Mobylette dip gaz yapıp bırakınca ve rölantide stop ediyor.

PDF

Selamlar.

Mobylette'imi dip gaz yapıp bırakınca stop ediyor. Rölantide de stop ediyor. Sebebi ne olabilir? Karbüratör yeni temizlendi. Karbüratör üstünde tek ayar vidası var. Onunla oynuyorum ama değişen bir şey olmuyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleme:
dip gaz verince motor üst devire çıkıyor mu yoksa gaz verip hemen bırakıyormusun

PDF

dip gaz yapma o zaman.
Birader zaten sen niye dip gaz yapiyonki. Ses icinmi :p

PDF

dip gaz yapma o zaman.
Birader zaten sen niye dip gaz yapiyonki. Ses icinmi :p
İster dip gaz olsun ister yavaş yavaş sona getireyim gazı stop ediyor. Dip gazda stop etmesini söylememin nedeni sorunun anlaşılabilmesi içindi.

Karburator hava ayarinda sıkınti var diye dusunuyorum. Bi ustaya goturup ayarlat derim

Karbüratörün şamandırasını biraz aç öyle dene istersen yani aşağı doğru kibarca yamult

PDF

Kompresyon öncekinden daha güçlü ama öncekinde stop etmiyordu.

Selamlar.

Mobylette'imi dip gaz yapıp bırakınca stop ediyor. Rölantide de stop ediyor. Sebebi ne olabilir? Karbüratör yeni temizlendi. Karbüratör üstünde tek ayar vidası var. Onunla oynuyorum ama değişen bir şey olmuyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Mobylette mi o da ne ? :p

PDF

adamım kompresyon güçlüyse tek neden benzin yetişmiyor

Yarın manyeto kısmına bir el atacağım. Platin ayarı yapamadığım ve yaptıramadığım için bujiyi sürekli ateşleyecek bir devre ile değiştirmiştim ateşleme bobinini. Yeni devre için rölantideyken yeterli gerilim üretilemiyor gibi.

Ateşleme ateşlemedir , onu kurcalama . ÜStten benzin döktüm yine çalışmadı demişsin avans ile oynadın mı

PDF

Manyeto kısmıyla uğraşırken platin ayarı bozulmuş. O kadar uğraştım olmadı. Patlama bile olmuyordu. Bende ek bir devre ile sürekli ateşleme yaptırıyorum. Yani bujide sürekli elektrik arkı var kesilmeden. Bu devre elektriğini manyetodan alıyor. Düşük devirde devreyi çalıştıracak gerilim çıkmıyor diye düşünüyorum.

Manyeto kısmıyla uğraşırken platin ayarı bozulmuş. O kadar uğraştım olmadı. Patlama bile olmuyordu. Bende ek bir devre ile sürekli ateşleme yaptırıyorum. Yani bujide sürekli elektrik arkı var kesilmeden. Bu devre elektriğini manyetodan alıyor. Düşük devirde devreyi çalıştıracak gerilim çıkmıyor diye düşünüyorum.

yanlış düşünüyorsun belki piston emiş yaptı yukarı çıkıyor güm ateşleme ve zayıf patlama ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar