model yükseltmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum

Selamlar,

Şu anda Honda CBF 150 Kullanıyorum. Model Yükseltmek istiyorum. cbf mi satıp üstüne ekleyecek 3000-3500 ytl kadar bir bütçem var.
2.el düşünüyorum.
Ne alsam karar veremedim bir türlü.

Hyosung gt 250 naked düşündüm, veya onun yerine bir iki sene daha yaşlı bir er-5 mi alsam biraz daha koyup üstüne. veya uygun bi f650 mi bulmaya çalışssam 2000 civarı.. kararsızım . aklınıza neler geliyor.?
alıp satarken ve kullanırken beni üzmesin istiyorum.
(not:bir önceki motorum er-5 ti o yüzden yüksek cc de deneyimli sayılırım)

Acizane tavsiyem,
En fazla 2-3 yasında bir motor ve km en fazla 10000 civarını tercih etmeniz.
Marka ve modeller tercihe göre degisir ona birşey söyleyemem.
250 naked sizin beklediginiz bir geçişi saglarmı hız anlamında kararsızım. Gerçi bu yaptıgınız km göre degisir elbette.

f650 bulmaya calis bence paran varsa. ama trafik cıkısı 2000 ve ustu f650lerin 2.elleri bile 8000ytlden asagi degil. Trafik cikisi 99 ve asagisi olanlarinin da yedek parcasini bulmakta zorlanirsin.
gt250 guzel motor.max140-150 yapabilirsin. 500km yolu da bir solukta gidemezsin,motor kendine zarar verecek kadar isinir. Sıvı sogutmali degil malesef. ama saglamdir:) ducati ye de benziyo şerefsiz:):p bana sorun cikarmadi simdilik.dur dedim mi duruyo, yuru dedim mi yuruyo:D hiç "ı gitmem/yok durmam" demedi:)
yasli er-5 ler nasil bilmem ama.. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
onuncu el MV AUGUSTA yakisir.

Ben de bahsettiğin bu motorlar arasında kalmıştım,model yükseltmeye karar verdiğimde :)

Ben tercihimi, ileride racing tarzı güçlü bir makine kullanmayı düşündüğümden dolayı, buna geçiş tecrübemi en doğru şekilde kazanabileceğim motor olarak, Hyosung GT250R şeklinde kullandım :) Yaklaşık 3 ayda 5000km.yi devirmiş bir Hyosung kullanıcısı olarak, ben motorumun sağlamlık ve performansından son derece memnunum. 250cc. yağ+hava soğutmalı, 29 HP'lik, üstten çift egzantrikli DOHC motoruyla, gördüğüm son sürat 180km. :) Tabiiki 250cc.lik bir makineyi uzun süre bu süratte kullanıp sıkıştırarak zorlamak doğru değil, ancak limitlerde kullanıldığında bu sürati yapabileceğini gördüm ben en azından :) Bence Türkiye' deki en güçlü ve yakışıklı 250cc. motor diye düşünüyorum. Ayrıca 250cc. olması yakıt açısından da bayağı bir tasarruf sağlıyor. Daha detaylı bilgi için, www.hyosungfanclub.com adresine de bakabilirsin. :)

ER-5 konusunda, Kawasaki'nin parça fiyatlarının biraz yüksek ve de motorun biraz narin olduğunu duymuştum. Ayrıca kullanıcılarının, Kawasaki'nin Türkiye distribütörü olan Z-Moto'dan pek memnun olmadıklarını işitmiştim sanırım.. Ama tabiiki kullanıcılarına sormak lazım, ben yalnış biliyor da olabilirim :)

Bahsettiğin fiyat aralığında alacağın bir F650'nin de çok yaşlı ve km.si yüksek bir motor olacağını tahmin ediyorum, çünkü BMW' nin fiyatları biraz daha yüksek. Ayrıca o yaştaki bir BMW'nin herhangi bir problem çıkardığındaki BMW parça fiyatlarını da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim :)

Kısaca; ne kadar yaşlı bir makine alırsan, satarken de o kadar zorlanırsın diye düşünüyorum. Sonuç olarak, bahsettiğin fiyat aralığında alabileceğin en mantıklı makine, bana Hyosung gibi göründü. Tabii karar senin :)

(Not: Kendi motorum diye böyle söylediğim zannedilmesin, sonuçta ben de aynı kararı, yukarıdaki saydığım sebepler neticesinde aldım. Benim görüşüm bu şekilde)

Saygılar.. :)

Süper Moderatör (BBRR)
cbf 500 lere takmış durumdayım şu aralar .. :)
2. elleri gayet iyi ama parçaları oldukça pahalı..

hyosung gt 250 alsam, satmak istediğimde kolay çıkartabilir miyim acaba elimden..

cbf 500 de güzel de 2006 dan öncesi olmadığınden en az 9.5 10 bin fiyatları. ama 7000.7500 civarlarında 2005 model 10.000 km altı er-5 ler var.
sonra suzuki gs 500 ler de fena değil ama piyasada yeni ve temiz bulamadım, çoğunluk eski kasa..

Son düzenleme:
gt250 guzel motor.max140-150 yapabilirsin. 500km yolu da bir solukta gidemezsin,motor kendine zarar verecek kadar isinir. Sıvı sogutmali degil malesef. ama saglamdir.

çift silindir,250cc makine, 500 km yolu bir solukta gidemeyecekse.Hyosung'a sadece acırım.Ayrıca sıvı soğutmalı değil demişsin,motorun ön tarafına iyi bak istersen.Orada bir tane radyatör olacak:bounce:

çift silindir,250cc makine, 500 km yolu bir solukta gidemeyecekse.Hyosung'a sadece acırım.Ayrıca sıvı soğutmalı değil demişsin,motorun ön tarafına iyi bak istersen.Orada bir tane radyatör olacak:bounce:

sanıyorum burda kastedilen oturma pozisyonuyla ilgili. ccyle değil.

Özer024;697145' Alıntı:

Gt250 sıvı soğutmalı değil yağ soğutmalıdır... Su soğutma ve yağ soğutma ayrı şeylerdir...
Ama şı konuda katılıyorum, yağ soğutma iyi bir sistemdir , bu yüzden uzun yolculuklarda bir sorun yaratmayacaktır...

görkemde yazmış ama ben tekrar teyit ediyim..özer arkadaş sahip olduğu motoru gt250 olarak belirtmiş ama herhalde ilgilenip pek bakmamış öndeki radyatörün ne olduğuna..hyosung gv 250 gt 250 ler yağ ve hava sogutmalılardır..yorulmazsan 500 kmyi rahat gidersin hyosunglara acımana gerek yok..yağ hava soğutma sistemi uzun yolda avantajdır..örneğim bmw tüm bokser motorlarında yağ ve hava soğutmayı tercih etmiştir..

gt 250 mantıklı gözüküyo.
beni de en cok o cekıodu zaten de, fikirlerini paylaşanlara çok teşekkur ederim.

son bir sorum olacak..
2. el hyosung satan bir bayi türü bir yer var mı .. yoksa sahibinden.com gibi biryerden mi bulmak lazım?

Gt250 sıvı soğutmalı değil yağ soğutmalıdır... Su soğutma ve yağ soğutma ayrı şeylerdir...
Ama şı konuda katılıyorum, yağ soğutma iyi bir sistemdir , bu yüzden uzun yolculuklarda bir sorun yaratmayacaktır...

Demek sıvı soğutma, su soğutma oluyor.Yağlar ne zamandan beri katı veya gaz fazına geçti :silent: Suyun sıvı olduğunu anladımda, yağ konusunda endişelerim var :p :mrgreen:

150'likten sonra 250'lik pek yükseltmek sayılmaz bence.Kısa bir süre sonra oda yetmeyebilir,sürekli alt satla zarar edersin sonra.En az 500 cc'ye çıkman lazım bence.Cbf 500 iyi bir seçenek

150 cc 250 cc diye değil de güç olarak bakmak daha doğru ee bide fiyat var tabi.

bnm su an kullandıgım motor 12 bg civarı
gt 250 nerdeyse 30 bg. yani iki katından fazla o da ciddi bir artış

fiyat olarak bakınca da 2007 gt 250 ikinci el temiz 6000 ytl civarı
2006 model cbf 500 ler 9000-10000 ytl yani oradada benim bütçemin iki katından fazla fark var.

yine de mantıklı mı cbf 500 almak?

Bence GT250 al arkadaşım.Ben CBF500'e artçı olarak bindim.150cc motosikletten sonra geçilecek bir makine değil.Allah muhavaza hatayı kolay tolere edebileceğin bir makine hiç değil.CBF500 gibi bir makinede yapılacak hatanın bedeli çok ağır olur.Yok benim tecrüben var, alırım kullanırım dersen, önce git dene veya iyi kullanan birinin artçısı ol ve makinenin gücünü gör derim...

Bence GT250 al arkadaşım.Ben CBF500'e artçı olarak bindim.150cc motosikletten sonra geçilecek bir makine değil.Allah muhavaza hatayı kolay tolere edebileceğin bir makine hiç değil.CBF500 gibi bir makinede yapılacak hatanın bedeli çok ağır olur.Yok benim tecrüben var, alırım kullanırım dersen, önce git dene veya iyi kullanan birinin artçısı ol ve makinenin gücünü gör derim...

bnm cbf 150 den önceki motorum er-5 ti çalındığı için cbf 150 aldım geçici olarak.
almaya çalıştığım karar daha çok maddi.

Sen maddiyatına göre kararını ver ozaman.Tecrüben varsa CBF500, mütiş bir makine.GT250 alırsan yine yetmeyecek :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar