boy 1.80 kilo 70 sıkıntı olur mu ki![]()
Japonlar fiyat olarak aptal yerine koyuyor hadi ona eyvallahda çinli yolda gebersen banane diyor onu nasıl yapacaz? Çinlide kalite standardı yok hintlide yine az çok var. Çinliye istediğin kadar bak şansın yoksa dağılıyor japonu 9 bin kmdir bakıma sokmuyorum o nasıl olacak?
Anlatmak istediğimi gayet iyi anladın basit espirilerle laf ebeliği yapıyorsun.Senin amacın millet çinliye yönelsin japon fiyat düşürsün ama umduğun gibi olmuyor malesef. Heronun hunk modeline bak 5 yıl garantiyi dayadılar az bucukta sattılar 6 bine yaklaşmış fiyatı. Senin zihniyetinle japon değer kaybetmez kalitede kaybetmez ama çinli çinli olarak kalır fiyatta japonla yarışır.Olabilir, yani bir deneyin derim ama buyuk olasilikla motor altinizda ufak kalacaktir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:51 ----------
Japonla sizin tabirinizle yolda gebersen helva mi yapiyorlar pesinizden konu komşuya mi dagitiyorlar?
Anlatmak istediğimi gayet iyi anladın basit espirilerle laf ebeliği yapıyorsun.Senin amacın millet çinliye yönelsin japon fiyat düşürsün ama umduğun gibi olmuyor malesef. Heronun hunk modeline bak 5 yıl garantiyi dayadılar az bucukta sattılar 6 bine yaklaşmış fiyatı. Senin zihniyetinle japon değer kaybetmez kalitede kaybetmez ama çinli çinli olarak kalır fiyatta japonla yarışır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:00 ----------
Şu fiyata bak , sırf şeklinden dolayı çok satılan bir model. Yakında bunlara yüz vere vere pahalı dediğimiz ybr cbf gibi japonlardan daha pahalıya sattıracaksınız zaten yaklaşmışlar arada fark kalmamış.Ama kıyas yaparsan cbf kim z one kim kıçı başı ayrı oynayan güven vermeyen bir model.Bu sadece örnek yanlış anlama, sıfır fiyatıyla çinlilerin tutulan nispeten kaliteli sayılan motorları para tuzağı başka birşey değil..:mrgreen:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-fazilet-motor-dan-yeni-z-ones-farkiniz-olsun-160663157/detay
Laf ebeliği demeyelim derken bile laf ebeliği yapıyorsun yazdığın yazı baştan aşağı laf salatası.. Yeni başlayacak birisi illa sıfır olsun paramda yok diyorsa,birazda olsun işimi şansa bırakırım diyorsa sıfırı 3 4 bin tl arası olan alınabilecek çinlisi hintlisi belli zaten. Ben en azından kaliteyi savunuyorum senin neyi savunduğun belli değil. Bu metal yığınlarını alıp alternatif olarak görmeseydiniz şimdiye kadar piyasada kaliteli ve ucuz alternatifler görebilirdiniz. Ama okadar çok sattıki adamlar nasıl olsa ucuz herkez alıyor mantığıyla yığınları dayatmaya devam ediyorlar.Ucuz ama kaliteli olmayan motorlarla mutlu oluyorsanız devam edin. Kaliteli ve ucuz olduğu zaman bende sizin gibi tavsiyeye başlarım elbet.Yok biz ona basit laf ebeligi demeyelim de anlayacaginiz dilden sizin dilinizden size meramimi anlatmaya çalışıyorum diyelim. Kaldi ki benim marka takintim yok, sonucta benim cebime para girmiyor burada birilerini yerip birilerini overken dikkat etmissiniz madem takipcim olarak sunu da farketmis olmalisiniz ki cibif ve yibir dışında japonlarin modellerine bu denli bir fiyat elestirisi yapmiyorum. Bana gore hakli olani da haksiz olani da burada forum kurallarina uygun olarak yaziya dokuyorum. Siz markacilikta nerdesiniz fanboy musunuz yoksa yazdıklarım uzmus belli ki sizi?
Laf ebeliği demeyelim derken bile laf ebeliği yapıyorsun yazdığın yazı baştan aşağı laf salatası.. Yeni başlayacak birisi illa sıfır olsun paramda yok diyorsa,birazda olsun işimi şansa bırakırım diyorsa sıfırı 3 4 bin tl arası olan alınabilecek çinlisi hintlisi belli zaten. Ben en azından kaliteyi savunuyorum senin neyi savunduğun belli değil. Bu metal yığınlarını alıp alternatif olarak görmeseydiniz şimdiye kadar piyasada kaliteli ve ucuz alternatifler görebilirdiniz. Ama okadar çok sattıki adamlar nasıl olsa ucuz herkez alıyor mantığıyla yığınları dayatmaya devam ediyorlar.Ucuz ama kaliteli olmayan motorlarla mutlu oluyorsanız devam edin. Kaliteli ve ucuz olduğu zaman bende sizin gibi tavsiyeye başlarım elbet.
Bence tartışmayı sonlandırmalıyız. Ben sorduğum soruya yanıt istiyorum sadece. Konuyu başka yerlere çekmeyelim lütfen. Ben 0 km motora binmek istiyorum 4 bin Türk Lirası bütçem var. Mecbur çinli alıcağım. Görüntü istiyorum azcıkta. Bence Japonda bu fiyata 0 km bulamam. Beni titreşim ırgalamayacak. Yeni başlayan bir adam titreşimi dert etmez herhalde daha önce titremeyen motora mı bindim sanki. Gerekli bakımı yapacağım zaten .sizden tek istediğim, rica ettiğim şu dur ki; Görünüşü şık, 0 km , okula gidip gelebileceğim bir motosiklet. Lütfen tartışma ortamı yaratmıyalım.
Bence tartışmayı sonlandırmalıyız. Ben sorduğum soruya yanıt istiyorum sadece. Konuyu başka yerlere çekmeyelim lütfen. Ben 0 km motora binmek istiyorum 4 bin Türk Lirası bütçem var. Mecbur çinli alıcağım. Görüntü istiyorum azcıkta. Bence Japonda bu fiyata 0 km bulamam. Beni titreşim ırgalamayacak. Yeni başlayan bir adam titreşimi dert etmez herhalde daha önce titremeyen motora mı bindim sanki. Gerekli bakımı yapacağım zaten .sizden tek istediğim, rica ettiğim şu dur ki; Görünüşü şık, 0 km , okula gidip gelebileceğim bir motosiklet. Lütfen tartışma ortamı yaratmıyalım.
Japonlar fiyat olarak aptal yerine koyuyor hadi ona eyvallahda çinli yolda gebersen banane diyor onu nasıl yapacaz? Çinlide kalite standardı yok hintlide yine az çok var. Çinliye istediğin kadar bak şansın yoksa dağılıyor japonu 9 bin kmdir bakıma sokmuyorum o nasıl olacak?
Merhabalar, uzun süredir motor almayı düşünüyorum. Fakat bütçeyi fazla zorlamak istemiyorum.
Ekipman parası dışında 4000 TL'ye yakın bütçem var.
Görünüşü güzel, 4-5 ayda sıkmayacak, okula yaz-kış gidip gelebileceğim (yaklaşık gidiş geliş 22 km.), hem de çok sıkıntısı olmayan 0 km bir motor arıyorum.
Aklımda MONDİAL VULTURE var.
Mondial Vulture'u nasıl bilirsiniz?
Başka motor önerileriniz var mıdır?
Sen kimsin beni ne kadar tanıyorsun? Kaza konumu okumadan ileri geri konuşup haddini aşma. Ben motoru son sahibi olmak için aldım bir süre sonra satmak için değil .Kazadan sonra dayanıklılık testi yapıyorum keyfimin kahyasımısın paramın seceresini sen mi tutuyorsun?. Konuda krenajları sök stunt model yap kazası yok diye itele gitsin gibi şeyler söylediler gir bak oku onlara ne cevap vermişim.Orada gebersen banane diyor derken kalite standardlarına önem vermiyorlar insan hayatını hiçe sayıyorlar anlamında söylemiştim. Para sizin can sizin ne alıyosanız alın ben çöpe vermem 2 sene bisikletle gezer birikim yaparım yinede çinliyle hintliyle işim olmaz.Herkezin kendi tercihi kendi tavsiyesi.ben de cok merak ettim yolda geberince japon ne yapiyor?
ayrica motorunuzu 9 bin kmdir bakima sokmadiginizi da gururla soylemissiniz sizi tebrik ederim. sizin gibiler yuzunden ulkede insanlar ikinci el motor alamiyorlar, gelip boyle konu aciyorlar sifir motor alacagim diye.