1-Sıfır aldım.
2-Sene değilde 9 ay olmuştur.
3-2500 kilometredeyim.
4-Daha önce yine Mondial'in 50cc'lik skuterini kullanmıştım.
5-Şehirde kullanıyorum kulllanma amacım işime gidip geliyorum ve çarşıya skuterle gidip geliyorum şehiriçi kullanım çok ideal. Ayrıca tatillerde karacabey-susurluk arasında yolculuk yapıyorum.(40 kilometre)
6-Hızlı ile yavaş arasında kullanıyorum. Her gün mutlaka üstüne biner gezerim çok keyiflidir.
7-Ustaya emanet ederim açıkçası elim pek yatkın değildir tornavidaya felan.
8-Kitabına uyarım kulaktan dolma bilgilere inanırsak işin içinden çıkamayız her kafadan farklı bir ses çıkıyor.
9-En sevdiğim özelliği ayak koyma yeri ve sele altı bagajı geniş. Sele altı bagajına bir kask ve mont sığdırıyorum ayak koyma yerinede her türlü şeyi taşıyabilirsin. Gerçekten geniş bu yönüyle çok güzel.
10-En sevmediğim özelliği boyum uzun olduğu için uzun süre kullanımlarda bel ağrısı yapıyor. Gidon biraz aşağıda kalmış bana göre.(boy 1.85cm) aydınlatma farları bir skutere göre yetersiz bende led bir lambayla değiştirdim güzel oldu baya aydınlık.
11-Kirlenmeye bağlı arızalanmayla karşılaşmadım.
12-Parçaya bağlı arızalanma yapmadı. Skuter bana geldiğinde benzin göstergesi sürekli full olarak gösteriyordu. Forumlarda okuduğuma göre bir kaç arkadaşta daha varmış. Motosikleti hiç kurcalamadım zaten usta halletti. Yağ değişiminide 2000 bin kilometrede yaptırdım.
13-Lastiğini değiştirmediğim için bu sorunun cevabını bilmiyorum... :santa:
Bir kaç bilgi kendim vereyim;
artı yönleri;
-ayaklarınızı koyduğunuz yer gerçekten çok geniş istediğiniz eşyaları rahatça taşıyabiliyorsunuz.
-sele altı bagajına 1 kask ve yazlık bir mont sığdırabiliyorsunuz. genişliğini siz tahmin edin.
-motosiklet hafif yolda güven veriyor.
-sesi tok etrafta gezinirken diğer insanları rahatsız etmiyor.
-şehiriçi kullanım için ideal. düz yolda gazlayıp en fazla 80 yapabildim. artçıyla birlikte olursa 60 km/h.
eksi yönleri;
-uzun boylu arkadaşlar için(ben 1.85) uzun mesafe yapmanızı çok zorunda kalmadıkça tavsiye etmem. kollarınız ve omuzlarınız aşağıda iki büklüm sürmek zorunda kalırsınız.
-bir seferde 50km'den fazla yol yapacaksanız üstte yazdığım sorunları her arkadaş yaşayabilir.
-farları gece yolculuklarında yetersiz geldi, led bir lambayla değiştirebilirsiniz.
-sıfır aldığım scooter'ın benzin gösterge paneli bozuk çıktı sürekli benzini tam dolu olarak gösteriyor.(sanırım fabrika çıkışlı hata, okuduğum forumlarda bu sorunu herkes yaşamış.)
kısaca özet geçersek şehiriçi kullanım için ideal, uzun yollarda yolculuklarınız rahatsız hale gelebilir. ayrıca çinli deyip geçmeyin gerçekten sağlam. verdiğiniz parayı hak eder mi? evet eder.