Mobylette - Modifiyeler

o motorda silindirin fazla olması sadece gücü arttırır hızı sabittir..

silindir artmasıyla tork artar yani çekişgücü artar normalde hız artmazken elde edilen daha yüksek tork dişlilerin küçültülmesiyle çekişe değil maksimum hıza fayda sağlar sonuç olarak mobilet 160 km/h ye varan süratlere çıkar.

bunlar çalışmayınca hani direksiyondan ittiriyoz ya.zamanında bindim bende. ee çalışınca aragazı vermeye de gelmez hemen vıınnn.adam yanında giderken koltuğa geçemezki hızdan.sürükler bile adamı :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende bisan Roadstar V250 var ama galiba 6 silindir bir mobylette yapacağım bu gidişle.
Yalnız silindirlerin birleştirme şeklini çözemedim henüz.Bilen var mı?Sanıyorum 4 silindir de aynı krankla kullanılıyor

işinizmi yok sizin hem bu motorlar trafiğe çıkmaz ruhsata işletemiyorsunuz ayrıca bnları yapanlar sadece yarışmak için yapıyo sonrada öldüler mi nie öldü diolar caddelerde yarış = ölüm

????????????????????????????????????????????????????????

bana gecmısımı hatırlattı :salut:

bana gecmısımı hatırlattı :salut:

Son düzenleme:
Bende bisan Roadstar V250 var ama galiba 6 silindir bir mobylette yapacağım bu gidişle.
Yalnız silindirlerin birleştirme şeklini çözemedim henüz.Bilen var mı?Sanıyorum 4 silindir de aynı krankla kullanılıyor

bu motosikletlerin motorları iki zamanlı ve en basit yapıya sahip. seri üretimde maliyet 60 - 70 ytl bişey oluyor.krankları da rulman üzerine oturduğu ve özel yataklara sahip olmadığından herhangi bir torna ustasının krankları karşılıklı düzgün yerleştirip kaynatması suretiyle yapılıyor.

genelde bunu yapan ustalar kaynak sırasında piston konumlarını ve sırasını dikkate almadığından ( yada dikkate alması gerektiğini bilmediğinden ) ortaya çıkan kombinasyon çekişi daha güçlü ( dolayısıyla son sürati değişmeyen, sadece ivmelenmesi hızlanan ) yada daha fazla yakıt yakan ama olması gerektiği kadar güçlü olmayıp deli gibi titreşim üreten birşey ortaya çıkıyor

sürati yada torku artırmak için pistonların patlama sıraları ve patlama aralıkları önemlidir.

dolayısıyla ortaya çıkacak motorun son durumu pistonların kaynatılmadan önceki konumlarına bakar. :) yani hızı değişmez yada çekiş gücü artar gibi kavramları ustaya bağlamayı yaparken pistonların konumunu nasıl ayarladığını sorarak öğrenebilirsiniz anca.

Madmax yazacaktı herhalde.Dört silindirli yapmışlar birini.Sesini duymak isterdim ama binmek asla.Neme lazım patlar matlar:mrgreen:

Fahrettininde dediği gibi isterse bunlar 200 vursun.Hız önemli değil gücünü arttırmak kolay ama...En önemlisi Gücü arttırırken aynı orantıda fren sisteminide elden geçirmek lazım.Bunlar durabiliyorlar mı acaba?

Atalarımız ne demiş? KONTROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR....
Saygılar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel helal olsun başarilar dilerim

Fahrettininde dediği gibi isterse bunlar 200 vursun.Hız önemli değil gücünü arttırmak kolay ama...En önemlisi Gücü arttırırken aynı orantıda fren sisteminide elden geçirmek lazım.Bunlar durabiliyorlar mı acaba?

Atalarımız ne demiş? KONTROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR....
Saygılar.

frenleri güçlendirmek yerine adamlar frenleri söküyo daha hızlı gitsin balata hızı engellemesin diye :) :queen:

:farao:
frenleri güçlendirmek yerine adamlar frenleri söküyo daha hızlı gitsin balata hızı engellemesin diye :) :queen:

evet balataları söküyorlar.yani frenaj nerdeyse sıfır.ve motorların üstüne dengesiz biçimde yatıorlar.daha kask kullananına rastlamadım:farao:kaza yapınca nerde bu devlet derler:farao:saçma saçma saçma.hız yapacaksan ss alırsın.paran yoksada hız yapmazsın.bu kadar basit:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar