiştirecegim.
Nasıl olsa sürekli şehir içi kullanıyorum. Titreşim beni debriyajlıdan soğuttu.

Karar senin iyiyi kötüyü sen biliyorsun en azından tecrubelisin. Seni daha büyk hacimli bir motordan almayı vazgeçtiren neden ne acaba ? Bende benim cubtan çok sıkıldım canımı sıkan sesler gelmeye başladı çok titremeye başladı. Ama yeni bir motor için durumlar hiç uygun değil

Cub'ın rahatlığı ve pratikligini özledim. Hatta belki scooter bile alabilirim.

Innova ya da crypton...

---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:29 ----------

Bakalım bu prince'den ne kadar zarar edeceğiz. 500 lira gibi bir zarar bizi bekliyor herhalde.

Bindiğine sayarsın takas olarak kullanırsın bi şekilde kendini avutursun :)

Aynen öyle. 300-500 lira zarar elbette olacak. Bu beklediğim bir şeydi zaten.
Bu gün eski cub'ımı kullandım. Yaklaşık 50 km. Onda el uyuşması yok ama kalça uyuşma problemi oluyor :)
Bende her şeye kusur bulan ihtiyarlar gibi oldum :) Eğer cub alırsam, bu sefer kaliteli bir model almayı düşünüyorum.

Basen bölgesindeki istenmeyen yağlara 1'e1 çözüm :) bu konularda japondan şaşmıcaksın abi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar