Ben ufak ayarlar için bile servise gidiyorum. Ama sizin söylediğiniz gibi bu tip şeyleri kendimiz yapsak olurmu diye servise sordum, onlarda bizim bakım yapmamız daha iyi olur, kaşe, imza falan atıyoruz, en azından bir problem olursa servis periyodik bakımını yapmış, parçalar garanti kapsamında olur demişti. 1000 km'de servise gitsen daha iyi olur derim. Ama yinede sen bilirsin. Benim motor 1400 km'de, lastiklerini hiç beğenmiyordum, bugün İRC marka tubeless lastik taktırdım, ön lastiği 2.75 - arka lastiği 90 olarak değiştirdim. Yol tutuş çok fark etti, sanki farklı bir motora biniyor gibi oldum, motor sesi hariçGörüntüde bayağı iyi oldu, tavsiye ederim, fiyatıda ön arka toplam 110 tl.
Hayrola niye yattı motor ?Bu günkü Kozan gezisinde 160 km yol yaptık. Böylece 1100 km'yi geçti.
Yarın yagını değiştirecegim. Zaten makina sola yattı, ayna kırıldı. Yarın yag ile beraber aynayı da değiştiriyorum.
Hayrola niye yattı motor ?
Geçmiş olsun sende bişey yok ya ?
Çok dik bir yere çıkıyordum. O kadar dikti ki 2. viteste çıkamadı. Bende 1. vitese atayım derken, motosiklet boşa geçti.
Ön fren sıkılı vaziyette 5-10 metre geriye doğru kaydım. Arka freni tutmaya gerek yok diye düşündüm.
Hesaba katmadıgım birşey vardı, motosikletin ağırlıgı. Taşıyamadım ve bıraktım.
Ayna yere degecek kadar sert düşmedi ama yokuş yukarı olduğu için, yere degdi herhalde.
Sonuç kırık bir ayna ve boyası zedelenmiş bir koruma demiri ayrıca çizilmiş bir karizma
Yuvarlak ayna almayı düşünüyordum zaten. Bu da bahane oldu.
güven abi geçmiş olsun. cross mu sandın nettin prens'ini![]()
Sorma Ugur, vites geçmeyince, solugu asfaltta aldım. Bununla beraber 2 trafik kazası, 3 yatırma vakası yaşadım.
Hiçbirinde çizik bile yok çok şükür.
Bu arada bir vaka daha olmuştu ama kaza mı desem, sakarlık mı desem bilemedim.
Beni sıkıştıran bir arabadan kurtulayım derken, nasıl becerdim bilmiyorum ama bacagımı egzoza yapıştırdım.
En zararlı vaka buydu. Pantolonum eriyip bacagıma yapışmıştı. O derece yani.
Var mı tanıdık, iyi bir hoca?
Ona değilde sağ ayak ile motora arabaya binme besmele ile çalıştırma gibi huylarım var.
aman abi dikkat et kendine valla bu aralar şansızlıgınız bahtsızlıgın ustunde.. dıkkat et
anlamam abi hacı hoca işinde.. inanmam pek bu tur olaylara yok kursun dokmeymıs falan
tabi inanç meselesi, gidilebilir.. bu arada inanç meselesi falan dedik de biz de müslümanız elhamdülillah. yanlıs anlamayın dıye dedım
![]()
Hayat sizlere güzel valla : ) Ön cam ybr'den alıntı değil mi çok güzel uydurmuşsun.