modifiye yapmak? yardım!

egsoz darbe gelince acılma yapmıştır o yüzden pat pat ses yapar egsozu kontrol et acılan yeri kaynattır yok olmucak gibiyse 80 ytl ye yeni egsoz alacan

bencede cbf250 al en azından altında motor diyebileceğin bişey olur seni tatmin edecektir deli gibi kullanma yavas git tatlı canına bişey olmasın

benim gibi trafikte yarısmaya kalkarsan sonun kötü olur ki ALLAHtan kazam olmadı benim tecrübem var ya senin..

kaza yapmadım allahtan bende. düştüm ama ilk aldığımda yağmurlu zeminde yavaş hızla düştüm ki benim ilk motorum. bir seneyi geçeli bir kaç ay oldu zaten.her allahın günü yağmur çamur soğuk demeden kullandım motoru 15000 oldu...inşallah kazasın belasın kullanırız hepimiz motorlarımızı;)

kardeş modifeye işine bende girdim 125kt'ye neler yaptım neler slinidiri ve

pistonu değştirdim ön ve arka dişliyi değiştirdim farkmı fark sadece 15-20 km

oynadı sadece okadar ne yalan soleyim yakıt 76 bin yakıyordu 79 bine cıktı o

kadar ama yaptığım masraf bence değmez yazk paran cebinde dursun

ya bnce orjinalliğini bozma bende windu,ye yaptım biir anlık bi j,heves sonra adam eskisini arıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaaaaaa. işte..
abi motorunuzu görüntü olarak modifiye edin ne işiniz var mekanik aksamda
benim hussar orjinal sadece görüntü var motorda. ha bide solucan egsoz var.. az ses çıkıyo işime geliyo..
100km yetiyo..

ben cede cok ii bi kara vermişsin bırak motorun rahat oldu şekilde kalsın..dedi gibi üç beş bişi yapdırısın am sonra bide sagı soluyla uraşırsın kii dielim cok uraştın 160 yaptın hızı benim motrcu arkadaş bana da demişti 450 ytl ye 160 görürsün sonra parayı verirsin am düşünn..160 gördün dilem o motoru durdurucak bi frenin o hızda o titresimde dagılmıcak tekerin varmıı

abi! adam nasıl modifiye olur diyo siz ise japon al vs diyorsunuz... adam yazmış herkesin kesesine göre diye...

abi nasihatı vermeyin.. ne istiyorsa onu verin.
motor sevgili gibi oluyo. ayrıl dersiniz ayrılmaz çifteyi yiyene kadar... :D

COQ

Motosiklet Eğitmeni
abi! adam nasıl modifiye olur diyo siz ise japon al vs diyorsunuz... adam yazmış herkesin kesesine göre diye...

abi nasihatı vermeyin.. ne istiyorsa onu verin.
motor sevgili gibi oluyo. ayrıl dersiniz ayrılmaz çifteyi yiyene kadar... :D

Biz o arkadaşın istediğini verirsek,
senden kalın harflerle alıntı yaptığım çifteyi erkenden yer.
Burada bulunanlar, hiç bir motorcu arkadaşın böyle bir duruma düşmesini istemediğinden, abi nasihatı verir.
Abi-abla arayan için burada bol miktarda var.
bela arayan, başka yerde arasın....

Keseye göre modifiye diye bi şey yoktur.
Motora göre modifiye vardır.

yani bana kalsa eksozdan hiç ses gelmesin istiyorum:D
hava filtresi belki diye düşündüm.
peki ön ve arka dişlinin ikisiyle birden oynamak ne gibi bir sonuç çıkarabilir?

ses olmadan performans olmaz.en kolay sonuç veren modifiye işlemi egsoz gazlarının rahat çıkmasını ve farklı silindirlerden gelen basınçlı gazların çıkış esnasında birbirlerine ters basınç yaratmamasını sağlayarak (çözümü headers) olur.hava filtresi de basit işlemlerden biri.bunun dışında yapılacak bir sürü şey var.kapak taşlayarak yanma odası hacmini küçültürsün sıkıştırma oranını yükseltirsin.aşırı besleme sistemlerini kullanabilirsin örneği turbo.motorunu hafifletebilirsin.ağır parçalar yerine titanyum,karbon,aliminyum gibi parçalar kullanarak hafifletirsin.performans filtreler kullanabilirsin.dişli işlemi sana hiçbirşey kazandırmaz.bi yerden kazanırken bi yerden kaybedersin.ya son hızı yükseltir düşük devirlerde güç kaybı yaşarsın.ya da ilk harekette atiklik kazandırır son hızı düşürürsün.modifiye işi öyle herkesin yapabileceği bişey değildir.bir yerden kazanırken mutlaka bi yerden fire verirsiniz.bunu işin ehli insanlara bırakmak lazım.bana sorarsan da bi kaç beygir için gereksiz bişey.eğer yarışmıyosanız tabi.ayrıca eklenen her modifiye parçası motoru orjinalinden daha çabuk yıpratır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar