Mondial Mondial 100 mfh (Cup) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

F54

erdem bu motor mekanik olarak arıza vermez ama kaporta olarak şansın yoksa benim gibi 13000km de satmaya adam arasın.

---------- Post added at 16:41 ---------- Previous post was at 16:36 ----------

motoru sattığımda işte bu haldeydi tertemiz motoru 1100 tl ye sattım eğer bu patlamalar olmasaydı daha cub a biniyordum

Şuana dek lastik patlaması ve bezin bitmesi dışında yolda kalmadım . Memnunum yani motordan. Ama birşey söylemeden geçemiyecegim çin mali çin mali diyolar sadece bakımlarını zamanında yapılırsa uzun süre bınilebilir şuan 15 bin km felan .

F54

arka lastik tubeless oluyor içlastikli lastik ile yolda kalmak çok basit çivi girse yolda kaldın ama tubeless e girse lastikçiye gidene kadar inmiyor.

Merhaba arkadaşlar
Size bir sorum olacak. doğru topiktemiyim bilmiyorum ama genede sormak istedim.
Şehiriçinde binmek için 2009 Mondial UKH aldım motor temiz gibi görünüyor. Ancak ivmelenirken yarı otomatik şanzumanın ordan ta-ka-ta-ka-ta-ka diye bir ses geliyor. ordaki dişlilerden biri eğrilmiş gibi. Tamirciye götürdüm debriyaj dişlisi yada diğer dişlilerde kırık olabilir dedi.
Diyelimki böyle bir sorun varsa max- min kaş civarında masraf açabilir. Fikir belirtebilirmisiniz
Teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar
Size bir sorum olacak. doğru topiktemiyim bilmiyorum ama genede sormak istedim.
Şehiriçinde binmek için 2009 Mondial UKH aldım motor temiz gibi görünüyor. Ancak ivmelenirken yarı otomatik şanzumanın ordan ta-ka-ta-ka-ta-ka diye bir ses geliyor. ordaki dişlilerden biri eğrilmiş gibi. Tamirciye götürdüm debriyaj dişlisi yada diğer dişlilerde kırık olabilir dedi.
Diyelimki böyle bir sorun varsa max- min kaş civarında masraf açabilir. Fikir belirtebilirmisiniz
Teşekkür ederim

sorun debraj balatalarında ise 50 tl civarı birşey tutabilir tahminim.

Şu Mondial 100 MFM yada 100 KM tam otomatik cub'ların şanzımanı nasıl çalışıyor birisi lütfen açıklayabilir mi ? Mondial'in yedek parça sitesini kaç kere karıştırdım resimlere baktım hiç bişey anlamadım, sadece 2 vitesliymiş onu anladım, nası vites değiştiriyo acaba ?

Şu Mondial 100 MFM yada 100 KM tam otomatik cub'ların şanzımanı nasıl çalışıyor birisi lütfen açıklayabilir mi ? Mondial'in yedek parça sitesini kaç kere karıştırdım resimlere baktım hiç bişey anlamadım, sadece 2 vitesliymiş onu anladım, nası vites değiştiriyo acaba ?

Rc arabalar gibi belli bir hızdan sonra geçiyodur 2. vitese. Manuelden pek memnun değilsin sanırım :)

Rc arabalar gibi belli bir hızdan sonra geçiyodur 2. vitese. Manuelden pek memnun değilsin sanırım :)
Yoo memnunum ama merak iyidir, öğrenmek iyidir. Bu arada debriyajla işim var çünkü uzun süre tam gaz rampa çıkınca debriyaj kokutmaya başladı benim hyena. 8 bin'e yaklaştı motor. Debriyajı değiştirmişken yarı otomatik yapayım diyorum çift debriyajlı.

Yoo memnunum ama merak iyidir, öğrenmek iyidir. Bu arada debriyajla işim var çünkü uzun süre tam gaz rampa çıkınca debriyaj kokutmaya başladı benim hyena. 8 bin'e yaklaştı motor. Debriyajı değiştirmişken yarı otomatik yapayım diyorum çift debriyajlı.

Kolay olur mu aceba çift debriyaja çevirmek şüphelerim var.

Arkadaşlar bu makinanın bujisini ortalama kaç km'de bir değiştirmek gerekir?

Ben Bosch'un motor yağını kullandım en son. Hiç memnun kalmadım. 500 km'de Castrol ile değiştirdim.
Fakat tavsiyene uyup, yarın Bosch marka buji ile değiştiririm.
Son zamanlarda çok yakıt yakmaya başladı da, belki bujidendir diyorum.

Bu ne yaw.? Gerçekten Camgöz Motor'dan aldım. Cup için motor yağı ver en iyisinden olsun dedim. Adam bunu verdi. Bende eve gelip motosiklete kattım.
Üstelik o yağla 500 km'ye yakın kullandım. Cahillik kötü şey :pale:

10 liralik motosiklet yagindan cok bisey beklememk lazim ama ucuz yag alacaksan bilindik bir petrolcunun 10 liralik benzinli araba yagini alsan bile bu cakma motosiklet yaglarindan daha iyi performans verir.

10 liralik motosiklet yagindan cok bisey beklememk lazim ama ucuz yag alacaksan bilindik bir petrolcunun 10 liralik benzinli araba yagini alsan bile bu cakma motosiklet yaglarindan daha iyi performans verir.

Ben ucuz yağ istemedim ki..
En iyisi hangisi ise onu ver dedim. Elinde Castrol veya Shell türü yağlar olmadığı için bunu verdi herhalde.
Ama durumu izah etmesi gerekirdi. Sonuçta başka yerden daha iyi bir yağ bulabilirdim.
Halbuki çok da iyi-dürüst adama benziyor ama :sunny:

Mengu, kendi ustama buji degistirecegimi söyledim. Mutlaka 'ngk' al dedi.
Ngk, Bosch'a göre daha pahalı. Ne kadar performans farkı olabilir ki arada?

Çok fark etmez ben cub'uma 3 liralık bosch buji takıyorum tek marşta alıyor yakıt tüketimi de çok makul, tabi bujiyi milimetrik ayarladım sentil ile 0.7mm'e ayarladım tırnağını.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar