modelde kararsızlık

merhaba arkadaşlar.. 2 arkadaş motorsiklet almaya karar verdik. sizlere bir kaç danışıcam konu var. tercih ettiğimiz model de Mondial 125 zn modeli. bu model hakkında görüşlerinizi belitir misiniz.. ayrıca bugün bi kaç bayiye gittim. bunlardan birisi 2008 model yerine elindeki sıfır KM 2006 modeli tavsiye etti ve fiyat olarak da 1100 YTL fiyat biçti. 2006 model olması benim için bi dezavantaj mıdır? 2008 model ile bi farkının olmadığını söyledi bu doğru mu? son modellerinin de 1800 YTL fiyatı var. renk tercihimiz de siyah, 2006 model siyah olmadığı için soru işareti kalıyo kafamızda.. bize yardımcı olur musunuz başka ucuza bulabilicemiz yerler var mıdır.. değerli yorumlarınızı bekliyoruz..

motoru tamire götürdüğümde yada bakıma soktuğumda herkes satsamda kurtulsam diyor.nerdende aldım.biraz daha üstüne koyup daha iyi bişey alsaydım keşke diye duymuştum.yine sizin bileceğiniz iş.tekerlekleride ufak.buda size zorluk çıkartır.2008 yerine 2006yı almanız bence daha mantıklı.hiç bir değişiklik yoktur.yamaha-suzuki-honda-bmw gibi marka olsa üstünüde ver 2008 al derim ama bunda fark edeceğini sanmam.ben yinede bu modeli almayın derim.yeni başlıyorsanız bişey diyemem.iyi bir başlangıç olabilir ilk için.en büyük hatanız ise ortak mal almanız.büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.yok biz hayatta tartışmayız demeyin.zamanla sizde görüceksiniz.demişerdi dersiniz sonra :)

saolsn kardes 2 tane almayı dusunuyoz zen cluba dahil olmak istiyoz tabi kabul ederlersee:) ilk defa basladıgımız içinde vespa tarzında bize uygun baska model bulamadık taa sizin tawsiyeniz ne olur?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sıfır olduktan sonra 2006 modelini seçerdim; çünkü arada büyük fiyat farkı var ve sonuçta aynı işi görecektir. Belki de eskiler daha sağlamdır! Yaş o kadar da önemli değil, önemli olan motorun temiz ve sağlam kalmasıdır. Mağazalar, ellerinde kalan eski modelleri düşük fiyatla elden çıkarmaya çalışırlar. Bu şans her mağazada karşınıza çıkmayabilir; fırsatı değerlendirin bence.

teşekkür ederiz kardeş bide fiyatta anlaşırsak ama kırmızyla yeşil var diyoo biz bide eminönüne bakalım diyoz bu sekilde elde kalan varsa diye sizin bildiğiniz başka yerler varmı?

En güzel tercihi yapmışsın zaten:cat:
Başlayabileceğin en hesaplı ve en şık motosiklet bence de, ayrıca Mondial'in en dayanıklı çıkan motorudur 125 ZN; servislere de sorabilirsin. Arkadaşın dediğinin aksine, tekerlekleri de sınıfındaki diğer scooterlar ile aynıdır.
Nereden mi biliyorum bunları? :) Ben de 2006 model "0" km. bir 125 ZN ile başlamıştım bu işe ve 9000 km. boyunca hiç üzmedi beni. Bakımlarını adam gibi yapıp yağını değiştirdiğin ve motoru hor kullanmadığın takdir de seni de üzeceğini sanmıyorum. Aradaki fiyat farkından dolayı da 2006 modelini almanı tavsiye ederim, sonuçta hiçbir fark yok 2 model arasında. Bir de belki benim hüsnü kuruntumdur ama, benim motor 2006 idi ve çok sağlam çıktı. Belki bu seride gelen motorlar için aynısı geçerli olabilir diye de geçti aklımdan :) Renk olarak da kesinlikle siyah diyorum:bounce:
Şimdiden hayırlı olsun.:rendeer:

Eğer maddi imkanın varsa ve vitesli motosiklet kullanmayı biliyorsan, ben de arkadaş gibi YBR125' i tavsiye ederim sana başlangıç motosikleti olarak. Yamaha'nın Çin'de ürettiği, buna rağmen sınıfının en sağlam ve ekonomik motorudur sonuçta.
Ama yok, illa ucuz bir Çin'li scooter alacağım dersen, Türkiye'de Çin malı motosikletlerde malının en çok arkasında duran yine Mondial'dir. En azından İstanbul'da bu şekilde.

1100 ytl e Jinlun alacak sanırımn arkadaşlar alın alın Bende alıcam ordan :)

1100 e jinlun nerde war? daha mı iyi mondial den aynı motor gibi fark ne?

2 milyara 2.el yamaha yrbler vardı sahibindende.Bence japondan şaşmayın.Çinliye verilen paranın çoğu boşa gidecek

2006 olan motor 2008 den hiçbir farkı olmaz çünkü ruhsatı yeni çıkacağı için 2008 gösterilebilir.ben kanuni aldım 12000km de şimdi hiç sorun çıkarmadı ama bu tür çinlilerde "0"km alırsan baya zarar ediyosun.bide vitesli kullanabiliyosan vitesli al benim askerlik olmasa bende vitesliye geçicem çünkü artık küçük geliyor

12 senedir motosiklet kullanan biri olarak ; Benim Tavsiyem İKİNCİ el De Olsa Bİr çinli Parasına Japon Mesela Ybr 125 yada o türevde bişiler alman.. Çİnlilere Pek Bulaşma KArdeşim.. Olsun Yamaha olsun Adı da yeter kaliteside...

benım kullandığım motor cok ıyı... ybr ye göre de cok cok ıyı bence... mondial mr 150 vulture... şeklı tarzı falan da cok ıyı... bırak da gıdıyım dıyo resmen... 163 cc motor 14 hp... al pişman olmazsın

Mondial MR 150 kullanıcısıyım. Füme renk siperlik camı takıldığında harika duruyor. Naked motorlar için fardan bağlantılı oval siperlikler var. Çok yüksek değil. Taktığımdan bu yana hem rüzgarı bir nebze olsun kesti hem de aerodinamikten midir nedir motorun maksimum hızı 10 km arttı. Beşinci viteste 8000 devirde rüzgarsız düz yolda 115'e dayıyorum ibreyi. Önceden 8500 devirde (redline'a yaklaşarak) 105 km/saatle giderdi. Yalnız yakıtı arttırıyor bu devirlerde sürekli gitmek. Yakıt sarfiyatını minimumda tutmak için 7000 devirin üstünde çok kullanmamak gerekiyor kanımca.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar